Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Περιμένοντας τους Βαρβάρους»


 
 
Η σημερινή Κυριακάτικη αλληλοφαγωμάρα του Θ. Παγκάλου και Χρ. Παπουτσή δείχνει ολοφάνερα μια αλγεινή εικόνα ενός πολιτικού προσωπικού που λεηλατεί τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Αυτό δυστυχώς το προσωπικό είναι το στελεχιακό δυναμικό του Λουκά Παπαδήμου…
 
Για την ιστορία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του απάντησε την Κυριακή σε όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε κυριακάτικη εφημερίδα.
 
Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι: «Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης».
 
Νωρίτερα με δηλώσεις του στην κυριακάτικη Καθημερινή ο κ. Πάγκαλος έριξε σαφείς ευθύνες στον Χρήστο Παπουτσή για πολλές περιπτώσεις αδρανοποίησης του κρατικού μηχανισμού από συνδικαλιστές. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση «με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ ... Ο κ. Παπουτσής έχει κατ' εξοχήν την ευθύνη», είπε.
 
Και εμείς θυμηθήκαμε το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» του Κ. Π. Καβάφη που απαντάει σ’ αυτούς τους βορβορώδης καιρούς και στους ευτράπελους θαλαμηπόλους του καταρρέοντος κληρονομικού Δεσποτάτου…
— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
  Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

        Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
        Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
        Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.
— Γιατί οι δυο μας ύπατοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
 σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
 γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
 και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
 γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
 μ’ ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;
                                                                                        MERABELLO LIBRO D’ ORO

Δεν υπάρχουν σχόλια: