Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αυτοί θα παν «αδιάβαστοι». Να τσακισθούν, πριν στείλουν την πατρίδα «αδιάβαστη»





Αυτοί θα παν «αδιάβαστοι». Να τσακισθούν, πριν στείλουν την πατρίδα «αδιάβαστη»
 
Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Ο ελληνικός κόσμος έχει περάσει εξίσου κακές ή και χειρότερες εποχές. Το ζητούμενο είναι η στάση ζωής του λαού. Η άρνησή του να γονατίσει. Στον «Κλέφτη» του Ραγκαβή (1809-1892) αποτυπώνεται η επική εξέγερση της ψυχής του Ελληνισμού:
«Μεγάλοι έμποροι πωλούν
τα έθνη σαν κοπάδια.
Την γην προδίδουν και γελούν.
Εδώ όμως άρματα λαλούν
στ' απάτητα λαγκάδια».
Θα ήταν έξοχο να μπορούσαμε να το πούμε και για το σήμερα…

Αμετάλλαχτοι στους αιώνες οι αναίσχυντοι έμποροι των εθνών, είτε τους βιογραφεί ο Παπαδιαμάντης στο ομώνυμο μυθιστόρημά του είτε τους ανατέμνει ο Σαίξπηρ στον «Έμπορο της Βενετίας». Εκεί, ο απαίσιος Σάιλοκ δανείζει «επί σώμασι», όπως στην προ Σόλωνος εποχή, και εάν δεν του καταβληθεί το ποσόν στην τακτή ημερομηνία, «θα αφαιρέσει μίαν λίβραν κρέατος από το σώμα» του οφειλέτη. Η ελληνική απάντηση στους εμπόρους των Εθνών είναι «τ' άρματα», δηλαδή ο δυναμισμός. Το μέγα δυστύχημα θα είναι «εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ' άρματα, [να] κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια», καθώς δεν φαίνονται καπεταναίοι...

Ευτράπελα καραγκιοζιλίκια διαδραματίσθηκαν στο Κοινοβούλιο, όπου αυτοί που υπερψήφισαν Μνημόνια, δανειακές και λοιπά τερατουργήματα σήκωσαν ξαφνικά κεφάλι για ελάσσονα και συντεχνιακά, ενώ σιωπούν για τα μεγάλα και ουσιώδη.

Οι «πρωτοκλασάτοι» της συμφοράς γίνονται καταγέλαστοι. Ο ένας παριστάνει τον μακελάρη. Οι άλλοι, αν και δεν διάβασαν το Μνημόνιο, το φέσωσαν στον κοσμάκη και το υπηρετούν λόγω, έργω και διανοία.

Ο Σημίτης του ψευδώνυμου εκσυγχρονισμού έστειλε «χρησμό» από το Βερολίνο στον δεινά χειμαζόμενο, και εξαιτίας του, ελληνικό λαό ότι «ήταν πολιτικά μοιραίο λάθος το Μνημόνιο»! Καλά κρασιά!

Ο διοικητής της ΤτΕ δηλώνει «εκ του μακρόθεν εστώς» ότι «η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί».

Και γιατί δεν την ανέκοψαν;

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

Ο ΓΑΠ, υπείκων στα κελεύσματα εξωελλαδικών κέντρων και αλλοτρίων συμφερόντων και διασύρων urbi et orbi τους Έλληνες ως διεφθαρμένους, τεμπέληδες και άχρηστους, απρόθυμος να διαπραγματευθεί, αλλά ολοπρόθυμος να υποκύψει στις σαδιστικές αξιώσεις των δανειστών, τις απεδέχθη αμαχητί, υποθηκεύοντας στο διηνεκές το μέλλον της χώρας.

Η κατεχόμενη Ελλάδα, επί 28 μήνες, με την αδρή συνδρομή του πολιτικού της προσωπικού, χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο στο πρόγραμμα για μετάλλαξη μιας χώρας του πρώτου κόσμου σε τριτοκοσμική.

Το Μνημόνιο απέτυχε οικτρά. Εκ γενετής καταδικασμένο να αποτύχει. Εξ ορισμού ως συνταγή αλλά και ως πρακτική εξοντωτικής λιτότητας. Η ανελέητη ύφεση στράγγισε και την τελευταία ρανίδα του οικονομικού αίματος της κοινωνίας μας. Το παραδέχεται και ο Ράιχενμπαχ: «Οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη στρατηγική. Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης». (Δήλωση στο ΕΒΕΑ, 19/1/12). Βέβαια, άλλα λέει και άλλα πράττει.

Όταν σκάνε οι κερδοσκοπικές φούσκες, οι τράπεζες -βρέξει-χιονίσει-κερδίζουν. Χάνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροκαταθέτες και άνεργοι. Αυτό ζούμε.

Μας εκβιάζουν: ή υπογράφετε τα νέα Μνημόνια ή σας περιμένει Αρμαγεδδών=έξοδος από το ευρώ. Όμως τον Αρμαγεδδώνα τον βιώνουμε ήδη μέσα στο ευρώ.

Η δραχμή μάς στάθηκε 3.000 χρόνια. Δεν μας πρόδωσε αυτή. Το ευρώ μάς πρόδωσε…

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

www.papathemelis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: