Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μεταναστευτικό αλλά ...ελβετικά



Διαβάστε προσεκτικά τι κάνουν οι Ελβετοί για το μεταναστευτικό, όχι για χώρες από Ασία, Αφρική αλλά ακόμα και για πολίτες της Ε.Ε. και κάντε μια σύγκριση με την ελληνική "μεταναστευτική πολιτική".

Διαβάστε τι κάνουν στην Ελβετία 
με μετανάστες και εργαζόμενους 
από χώρες της Ε.Ε. !!!!!



Παρά τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελβετία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων της ΕΕ στη χώρα με αντάλλαγμα εμπορικά και τραπεζικά προνόμια, ανακοίνωσε ότι προχωρά στη θέσπιση ορίων για τον αριθμό των προσλήψεων εργαζομένων από χώρες της ΕΕ, καθώς, ήδη, αυτοί αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. 

Με συνεχή ανάπτυξη παρά τη γενικότερη ευρωπαϊκή ύφεση η Ελβετία θέτει όρους, για να «μην μοιραστεί την οικονομική μιζέρια της ΕΕ», όπως είπε η εικονιζόμενη υπουργός Οικονομικών της χώρας Εβελιν Βίντμερ-Σλαμπφ. 

Η Κομισιόν προειδοποίησε την ελβετική κυβέρνηση ότι υπονομεύει την μεταξύ τους σχέση, ωστόσο, η κυβερνητική απάντηση της Βέρνης ήταν ότι η Ελβετία είναι αποφασισμένη να μην μοιραστεί την οικονομική μιζέρια της ΕΕ και οι πολίτες της έχουν δυσανασχετήσει, ήδη, από την άνοδο των ενοικίων και τα υπεράριθμα παιδιά στα σχολεία, λόγω της συνεχούς εισροής εργαζομένων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η πλειονότητα των ξένων που εργάζονται σήμερα στην Ελβετία προέρχεται από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. 

Από σήμερα 1 Ιουνίου οι μετανάστες από την Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία, που απαγορευόταν να εργαστούν στην Ελβετία μπορούν να αποκτήσουν μακροπρόθεσμη άδεια παραμονής στη χώρα, με τον όρο οι άδειες να μην υπερβούν στο σύνολό τους, τις 2.180. Από σήμερα για τα υπόλοιπα 17 και παλαιότερα μέλη της ΕΕ ο ετήσιος αριθμός των αδειών εργασίας ανέρχεται σε 53.700. 

Το μπλόκο της Ελβετίας έχει διάρκεια ενός έτους αλλά η κυβέρνηση της χώρας έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων για τον περιορισμό της μετανάστευσης. Η Ελβετία παρουσιάζει, πάντως, ανάπτυξη μεγαλύτερη της αναμενόμενης, παρά τη γενικότερη ευρωπαϊκή ύφεση, ισχυρό εθνικό νόμισμα και η ανεργία στη χώρα είναι μόλις 3% όταν στην ευρωζώνη είναι 12,2%.

Πηγή:
http://www.MadatoForos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: