MUST ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Πόσο... ακίνδυνο είναι
Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινή εικόνα από ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού στο χέρι, στη θήκη του ποδηλάτου ή του αυτοκινήτου, στο καρότσι του μωρού, στην τσάντα, στο τσεπάκι της βερμούδας, στην ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, στα νησιά μας, όπου επί το πλείστον δεν υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό. Το εμφιαλωμένο νερό είναι το Νο 1 σε ζήτηση αγαθό το καλοκαίρι. Είναι όμως και ακίνδυνο;
Η βιομηχανία του εμφιαλωμένου νερού είναι μία από τις πλέον ανθηρές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ολόκληρο τον κόσμο κυκλοφορούν περισσότερες από 700 μάρκες εμφιαλωμένου νερού. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 20 μάρκες εμφιαλωμένου νερού, μαζί με τα νερά που διατίθενται σε τοπικό επίπεδο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ του εμφιαλωμένου νερού είναι θέμα προσωπικής επιλογής και γευστικών προτιμήσεων αλλά και λύση ανάγκης κυρίως στις διακοπές, διότι σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού και του εξωτερικού το νερό της βρύσης πιθανόν να ενέχει κινδύνους για την υγεία μας αφού δεν ελέγχεται επαρκώς.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ έδειξαν ότι οι καταναλωτές πιστεύουν πως το εμφιαλωμένο νερό είναι ασφαλέστερο από το νερό βρύσης, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για την ποιότητά του.
Στην Ελλάδα το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να άργησε να κερδίσει το καταναλωτικό κοινό, ωστόσο διεκδικεί σημαντικό μερίδιο της αγοράς από τα αναψυκτικά και τα άλλα ανθρακούχα αφεψήματα. Κάθε χρόνο καταναλώνονται περίπου ένα δισεκατομμύριο λίτρα εμφιαλωμένου νερού στη χώρα μας.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του προϊόντος βοήθησε και η στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην ελληνική κοινωνία κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά και η υιοθέτηση ενός μοντέλου ζωής περισσότερο δυτικού τύπου. Τα γυμναστήρια και οι δίαιτες έγιναν ξαφνικά τρόπος ζωής, με συνέπεια την αύξηση της κατανάλωσης νερού και τον περιορισμό των αλκοολούχων και ανθρακουχων ποτών.
ΓΙΑ ΥΠ0ΨΙΑΣΜΕΝ0ΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Ο Αγοράζουμε φιάλες σφραγισμένες και καθόλου χτυπημένες.
Ο Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες ώστε να αναγράφουν την ημερομηνία εμφιάλωσης και λήξης, τη χημική ανάλυση, το τηλέφωνο επικοινωνίας της επιχείρησης, την τοποθεσία προέλευσης του νερού και τον τύπο του νερού.
Ο Δεν γεμίζουμε με νερό βρύσης τις άδειες, χρησιμοποιημένες πλαστικές φιάλες, διότι ενδέχεται να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια. Καλύτερα αγοράζουμε μια νέα φιάλη με εμφιαλωμένο νερό.
Ο Δεν πίνουμε απευθείας από το μπουκάλι, Aδειάζουμε το περιεχόμενο της φιάλης εξ αρχής σε ποτήρι, διότι υπάρχει πιθανότητα υπολείμματα τροφής ή μικροοργανισμοί από τη στοματική κοιλότητα να μεταφερθούν στο νερό.
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ,
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ
ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ, ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.
Από την «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου