Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΤ : ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΝΙΚΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ

Καψής: Αδειάστε το Ραδιομέγαρο


Έκκληση για την εκκένωση του Ραδιομέγαρου στην Αγία Παρασκευή από τους καταληψίες, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, καθώς όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος να μην καταφέρει η χώρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε..

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο κ. Καψής προειδοποίησε ότι αν δεν επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δημόσια Τηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, και αυτό, τόνισε, «ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση για την σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον κ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση.

Ο Παντελής Καψής απέδωσε τα προβλήματα αυτά στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και εξακολουθεί, όπως επεσήμανε, να κρατά ομήρους και τα 1.200 άτομα τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα.

«Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημα» τους, επεσήμανε και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ. Οι προσλήψεις, επανέλαβε, θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια. Αντίστοιχα, οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ θα είναι πλήρεις όπως προβλέπονται από την σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: