Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ : ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ



ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Νέοι και νέες που σε λίγο θα κληθείτε να αξιολογηθείτε για μια θέση για την παραπάνω τάξη, το Παν/μιο, το παραπάνω έτος: Ο αγώνας σας θα είναι διαρκής, η "ετυμηγορία" σύντομη! Θα σας αξιολογήσουν - δήθεν - για τις γνώσεις σας, αυτοί που δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μιλάνε. Αυτοί που έκαναν τη σιωπή σημαία και την ατομική επιβίωση λάβαρό τους. Αυτοί που δείχνουν με το δάχτυλο αυτούς που είναι διαφορετικοί επειδή απαξίωσαν τη λατρεία τους για πλούτο, εξουσία και επίδειξη.
Θα έρθουν να σας αξιολογήσουν με βάση ένα ελάχιστο ποσοστό γνώσεων που ουδέποτε θα σας χρειαστούν και ουδέποτε θα ανατρέξετε σ' αυτές για να θυμηθείτε κάτι που σας βοήθησε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ να προχωρήσετε μπροστά. Η μόνη πραγματική γνώση είναι αυτή που κάνει τον άνθρωπο, Άνθρωπο. Είναι η γνώση που θα βοηθήσει (και βοήθησε) να δει ο άνθρωπος τον συνάνθρωπό του με σεβασμό, αγάπη και αλληλεγγύη, αυτή τη γνώση μπορείτε να την αποκτήσετε ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
Θα σας φλομώσουν με μεγαλόσχημα επιχειρήματα για το κύρος κάποιων επαγγελμάτων, για τους βαθμούς των ελέγχων και των πτυχίων σας, για την απόκτηση κι άλλων "πιστοποιήσεων" στη λογική του "αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων"! Αυτή, όμως, η λογική δημιουργεί τέρατα, σας βάζει σε θέση "ανταγωνιστή" με τον συνάνθρωπό σας για να ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΤΕ πάνω του. Ο άλλος για σας γίνεται το "μέσο" για τον δικό σας θρίαμβο που έγινε, όμως, όλεθρος της ανθρωπότητας.
Ο άνθρωπος δεν είναι λύκος για τον συνάνθρωπό του, ο άνθρωπος νοιάζεται και αγωνίζεται για τα δισεκατομμύρια των συμπολιτών μας που πεθαίνουν από την πείνα, τη φτώχεια, τους λιμούς, την προσπάθεια να βρουν ένα καλύτερο και ειρηνικό αύριο για την οικογένειά τους και τους άλλους.
Θα αξιολογηθείτε και κάποιοι θα ξεχωρίσουν πάνω από το σωρό των "πτωμάτων" που εγκατέλειψε, στο διάβα της, η εκπαίδευση, ΑΥΤΗ η εκπαίδευση που συντρίβει την Ελευθερία, αγνοεί την Ισότητα, φοβάται την Αλληλεγγύη, μισεί τη Μορφωση, καταπνίγει τον Αντίλογο, ευνοεί τη μηχανική προσέγγιση εννοιών και δεδομένων, καταστρέφει την Πρωτοβουλία, εξοντώνει την Αδελφοσύνη.
Εσείς οι "εκλεκτοί" θα επαναπαυθείτε σ' ένα πρόσκαιρο ναρκισσισμό μέχρι να νοιώσετε σκληρή τη μπότα του εκμεταλλευτή-εξουσιαστή σας. Τότε θα κατανοήσετε ότι σας έμαθαν αυτό που ήθελαν να μάθετε, σας οδήγησαν στη λατρεία της επίδειξης και του κέρδους, προσπάθησαν να σας κάνουν ίδιους μ' αυτούς. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ, τόσο πιο εφιαλτική θα γίνεται η επιτυχία σας.
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕ, ΜΑΘΕΤΕ, ΓΝΩΡΙΣΤΕ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ, ΠΑΛΕΨΤΕ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ! Αυτή η γη δεν είναι δική τους, η μόρφωση δεν τους ανήκει, ο αγώνας δεν δικαιώνεται σε 40 γραμμές κείμενο και 10 τύπους μαθηματικών. Ο Αγώνας θα είναι ισόβιος και η μόρφωση θα κατακτηθεί από ΕΣΑΣ, γι αυτό μη φοβάστε, δώστε τη μάχη και κοιτάξτε μπροστά.
Ένας πόλεμος μαίνεται σε όλον τον πλανήτη και την κρίσιμη στιγμή κανείς δεν θα σας ρωτήσει τι πτυχία έχετε αλλά θα δει αν βρίσκεστε στη σωστή/δίκαιη πλευρά ή όχι και αυτό δεν θα σας το έχει διδάξει κανείς!
facebook/Stergios Manouras

Δεν υπάρχουν σχόλια: