Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ Ο.Ε.Κ. ΑΛΛΑ ......


Οι ίδιοι που ψήφισαν την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών, έχουν το θράσος να κάνουν σήμερα στη Σητεία φιέστες για την παράδοση σπιτιών σε δικαιούχους!

 

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατάργησαν με το Ν. 4046/2012 (2ο μνημόνιο) τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, διαλύοντας ένα θεσμό που  για 5 δεκαετίες πρόσφερε κατοικία σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες εργαζομένων , στερώντας έτσι τους εργαζόμενους από ένα πολύ σημαντικό θεσμό που τους έδινε την ελπίδα απόκτησης  σπιτιού  χωρίς να χρειάζεται να υποθηκεύεται η εργασία μιας ολόκληρης ζωής.

Η κατάργηση του ΟΕΚ αποτέλεσε ένα από τα "δώρα" τ προς τους μεγαλοεργοδότες και τις μεγάλες εταιρίες, αφού το Μνηµόνιο 2 (ν. 4046/2012, Α΄ 28/14.2.2012) στη σελ. 713 του οικείου ΦΕΚ αναφέρει ότι "…Θεσπίζουµε νοµοθεσία για τη µείωση των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργοδότες στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες µονάδες και θα λάβουµε µέτρα για να διασφαλίσουµε ότι η µείωση αυτή δεν θα έχει δηµοσιονοµική επίπτωση.… Πρώτον, ως προαπαιτούµενη δράση, θα υιοθετήσουµε νοµοθεσία να κλείσουµε µικρά Ταµεία ειδικού σκοπού που ασχολούνται µε κοινωνικές δαπάνες µε µικρή προτεραιότητα (ΟΕΚ, ΟΕΕ).". 
Η κατάργηση του ΟΕΚ έγινε  με την υπ’ αριθ. 6/28.2.2012 Πράξη Υπουργικού Συµβουλίου (Α΄ 38/28.2.2012) για τη «Ρύθµιση θεµάτων προς εφαρµογή της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 4046/2012» 
Είναι εμφανές από τα παραπάνω αναφερόμενα στο μνημόνιο 2 ότι η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δεν έγινε για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμα και οι δημίσιες δαπάνες, αλλά έγινε για να γλιτώσουν εργοδοτικές ειδφορές οι εργοδότες!
Το συγκεκριμένο νόμο τον ψήφισαν τόσο ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης, όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης.
Τον Ιούλιο του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για επανασύσταση του ΟΕΚ, πρόταση νόμου που απορρίφθηκε από τη συγκυβέρνηση.
Τώρα, ένα χρόνο μετά την κατάργηση του ΟΕΚ, ο βουλευτής Πλακιωτάκης και ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης (και  πρώην συνδικαλιστής των εφοριακών) έρχονται για να δώσουν μετά βαϊων και κλάδων τα κλειδιά 30 (ημιτελών)  εργατικών κατοικιών στη Σητεία στους δικαιούχους και μιλούν για κοινωνικό κράτος! 
Ποιοι; Οι ίδιοι που κατάργησαν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας!
Δεν έχουν ίχνος ντροπής πάνω τους;
 Αν σκεφτεί κανείς ότι κατάργησαν τον ΟΕΚ και μετά δει τα παρακάτω videos μόνο αηδία μπορεί να νιώσει.

 

 

 

VIDEO: ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΡΗΤΗ ΤV: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΗΜΙΤΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

http://merambellonews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: