Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σύνορα της χώρας είναι οι κόκκινες γραμμές...






Σύνορα της χώρας είναι οι κόκκινες γραμμές...

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, δηλώνει ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ο υπουργός του Π. Καψής. Το σκέφτεστε αν το '40 ήταν ανοιχτές οι πόρτες, ελεύθερη η είσοδος, περάστε, κύριε Χίτλερ... θα είχε παραδοθεί αμαχητί η χώρα αν δεν υπήρχε εκείνο το «ΟΧΙ».

Τι άλλο από παράδοση είναι, κύριε Παπαδήμο, όταν λέτε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κόκκινες γραμμές όταν ζητάμε δανεικά; Ότι οι δανειστές επιβάλλουν τους όρους τους. Μέχρι ενός σημείου ναι... Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο Μεταξάς. Ότι αυτοί είναι πάνοπλοι, ισχυροί, ενώ εμείς είμαστε γυμνοί. Το ίδιο θα μπορούσε να πει με το Σχέδιο Ανάν ο Τάσσος Παπαδόπουλος που, παρότι του είχαν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε εκείνο το βροντερό «ΟΧΙ». Και σώθηκε έτσι η Κύπρος και δεν έγινε οπό κράτος κοινότητα... Και επαρχία της Τουρκίας.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, κύριε πρωθυπουργέ, τότε τι τις θέλουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατούς, τανκς, καράβια, υποβρύχια και αεροπλάνα; Γιατί να μη δώσουμε «ελευθέρας» στη γείτονα και να μη χαλάμε λεφτά για εξοπλισμούς; Μόνο που χορεύουμε όπως μας κουνάνε το ντέφι ο κάθε Ερντογάν και Νταβουτογλου.

Όλα είναι θέμα επιλογής, κύριε Παπαδήμο. όταν έχεις να διοικήσεις μια τράπεζα, μια επιχείρηση. Όμως όταν έχεις ορκιστεί πρωθυπουργός, ο όρκος επιβάλλει ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν να  ορκίζεται κανείς. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, οι υπουργοί, οι δικαστές, ακόμη και ο απλός στρατιώτης...

Τι άλλο από κόκκινες γραμμές είναι τα σύνορα της χώρας. κ. Παπαδήμο;


Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: