Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ρε, ούτε ένας δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί;


Ρε, ούτε ένας δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί;

Μας συγχωρείτε, γράψτε λάθος... Και εκεί τελείωσε η κυβερνητική παράσταση στη Βουλή. Λάθος σε ψηφισμένο νόμο. Δηλαδή, η Βουλή δεν ξέρει τι ψηφίζει. Ό,τι της πασάρουν οι υπουργοί, το καταπίνει αμάσητο... 

Τρεις μέρες στην Επιτροπή και στο Θερινό Τμήμα οι βουλευτές, κάνοντας υπερωρίες καλοκαιριάτικα, συζητούσαν για τον ΕΝΦΙΑ πάνω σε ένα λαθεμένο νομοσχέδιο, που φτιάχτηκε από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών και τους επιτελείς του (δεν μπορεί να το αρνηθεί ο κ. Χαρδούβελης από τη στιγμή που φέρει την υπογραφή του). Και οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονταν τις διατάξεις του, οι δε υπουργοί εκθείαζαν τις αλλαγές και τις... τομές που φέρνει το νομοσχέδιο με την... ενιαιοποίηση των φόρων. Πριν πάρουν όμως χαμπάρι τι ψήφισαν, είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος. Πολλοί πήγαν να πάθουν εγκεφαλικό με το εκκαθαριστικό που είδαν, αφού για κάποιο χωραφάκι που τους άφησε ο πατέρας τους πρέπει να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους... Ληστεία κανονική, φορολογία πειρατών και κουρσάρικο φόρο αποκαλεί τον ΕΝΦΙΑ σε άρθρο του ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Κόκκινος.

Στο πόδι, σε κλειστά γραφεία, μακριά από την κοινωνία, χωρίς καμία επαφή με το πεζοδρόμιο, αδιαφορώντας για τα δράματα που ζει το κάθε σπίτι, πήραν τα μολύβια και είπαν: «Τόσα μας λείπουν, βάλε κάτω το τεφτέρι κι όποιον πάρει ο χάρος...».

Με αυτό το σκεπτικό λειτουργεί η κυβέρνηση για το... πόπολο. (Για τους δικούς τους, τους ισχυρούς, νομοθετούν σύμφωνα με τις εντολές των βαρόνων, και όχι μόνο εκείνων των ΜΜΕ.)

Σου λέει: «Αν περάσει, τα καταφέραμε κι αυτήν τη φορά. Αν βάλουν τις φωνές επειδή δεν αντέχουν, αντιγράφουμε τη συνταγή του Χότζα, κάναμε λάθος, θα ελαφρύνουμε το νέο “χαράτσι”, που του αλλάξαμε όνομα...».

Αλλά να δεχθούμε ως ειλικρινή την... έκρηξη του Αντώνη Σαμαρά, που είπε ότι έγινε λάθος. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι κάποιοι ευθύνονται για αυτό. Κάποιοι που πήραν την καρέκλα γιατί υποτίθεται ότι είναι άξιοι και όχι για να κάνουν λάθη, που τα πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι επιβαρύνονται και με τον μισθό εκείνων που κάνουν λάθος, που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος είναι, πέρα από τις πόρτες που ανοίγουν για αυτούς και τις γνωριμίες που κάνουν...

Και μια και όλη η παρέα που κυβερνάει έχει κάνει θρησκεία της την ιδιωτικοποίηση, αν συνέβαινε ένα τέτοιο λάθος σε μια μεγάλη εταιρεία, σε μια κορυφαία τράπεζα, όπως η Eurobank -όπου εργαζόταν χρόνια ο κ. Χαρδούβελης, πριν αναλάβει υπουργός Οικονομικών-, ο υπεύθυνος θα παρέμενε ή θα έφευγε κλωτσηδόν την ίδια στιγμή για τη ζημιά που θα είχε κάνει στη δημόσια εικόνα της, από την οποία εξαρτάται όχι μόνο η φήμη της αλλά και η πελατεία της; Αν δεν είχε ο ίδιος το θάρρος να παραιτηθεί για τη ζημιά που θα είχε κάνει...

Δεν είδαμε, όμως, τον κύριο υπεύθυνο για το λάθος να το πράττει αυτό ούτε και τον πρωθυπουργό ως... εργοδότη να ζητάει την παραίτησή του για να προστατεύσει το κύρος του «μαγαζιού» που διοικεί.

Δεν τους φταίει μετά ο λαός αν αποστρέφει το βλέμμα του από τη σημερινή εξουσία. Στα τόσα δεινά που έχει να αντιμετωπίσει πέντε χρόνια τώρα, φορτώθηκε άλλο ένα, μόνο που οι πλάτες του δεν αντέχουν άλλο. Έχει εξαντληθεί.

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ /ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: