Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ"




ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ"
Επειδή κάποιοι ακόμα και σήμερα κάνουν μαύρη προπαγάνδα κατά της  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και "νοσταλγούν"  και επιθυμούν επάνοδο στο προηγούμενο μνημονιακό καθεστώς ας διαβάσουν το παρακάτω και ας αναλογιστούν ότι ακόμα  και ΣΗΜΕΡΑ, τέσσερις μήνες μετά την κατάρρευση του μνημονιακού καθεστώτος, υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που είτε πληρώνουν με την ζωή τους -όπως ο ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ φύλακας του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου- τα χάλια που μας κληρονόμησαν οι Σαμαροβενιζέλοι  και η παρέα τους,  είτε ζουν σε καθεστώς φοβερής ανέχειας όπως ο καθώς πρέπει γεράκος μπροστά στο Βασιλόπουλο στα Γλυκά Νερά και η γριούλα μπροστά σε φούρνο της πλατείας στην Αγία Παρασκευή που δεν μου ζήτησαν χρήματα αλλά ένα καρβέλι ψωμί, ο πρώτος, και μια τυρόπιτα η δεύτερη γιατί ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ και δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν. Τα συμπεράσματα,  αν είστε Άνθρωποι με λογική, ….ΔΙΚΑ ΣΑΣ και ας έλθουν μετά οι δημοσκόποι να μας ρωτήσουν αν  προτιμούμε παραμονή στο ευρώ ή όχι. 
κγ.

Η απέραντη μοναξιά ενός αρχαιοφύλακα της Δήλου
Ταξίδι από την αδιαφορία στο θάνατο
Έφυγε σήμερα, στα 50 του, ο Δημήτρη , αρχαιοφύλακας στη Δήλο.
Μήνες απλήρωτος όπως πολλοί συνάδελφοί του. Όρθιος όμως. Άντεξε τον δύσκολο χειμώνα. Λύγισε την Άνοιξη.
Απόκληρος στη καρδιά της Ελλάδας. Στη μέση του πελάγου. Ούτε τα αναγκαία δεν είχε αυτός και οι άλλοι γενναίοι που φυλάττουν Θερμοπύλες. Τους τα έφερναν κάποιοι φιλότιμοι κάτοικοι της Μυκόνου κάθε τόσο. Τα βασικά.
Ούτε ασθενοφόρο να τον πάρει. Ένα καϊκάκι Δηλιανό μόνο, του Τσεκούρα. Παρακάλεσε η Μ. Γρυπάρη. Μαζεύουν τώρα πόρτα-πόρτα τα έξοδα της κηδείας. Τους σταμάτησε ο Γ. Ρεβύθης που θα τα προσφέρει όλα εκείνος.
Τρέχει η ομάδα "Δήλος 2015". Συντρέχουν και άλλοι μόλις μαθαίνουν την είδηση.
Μέσα στη θλίψη, χαμόγελα για τους συνανθρώπους. Υπάρχει ελπίς! (Υπάρχει;)
Η εγκατάλειψη της Ελλάδας το 2015. Η εγκατάλειψη της Δήλου. Η εγκατάλειψη του Δημήτρη και κάθε Δημήτρη. Μέγιστη ύβρις... Και ντροπή!
http://www.anemosnaftilos.gr/2015/05/blog-post_10.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: