Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γιατί δεν έχουμε χούντα

Πάμε Λουκέτο




Του Λάκη Μπέλλου  
twitter.com/pamelouketo

Το πιο ανυπόστατο που ακούγεται κατά της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε χούντα. Αύριο συμπληρώνονται 46 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, όταν καταλύθηκε η Δημοκρατία. Δεν κινδυνεύουμε όμως τώρα να καταλυθεί η Δημοκρατία, αλλά κινδυνεύει να καταλυθεί το πραξικόπημα.

Αστειάκια. Το πρόβλημα αντίθετα αυτή την εποχή για τη χώρα είναι ότι η Δημοκρατία υπερλειτουργεί. Λειτουργεί στο φουλ, μάλιστα.

Παράδειγμα: Ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως έχει μικρό κυβερνητικό σχήμα. Κάτω και από 50 άτομα μάλιστα. Δίνεται ή δυνατότητα λοιπόν τώρα με εντολή Σαμαρά να διοριστούν 6 αναπληρωτές υπουργοί από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το Μακεδονίας-Θράκης και το Τουρισμού. Πάρε να ‘χεις δηλαδή.

Επί χούντας δεν συνεδρίαζε ποτέ το υπουργικό συμβούλιο. Αντίθετα τώρα και σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει συνεδριάσει το υπουργικό μας δύο τουλάχιστον φορές! Και μάλιστα, κινδυνεύει να συνεδριάσει και τρίτη.

Στη Δημοκρατία όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Απόδειξη είναι ότι όταν υπάρχει αδιέξοδο μία και μόνο πράξη νομοθετικού περιεχομένου λύνει όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα. Αστραπιαία πράγματα.

Τολμούσες να μιλήσεις στη χούντα; Αν στη χούντα υπήρχε τουίτερ μπορεί ακόμα και να το λογόκρινε ο Γεωργαλάς. Το πουλί της χούντας θα έπνιγε το πουλί του τουίτερ.

Τότε απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων. Τώρα αυτό το καταφέρνουμε μόνοι μας οι Ελληνες που δεν σηκωνόμαστε από τον καναπέ.

Είχαμε τα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Εγινε το «Πάρκο Ελευθερίας» για να θυμόμαστε. Διανοείται κανένας τώρα ότι θα γίνει ποτέ «Πάρκο Ελευθερίας Πλατείας Συντάγματος»;

Δακρυγόνα έχουμε τώρα πολλά, αλλά δακρυγόνα υπήρχαν και την 21η Απριλίου. Μόνο που τώρα τα δακρυγόνα είναι από την 21η Απριλίου 1967. Ληγμένα.

Τότε είχαμε τανκς που έκλειναν τη Βουλή. Τώρα έχουμε τανκς που τα αφήνουν στο πάρκινγκ της Βουλής οι βουλευτές Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς κ.ά.

Τότε υπήρχε ο «ξένος παράγων» που τόσα δεινά είχε προκαλέσει με την εγκατάστασή του στη χώρα. Τώρα ο «ξένος παράγων» έρχεται κάθε τρεις μήνες, κάνει δυο-τρεις ελέγχους όσα βλέπει το μάτι και πίσω πάλι.

Στο μόνο που μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συγκρίσεις για το τώρα, είναι ότι το ’67 υπήρχε μόνο η ΥΕΝΕΔ. Τώρα υπάρχει ΥΕΝΕΔ 1, 2, 3 τουλάχιστον.

http://www.efsyn.gr/?p=43229

Δεν υπάρχουν σχόλια: