Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Διαρκές έγκλημα η αντίδραση στην κυβέρνηση!

Χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές οργανώσεις» τα κινήματα των πολιτών, όπως στις Σκουριές, η κυβέρνηση δίνει σάρκα και οστά στη θεωρία των δύο άκρων, τοποθετώντας στο ένα τούς νεοναζί της Χρυσής Αυγής και στο άλλο τις κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην καταστροφική πολιτική της 

Ετσι όπως έχει σχηματιστεί το κατηγορητήριο, οι κάτοικοι ολόκληρων χωριών μπορούν αυτεπάγγελτα να υποστούν δίωξη, ακόμη και οι Επιτροπές Αγώνα και τα συντονιστικά, που έχουν συστήσει οι αντιδρώντες στην εξόρυξη, μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν «εγκληματική οργάνωση» και όλα τα μέλη τους, ακόμη και αν δεν έχουν πάρει μέρος σε κάποια επεισόδια, να χαρακτηριστούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και να διωχθούν με βαρύτατες κατηγορίες  

  Ετσι όπως έχει σχηματιστεί το κατηγορητήριο, οι κάτοικοι ολόκληρων χωριών μπορούν αυτεπάγγελτα να υποστούν δίωξη, ακόμη και οι Επιτροπές Αγώνα και τα συντονιστικά, που έχουν συστήσει οι αντιδρώντες στην εξόρυξη, μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν «εγκληματική οργάνωση» και όλα τα μέλη τους, ακόμη και αν δεν έχουν πάρει μέρος σε κάποια επεισόδια, να χαρακτηριστούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και να διωχθούν με βαρύτατες κατηγορίες «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Δεν είμαστε εγκληματίες», φωνάζουν προς την κυβέρνηση οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. Βλέπουν την κυβέρνηση να εφαρμόζει στην πλάτη τους τη θεωρία των δύο άκρων και να χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση» οποιοδήποτε κοινωνικό κίνημα αντιτίθεται σε ξεπούλημα δημόσιας δασικής έκτασης, στο όνομα μιας ανάπτυξης μέσα από επενδύσεις καταστροφικές για το περιβάλλον και το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής.

Τη στιγμή που ακόμη 27 άνθρωποι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τέσσερις παραμένουν προφυλακισμένοι με βαρύτατες κατηγορίες, οι κάτοικοι, αλλά και οι δικηγόροι των διωκομένων, διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης εναντίον τους, που τους θέλει βορά σε ιδιωτικά επενδυτικά συμφέροντα.

Πογκρόμ
 
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, επειδή οι κάτοικοι αντιδρούν στην εξόρυξη, μέχρι σήμερα:

* Εχει κινηθεί δίωξη για 60 πολίτες για τα επεισόδια των Σκουριών, έχουν προσωποποιηθεί κατηγορίες για 20 πολίτες, έχουν προφυλακισθεί τέσσερις.
* Εχει κινηθεί δίωξη για τα επεισόδια στην Ιερισσό για περίπου 40-50 άτομα.
* Εχει κινηθεί δίωξη για τα γεγονότα στον Λάκκο Καρατζά για περίπου 30 άτομα, ενώ τρεις γυναίκες σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν.
* Εχουν γίνει περί τις 200 προσαγωγές, με παράνομη λήψη DNA από τους κατοίκους.
* Από τις διαδηλώσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 έχει κινηθεί δίωξη για περίπου 20 άτομα.
* Από διαδήλωση στον Σταυρό (του Δήμου Βόλβης) κινήθηκε δίωξη για επτά κατοίκους.
* Στήνονται «copy - paste» κατηγορητήρια και αποστέλλονται ομαδικές κλήσεις σε δεκάδες άτομα ταυτοχρόνως και επιβάλλονται εξοντωτικά ποσά ως εγγυοδοσίες.
* Αναμένονται ακόμη περίπου 100 κλήσεις για πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τα δύο άκρα
 
«Αξιότιμοι κύριοι, όταν δύο κάτοικοι κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις, ενδέχεται να είναι εγκληματίες. Οταν πέντε ή δέκα μαζί εγκληματούν, ενδέχεται να κατηγορηθούν για εγκληματική οργάνωση. Οταν όμως εκατοντάδες άνθρωποι προσάγονται, διώκονται, δικάζονται, φυλακίζονται μαζικά με "copy - paste" κατηγορητήρια, τότε να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για καταστολή ειρηνικού κινήματος, που το σύστημα με κάθε κόστος επιχειρεί να αναχαιτίσει», απαντούν στην κυβέρνηση οι κάτοικοι μέσα από τα συλλογικά τους όργανα. Καταγγέλλουν ότι στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, «στο ένα άκρο βρίσκονται οι νεοναζί και στο άλλο οι... Σκουριές, ως παράδειγμα βίας ισοδύναμο με τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες».

Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι όσοι αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού δεν είναι φορείς βίας. Αντίθετα, είναι «δέκτες κρατικής βίας, τρομοκρατίας και προπαγάνδας, που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Της βίας μιας εξουσίας, που δεν διστάζει να παραβεί νόμους και κανόνες που η ίδια θέσπισε, που δεν διστάζει να καθοδηγεί με εντολές και εκβιασμούς τη Δικαιοσύνη. Μιας εξουσίας που εξισώνει τη ρατσιστική βία με ένα κοινωνικό κίνημα που αγωνίζεται για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τη Δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού Κόλπου. Και υπογραμμίζουν: «Τα δύο άκρα δεν είναι οι νεοναζί και οι Σκουριές. Τα δύο άκρα είναι το κράτος και το παρακράτος. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: του μηχανισμού καταστολής κάθε άποψης και κινήματος που αντιστέκεται στα σχέδιά τους».

Ολοι ένοχοι
 
Εξοργισμένοι με την εφαρμογή της θεωρίας των δύο άκρων από την κυβέρνηση στους κατοίκους της περιοχής είναι και οι συνήγοροι των 27, που -εκ των πραγμάτων- έχουν βρεθεί πολλές φορές στο πλευρό όσων υφίστανται δίωξη ή κλήθηκαν από την Αστυνομία και υποχρεώθηκαν παράνομα να δώσουν δείγμα DNA. Ο Γιώργος Κυρίτσης υπογραμμίζει τον κίνδυνο που απειλεί οποιονδήποτε πολίτη, ομάδα πολιτών, σωματείο ή συλλογικό όργανο αντιδράσει ή αρνηθεί να δεχτεί τα σχέδια και την πολιτική της κυβέρνησης.

«Είναι επικίνδυνη για όλους η εξίσωση πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης, με την εγκληματική δράση των νεοναζί», δηλώνει στην «Κ.Ε.». «Η κυβέρνηση στιγματίζει ως άλλο άκρο της βίας της Χρυσής Αυγής ένα ολόκληρο κίνημα». Οπως λέει, με τον τρόπο και το χρονικό πλαίσιο που ορίζει το κατηγορητήριο ότι τελέστηκαν αδικήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή λειτουργούν τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Μία στα επεισόδια στον Λάκκο Καρατζά, μία στον εμπρησμό στο εργοτάξιο και μία σε πορεία, όπου έγιναν επεισόδια και συλλήψεις.

«Ετσι όπως έχει σχηματιστεί το κατηγορητήριο, οι κάτοικοι ολόκληρων χωριών μπορούν αυτεπάγγελτα να υποστούν δίωξη, καθώς η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης μετατρέπεται σε ένα αδίκημα διαρκές, που τελείται από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο», τονίζει. Και υπογραμμίζει ότι ακόμη και οι Επιτροπές Αγώνα και τα συντονιστικά που έχουν συστήσει οι αντιδρώντες στην εξόρυξη μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν «εγκληματική οργάνωση» και όλα τα μέλη τους, ακόμη και αν δεν έχουν πάρει μέρος σε κάποια επεισόδια, να χαρακτηριστούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και να διωχθούν με βαρύτατες κατηγορίες.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=388948

Δεν υπάρχουν σχόλια: