Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

HIKARI KESHO : Ένας πρωτοποριακός φωτογράφος



Η φωτογραφία μιας γυμνής κοπέλας που βρίσκεται δεμένη σε μια κολόνα φωτισμού στο κέντρο της πλατείας του Αγίου Μάρκου της Βενετίας κάνει τον γύρο στους φωτογραφικούς κύκλους του κόσμου και αποτελεί την τελευταία καλλιτεχνική έμπνευση του Hikari Kesho.
Ο καλλιτέχνης από την Πάντοβα φωτογράφισε το γυμνό μοντέλο ένα βράδυ μάλλον το καλοκαίρι, αλλά η φωτογραφία μόλις σήμερα έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο.




Το δημιούργημα ονομάζεται «Falling angel in S. Marco square» και σύμφωνα με τον Kesho η επιλογή της Βενετίας έγινε επειδή αποτελεί το ιδανικό φόντο για κάθε καλλιτέχνη.

 HIKARI KESHO

Γεννήθηκε στην Πάδοβα το 1958 και ζει και εργάζεται στην Ιταλία. Από την παιδική ηλικία του, το κύριο πάθος του ήταν φωτογραφία. Απέκτησε την πρώτη φωτογραφική μηχανή του σε ηλικία 10 ετών σαν δώρο από τον παππού του. Από αυτή την πρώτη φωτογραφική μηχανή Volklender μέχρι σήμερα ο Hikari Kesho συνεχίζει να εξελίσσεται και να μας δίνει δείγματα εξαιρετικής δουλειάς που πιστοποιούν ότι είναι ένας άριστος γνώστης της τέχνης της ψηφιακής φωτογραφίας.
Μέσα από μελέτες και πολλές αναγνωρίσεις σε διάφορες εκθέσεις και φωτογραφικά διαγωνισμούς ο Hikari Kesho σύντομα έγινε ένας επαγγελματίας φωτογράφος. Ειδικότητα του η φωτογραφία μόδας αι στον τομέα αυτό συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο σημαντικούς διεθνείς σχεδιαστές: Alviero Martini, Romeo Gigli, Gianfranco Ferré, Mariella Burani και Renato Balestra μεταξύ των άλλων.
Ο Hikari Kesho έχει αναπτύξει ένα μοναδικό στυλ για να φωτογράφίζει γυναικεία σώματα δημιουργώντας ένα προσωπικό στυλ στο θέμα της σωματικής έκφρασης των μοντέλων του. Χρησιμοποιεί συχνά μαύρο και άσπρο με gothic στύλ και συνδέεται μοναδικά με τον κόσμο των φαντασιώσεων φετίχ.
 "Observing the Stillness of Brenta River "

Έργα του Hikari Kesho έχουν δημοσιευθεί σε πολλά βιβλία και περιοδικά (Goliath Books, Playboy, Blue Magazine) και το 2012 επιλέγεί ως η μοναδική  ιταλική φωτογραφική συμμετοχή για το "The Art of Contemporary Shibari", μια multi-media παρουσίαση που συμπεριελάμβανε still photography, βίντεο και ζωντανές περφόρμανς από φωτογράφους και Μοντέλα για τh Fotofest 2012 Biennia, τη πρώτη διεθνη Μπιενάλε Φωτογραφίας και λοιπών τεχνικών που σχετίζονται με τέχνη της φωτογραφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Φωτογραφία Hikari Kesho "Observing the Stillness of Brenta River " επιλέχθηκε να είναι η επίσημη αφίσα της Μπιενάλε.


Το 2013 Hikari Kesho επιλέχθηκε (ο μόνος Ιταλός καλλιτέχνης και μια επιλογή από μόνο πέντε διεθνείς καλλιτέχνες) για την Biennale Vught (Κάτω Χώρες) ενώ υπέγραψε συνεργασία και με την Vecchiato Art Galleries.

Περισσότερα στοιχεία και έργα του φωτογράφου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του

Δεν υπάρχουν σχόλια: