Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΙΑΣ "ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Με κάγκελα … παντού και με προσκλήσεις στους «εκλεκτούς» ανά χείρας, όπου κι αν πραγματοποιηθούν παρελάσεις, στρατιωτικές ή μαθητικές, θα εορταστεί σήμερα στη χώρα μας, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Κάγκελα που θα προστατεύσουν την «λαοφιλή» πολιτική ηγεσία, από τυχόν ακρότητες εξτρεμιστικών στοιχείων: είναι η επίσημη εκδοχή μιας κυβέρνησης που ισχυρίζεται ταυτόχρονα, ότι όλα βαίνουν καλώς κι ότι όπου να ’ναι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια κι επιστρέφουμε στις αγορές, στην ευημερία και την ανάπτυξη.
Μια εκδοχή που ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές της δεν την πιστεύουν, αφού χρησιμοποιούν κανονικές «οχυρωματικές» εγκαταστάσεις για να κρατήσουν τους «εφησυχασμένους» πολίτες, 300 μέτρα μακριά, από τους «άξιους» εκπροσώπους τους.
Αν είχαν καθαρή την πολιτική τους συνείδησή και ήταν αληθινές οι προθέσεις τους για το μέλλον της χώρας, γιατί να χρησιμοποιήσουν δεκάδες χιλιόμετρα από κάγκελα, χιλιάδες ΜΑΤ να αποκλείουν την πρόσβαση, δεκάδες ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων γύρω από την εξέδρα των επισήμων και το κυριότερο την παρακολούθηση της παρέλασης από άτομα που έχουν προμηθευτεί τις ειδικές προσκλήσεις.

Μια εθνική επέτειο, που την κατάντησαν ιδιωτική – πριβέ εκδήλωση για λίγους κι εκλεκτούς ακίνδυνους κομματικούς τους φίλους και υποστηρικτές της σιδερόφρακτης δημοκρατίας τους

Παύλος Παπαδημητρόπουλος /Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: