Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

"Έφυγε" ο Χάτσικο της Κρήτης μετά 8 χρόνια μάταιης αναμονής
"Έφυγε" ο Χάτσικο της Κρήτης μετά 8 χρόνια μάταιης αναμονής

Μια συγκλονιστική ιστορία που αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV και η οποία θα μείνει στο μυαλό όλων μας!

Η αληθινή ιστορία με τον πιο πιστό σκύλο του κόσμου, τον Χάτσικο επαναλαμβανόταν επί 8 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς ένας σκυλάκος πήγαινε κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Πατελών του Ηρακλείου, περιμένοντας το αφεντικό του, το οποίο όμως είχε φύγει από τη ζωή.
Καθημερινά, από νωρίς το πρωί, εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ και παρέμενε μέχρι το βράδυ που έκλεινε το μαγαζί, αποχωρώντας θλιμμένο από το σημείο εκείνο και επιστρέφοντας στο σπίτι που διέμενε με το αφεντικό του και με την ελπίδα να τον ξαναδεί…


Ο Χάτσικο του Ηρακλείου που δεν δέχτηκε ποτέ την απώλεια του αφεντικού του και η καθημερινή του παρουσία στο συγκεκριμένο σημείο,  αλλά κυρίως το θλιμμένο βλέμμα του αποδείκνυαν και στην πράξη την λατρεία που είχε στο αφεντικό του.
Σύμφωνα με τους περίοικους, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος πήγαινε για ψώνια στο συγκεκριμένο σούπερμάρκετ, πέθανε από ανακοπή.  Από τότε καθημερινά το σκυλί που τον συνόδευε στα ψώνια του, συνέχιζε να κάνει κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο. Μάταια όμως.

 
Ο σκυλάκος, η αλλιώς ο Χάτσικο της Κρήτης, που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αγγίζοντας τις χορδές στις καρδιές μας, παραδίδοντας μαθήματα αληθινής αγάπης, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.
Η κατάσταση της υγείας στο γέρικο σκυλί επιβαρύνθηκε με συνέπεια να μην υπάρχει επιστροφή. Γείτονες που τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν, συγκέντρωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν μονόδρομος.
«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.


«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».
Τέλος, ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαριστεί όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ που φρόντιζαν το σκυλί όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι «έκοβαν» ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου καθώς γνώριζαν το σκυλί, το οποίο κινούνταν με δυσκολία όπως και τη διαδρομή που ακολουθούσε κάθε μέρα.


Τους τελευταίους μήνες, η θέση του στο σουπερμάρκετ είναι κενή προκαλώντας θλίψη στους περίοικους. Δάκρια, αναμνήσεις και με την απουσία του να είναι αισθητή… Ένα κύπελο μόνο με λίγες σταγόνες νερό είναι η μοναδική εικόνα που άφησε πίσω του, ο Χάτσικο, τον οποίο θα θυμούνται όλοι με αγάπη... όπως τον Χάτσι, ο οποίος ράγισε καρδιές μέσα από την αληθινή ιστορία αγάπης και τον ισχυρό δεσμό με το αφεντικό του, το οποίο συνόδευε μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό... και τον περίμενε για τα επόμενα δέκα χρόνια, μέχρι που περαστικοί τον βρήκαν νεκρό.
Και ο δικός μας Χάτσικο έμεινε πιστός για όλη του τη ζωή στο αφεντικό του. 


Από τα ρεπορτάζ της Βάλιας Μπούη και της Γεωργίας Μακάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: