Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Bρετανικό υπουργείο Άμυνας: "Η Κύπρος είναι Ελλάδα"



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας και θα διαβάσετε τα εξής:

Ιστορία της Κύπρου
Λίγες χώρες έχουν ιστορία πάνω από 10,000 χρόνια, όμως σχεδόν 8,000 χρόνια προ Χριστού η νήσος Κύπρος ήταν ήδη κατοικημένη και διένυε την Νεολιθική εποχή της. Μία από τις πλέον σημαντικές ανασκαφές που έγιναν στην χώρα αυτή μέσα από τις επόμενες χιλιάδες χρόνια, ήταν η ανακάλυψη του χαλκού, copper, ή Kuprum στα Λατινικά, από το οποίο και πήρε το όνομα Κύπρος, η ελληνική ονομασία της Κύπρου.
Η στρατηγική θέση της νήσου, τα αποθέματα χαλκού και η ξυλεία της ήσαν εκείνα που έφεραν τους πρώτους Έλληνες στο νησί πριν 3,000 και τόσα χρόνια προς το τέλος των Τρωικών πολέμων. Εγκαταστάθηκαν στο νησί, φέρνοντας μαζί τους και δημιουργώντας την Ελληνική ταυτότητα.

Δια μέσου των αιώνων η Κύπρος...


...πέρασε από πολλούς δυνάστες, περιλαμβανομένων των Αιγυπτίων, Ασσύριων, Περσών, που αντικατέστησαν τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Ρωμαίους, προτού η Κύπρος γίνει μέρος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αργότερα ήλθαν οι σταυροφόροι, οι Φράγκοι, Λουσινιανοί και Ενετοί, οι Οθωμανοί και οι Βρετανοί.

Η Κύπρος κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1960, για πρώτη φορά μετά από 3,500 χρόνια, όμως η ελληνική ταυτότητα της γλώσσας και πολιτισμού έχει διατηρηθεί.

(Μετάφραση Φανούλα Αργυρού)

Από

http://zorro-gr.blogspot.com/2009/07/b.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: