Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η διαγραφή χρέους στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.!





Για πρώτη φορά στα χρονικά του  το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όρισε Τμήμα του για την εκδίκαση υπόθεσης με αντικείμενο διαφοράς την καθιέρωση της «κατάστασης ανάγκης», η οποία συνεπάγεται τη διαγραφή δημόσιου χρέους κράτους μέλους της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του Γενικού Δικαστηρίου, με έγγραφό του με ημερομηνία 9/1/2013, πληροφόρησε το νομικό εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», Ανδρέα Αναγνωστάκη πως η υπόθεση ανατέθηκε στο Α’ Τμήμα.
Υπενθυμίζουμε πως η Κίνηση είχε καταθέσει προσφυγή, τον περασμένο Οκτώβριο, ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου κατά της, με ημερομηνία 6/9/2012, Πράξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία αυτή αρνήθηκε να καταχωρήσει την πρωτοβουλία (www.seisachtheia.gr, www.1millionsignatures.eu) για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών ευρωπαίων πολιτών προκειμένου να καθιερωθεί νομοθετικώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση η αρχή της «κατάστασης ανάγκης», η οποία δικαιολογεί την άρνηση πληρωμής «απεχθούς» χρέους. Σημειώνεται πως υπέρ της πρωτοβουλίας έχουν υπογράψει ήδη 82.969 υπήκοοι όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Πηγή: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: