Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΦΤΕΣ





Μπορεί  να είχε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία μια μεγάλη επιτυχία εξαρθρώνοντας κυκλώματα νονών της νύχτας όμως οι κλέφτες και οι απατεώνες έχουν ξεφύγει για τα καλά. Διαβάστε παρακάτω το e-mail που έλαβα σήμερα το πρωί από ένα καλό μου φίλο

Αγαπητοί μου φίλοι

Σας ενημερώνω ότι υπάρχει σπείρα στην Ελλάδα που ανοίγει όλες τις κλειδαριές ασφαλείας που τα κλειδιά τους έχουν δοντάκια, διότι έχουν οι κλέφτες ένα μηχάνημα που «διαβάζει» τον «συνδυασμό» που έχουν τα δοντάκια και ετσι ανοίγει την πόρτα με το αντίστοιχο αντικλείδι σαν κύριος.
Η αστυνομία και ο κλειδαράς μου είπαν ότι (με τα σημερινά δεδομένα-και προς το παρόν) η σπείρα αυτή δεν μπορεί να ανοίξει κλειδαριές των οποίων τα κλειδιά (αντί για δόντια) έχουν λακουβακια.
Εμάς στην Κυψέλη μας εκλέψανε προχτές με αντικλείδι σαν κύριοι!!!! Ετσι έβαλα τη νέου τύπου κλειδαριά που έχει κλειδιά με λακουβακια. Ο κλειδαράς μου έδωσε με 200 € τη μάρκα SECUREMME.
Αυτά για ενημέρωση σας

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Οι κλέφτες και οι απατεώνες, σκαρφίζονται διάφορους τρόπους όχι μόνο για να κλέψουν αλλά και για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους.

Είναι σύνηθες φαινόμενο ένας απατεώνας να πηγαίνει σε κάποιο σπίτι και να λέει  ότι είναι εφοριακός και ότι το ποσό αυτό το χρωστούσε ο γιός, η κόρη στην εφορία. Ή Αν έχετε παιδί η συγγενή στο εξωτερικό να σας ειδοποιεί να στείλετε χρήματα σε κάποιον που φροντίζει το παιδί σας που τάχα χρειάσθηκε να εισαχθεί επειγόντως σε κάποιο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Επίσης  έχουν καταγραφεί κρούσματα με κουστουμαρισμένους κυρίους, που χτυπάνε κουδούνια, λέγοντας ότι είναι από τον ΟΤΕ ή άλλη τηλεφωνική εταιρία και ότι θέλουν να ελέγξουν το τηλέφωνο ή το δίκτυο που έχει πρόβλημα.

Κλασική είναι η περίπτωση των δήθεν πλασιέ, που χτυπάνε τα κουδούνια προσποιούμενοι τους πωλητές προϊόντων και αν διαπιστώσουν την απουσία του ιδιοκτήτη, παραβιάζουν την πόρτα και ψάχνουν κυρίως για χρήματα και κοσμήματα.

Βεβαίως έχουμε και περιπτώσεις που οι κλέφτες δεν διστάζουν να μπουν στο σπίτι το βράδυ όταν κοιμάται μέσα η οικογένεια να τους ναρκώνουν με σπρέι και να τους ληστεύουν.
Όσο για τα εξοχικά σας, αυτά είναι στην φύλαξη του θεού γιατί όπως έχει σήμερα η κατάσταση και με την ελλειπή υποστήριξη της αστυνομίας σε μέσα και προσωπικό τα πράγματα έχουν γίνει ασφαλώς πολύ δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: