Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα





Η είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα
(Μτ 21,1-11· Μκ 11,1-11· Ιω 12,12-19)


Ύστερα απ' αυτά που είπε, προχώρησε μπροστά από τους άλ­λους βαδίζοντας για τα Ιεροσόλυμα.  Όταν έφτασε κοντά στη Βηθφαγή και τη Βηθανία, κοντά στο βουνό που ονομάζεται όρος των Ε­λαίων, έστειλε δύο από τους μαθητές του  λέγοντας: 

«Πηγαίνετε στο απέναντι χωριό και, μόλις μπείτε σ' αυτό, θα βρείτε ένα πουλάρι δε­μένο, στο οποίο κανένας άνθρωπος ως τώρα δεν κάθισε. Λύστε το και φέρτε το.  Αν κάποιος σας ρωτήσει γιατί το λύνετε, έτσι να του απαν­τήσετε: "ο Κύριος το χρειάζεται"».  

 Πήγαν οι μαθητές και τα βρήκαν όπως τους τα είχε πει.   Οταν έλυναν το πουλάρι, οι κάτοχοι του τους ρώτησαν: «Γιατί λύνετε το πουλάρι;»  Κι εκείνοι απάντησαν: «Το χρειάζεται ο Κύριος». 

Το έφεραν τότε στον Ιησού, και, αφού έριξαν πάνω στο πουλάρι τα ρούχα τους, ανέβασαν σ' αυτό τον Ιησού. Καθώς προχωρούσε, έστρωναν κάτω στο δρόμο τα ρούχα τους.

Οταν ο Ιησούς πλησίαζε πια στο σημείο που κατηφορίζει από τό όρος των Ελαίων, όλο το πλήθος των οπαδών του άρχισαν να δοξά­ζουν χαρούμενοι το Θεό με δυνατή φωνή για όλα τα θαύματα που εί­δαν, κι έλεγαν: «Ευλογημένος ο βασιλιάς που έρχεται σταλμένος, από τον Κύριο! Ειρήνη στον ουρανό, και δόξα στον ύψιστο Θεό!» Μερικοί όμως από τους Φαρισαίους τού είπαν μέσα από το πλή­θος: «Διδάσκαλε, να επιτιμήσεις τους μαθητές σου». Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: «Πρέπει να ξέρετε πως, αν αυτοί σωπάσουν, οι πέτρες θα φωνάξουν»!. 

Οταν πλησίασε και είδε την πόλη, έκλαψε γι' αυτήν και είπε: «Μακάρι να' ξέρες κι εσύ την ημέρα αυτή τι θα μπορούσε να σου χα­ρίσει την ειρήνη. Τώρα όμως αυτό μένει κρυφό από τα μάτια σου. Γιατί θα 'ρθούν για σένα μέρες που οι εχθροί σου θα σε ζώσουν με χαρακώματα, θα σε περικυκλώσουν και θα σε πολιορκήσουν από παντού. Θα αφανίσουν κι εσένα και τα παιδιά σου και δε θα σου α­φήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα. Κι όλα αυτά, γιατί δεν έδωσες σημα­σία στην ημέρα που σ' επισκέφτηκε ο Θεός». 


Διαβάστε επίσης :

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (1) - Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (2) - ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (3) - Βαϊοφόρος (Ζωγραφική)

Δεν υπάρχουν σχόλια: