Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ



Σακοράφες, σπαρματσέτα, βουλοκέρια, δακτυλοβρεχτήρες, αλλά και λαδόκολλες, βρίσκονται στην υπηρεσία της σύγχρονης εκλογικής διαδικασίας, για να θωρακίσουν το αδιάβλητό της.

Υλικά άλλης εποχής, αλλά αξιόμαχα μέχρι σήμερα, δεν έχουν αντικατασταθεί και θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε εκλογική διαδικασία. Πρέπει να περιέχονται με βάση τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, σε κάθε εκλογικό σάκο που παραδίδεται στα εκλογικά τμήματα.

Το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, θωρακίζουν αντικείμενα, που στο άκουσμά τους ταξιδεύει ο νους μας σε άλλες εποχές.

Πρόκειται για όλα τα υλικά, που σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, πρέπει να περιέχει κάθε εκλογικός σάκος, που παραδίδεται στα εκλογικά τμήματα.

Εκτός από τα ψηφοδέλτια, τους φακέλους ψηφοφορίας, τα βιβλία πράξεων της εφορευτικής επιτροπής, τους εκλογικούς καταλόγους, τις σχετικές εγκυκλίους, τα τηλεγραφήματα αποτελεσμάτων, τους καταλόγους ειδικών εκλογές και την εκλογική νομοθεσία, οι εκλογικοί σάκοι πρέπει να περιέχουν ακόμη : ισπανικό κηρό, σπαρματσέτα, σακοράφα, δακτυλοβρεχτήρα και φακαρόλα.

Πρόκειται για το οπλοστάσιο των εκλογών, που έρχεται από το παρελθόν για να δώσει λύσεις.

Το ισπανικό κερί, είναι το γνωστό βουλοκέρι, που εξακολουθεί στις ημέρες μας, να χρησιμοποιείται για να σφραγιστούν οι κάλπες.

Σπαρματσέτα χρησιμοποιούν στη συνέχεια, για να λιώσει το βουλοκέρι, ώστε να ξεκινήσει η καταμέτρηση.

Η βελόνα σακοράφα, μαζί με τους καφέ σπάγκους που παραδίδονται σε ματσάκια των δέκα μέτρων, χρησιμοποιούνται για να ραφτούν οι εκλογικοί σάκοι.

Σε κάθε εκλογικό σάκο, υπάρχει και λευκή ταινία φακαρόλα πέντε μέτρων, ενώ οι δακτυλοβρεχτήρες που έχουν εξαφανιστεί ακόμη και από τα ταχυδρομεία πια, είναι απαραίτητοι στα εκλογικά τμήματα.

Κανείς δεν πρέπει να σαλιώνει τα δάχτυλα, ειδικά σε αυτήν την περίοδο με τα αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της γρίπης.

Ταμπόν σφραγίδας, μελάνι, μολύβια, κόλλα γόμα, συρραπτική μηχανή και συραφίδες, δεν πρέπει επίσης να απουσιάζουν από τον εκλογικό σάκο.

Χάρακες, καρμπόν και κόλλες αναφοράς, έρχονται μαζί με τις λαδόκολλες τέλος, να συμπληρώσουν τη λίστα με τα υλικά για τα εκλογικά τμήματα.

Οι λαδόκολλες τυλίγουν καλά τα ψηφοδέλτια πριν μπουν στον εκλογικό σάκο, για το πρωτοδικείο, ώστε να προστατεύονται και να αποφεύγονται οι φθορές που θα τα καταστήσουν και άκυρα.

Όλο το εκλογικό υλικό χωρίζεται και μοιράζεται σε σάκους, που ετοιμάζονται στο πρώην αεροδρόμιο στο ελληνικό.

Παραδίδονται στη συνέχεια στους δήμους, οι οποίοι αναλαμβάνουν να παραδώσουν τους εκλογικούς σάκους στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Πηγή: http://www.athina984.gr/node/67752

Δεν υπάρχουν σχόλια: