Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Αρνείται η Γερμανία να δώσει... βίζα για Ρωσία στον Τσίπρα!


Αρνείται η Γερμανία να δώσει... βίζα για Ρωσία στον Τσίπρα!

Στη Μόσχα θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι ο έβδομος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα. Μάλιστα οι τρεις πρώτοι, ο δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Οκτώβριο του 1979, ο κεντροαριστερός Ανδρέας Παπανδρέου τον Φεβρουάριο του 1985 και ο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεξιός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 1991 είχαν προλάβει να επισκεφθούν τη Μόσχα όταν υπήρχε ακόμη η Σοβιετική Ενωση. Ο Κώστας Σημίτης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη τον Ιούλιο του 2001. Οσο για τον Κώστα Καραμανλή, αυτός έσπασε κάθε ρεκόρ.
Στα πεντέμισι χρόνια που κυβέρνησε την Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Ρωσία ως πρωθυπουργός τρεις φορές - τον Δεκέμβριο του 2004, τον Δεκέμβριο του 2007 και τον Απρίλιο του 2008. Και τις τρεις φορές συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ακόμη και ο ακραίος φιλοαμερικανός Γιώργος Παπανδρέου, στα δύο μόλις χρόνια της πρωθυπουργίας του, πρόλαβε να δει τον Πούτιν, ο οποίος τότε ήταν πρωθυπουργός και όχι πρόεδρος της Ρωσίας. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς από τους Ελληνες πρωθυπουργούς των τελευταίων... σαράντα (!) χρόνων δεν πήγε στη Μόσχα.
Και τις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις των Ελλήνων πρωθυπουργών στη Ρωσία, ουδέποτε καμία μεγάλη δύναμη της Δύσης είχε εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός. Αγνοούμε τι είχαν κάνει παρασκηνιακά οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί ή άλλοι Ευρωπαίοι, αλλά δημοσίως κανένας τους δεν είχε τολμήσει να διακηρύξει την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση επίσκεψης Ελληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία. Σήμερα όμως οι Γερμανοί θεωρούν τη χώρα μας τόσο άθλιο προτεκτοράτο τους που με επικεφαλής τους κατάπτυστους σοσιαλδημοκράτες έσπευσαν να απευθύνουν προειδοποιήσεις... καλής συμπεριφοράς -βάσει των γερμανικών απόψεων, φυσικά- στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υπέμνησε στον Τσίπρα ότι θα ήταν "απαράδεκτο", αν υπολογίζοντας σε ρωσική βοήθεια "θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τη Ρωσία" σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Χάνοφερσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ". Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο επίσης σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που έδωσε αυτός στη "Ράινισε Ποστ", σε άλλη γερμανική εφημερίδα. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα παίζει πραγματικά με τη σκέψη να στρέψει την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Μόσχας" δήλωσε ο Γκάμπριελ. "Οποιος θέλει ευρωπαϊκή βοήθεια, πρέπει η πυξίδα του να δείχνει προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα", δήλωσε στη "Χάνοφερσε Αλγκεμάινε" ο δεξιός Γκίντερ Κρίχμπαουμ.
Ολόκληρη τη μεγάλου σχήματος τρίτη σελίδα της είχε αφιερώσει στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" στο προχτεσινό, πασχαλιάτικο φύλλο της. Προβοκατόρικος φυσικά ο τίτλος της σελίδας: "Στρέφεται τώρα η Αθήνα προς τη Μόσχα;" απορούσε δήθεν. "Ο Αλ. Τσίπρας πετάει αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία. Αναζητεί συμμαχία με τον Πούτιν; Πολλά μιλούν υπέρ αυτής. Αλλά μόνο από πρώτη ματιά" καθησύχαζε με τον υπότιτλο τους αναγνώστες της. Το άρθρο πάντως άρχιζε... δρακουλιάρικα! "Η επίσκεψη του Τσίπρα θα συνοδεύεται από φόβους...
Κατά το τρομακτικό σενάριο, ο Τσίπρας θα μπορούσε έναντι μιας επιταγής δισεκατομμυρίων από τον Πούτιν να αποστρέψει το πρόσωπό του από την ΕΕ και να επιδιώξει μια συμμαχία με τη Ρωσία" γράφει μεταξύ πολλών άλλων η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε". Από το προσκλητήριο των φιλογερμανικών δυνάμεων κατά της επίσκεψης Τσίπρα στη Ρωσία, δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου. "Ο Τσίπρας δεν θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα" ήταν ο τίτλος χθεσινού άρθρου της φιλογερμανικής βρετανικής εφημερίδας. "Ναι, η Αθήνα έχει βέτο επί της ανανέωσης των κυρώσεων (σ.σ.: κατά της Ρωσίας). Λαμβάνει όμως επίσης πόρους της ΕΕ. Από αυτή την προοπτική, μια εντελώς αντιπαραθετική στάση θα είχε ανεπιθύμητα οικονομικά αποτελέσματα. Νομίζετε πραγματικά ότι η ΕΕ θα συνέχιζε να πληρώνει επιδοτήσεις στην Ελλάδα, αν η Αθήνα επρόκειτο να βγει από την Ευρωζώνη και να αναπτύξει δεσμούς με τη Ρωσία;" γράφει τρομολαγνικά και απύθμενα ηλίθια ο Μινχάου, ο κορυφαίος ίσως αρθρογράφος της εφημερίδας!
Με το ίδιο απύθμενο θράσος, ο γερμανικής καταγωγής αρθρογράφος καθορίζει και το... περιεχόμενο της συνομιλίας Πούτιν - Τσίπρα! "Τι θα έπρεπε να συζητήσουν ο Τσίπρας με τον Πούτιν; Η συμβουλή μου θα ήταν να ασχοληθούν με τον καιρό και τα σπορ και κατόπιν ο Τσίπρας να γυρίσει γρήγορα πίσω και να χαράξει μια οικονομική συνεκτική στρατηγική που να μη βασίζεται στη Ρωσία" γράφει. Στις διαταγές σας!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64167853

Δεν υπάρχουν σχόλια: