Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφιακά βιβλία της Google διαθέσιμα για αποθήκευση στον υπολογιστή




Η εύρεση βιβλίων με την Αναζήτηση Βιβλίων Google είναι τόσο εύκολη όσο η εύρεση ιστοσελίδων με την Αναζήτηση Ιστού Google. Απλώς πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί ή τη φράση που αναζητάτε στο πλαίσιο Αναζήτησης Βιβλίων Google (http://books.google.com).

Για παράδειγμα, όταν αναζητάτε τη φράση "rock climbing" ή μια φράση όπως "one small step for man," θα βρούμε όλα τα βιβλία το περιεχόμενο των οποίων ταιριάζει με τους όρους αναζήτησής σας. Κάντε κλικ στον τίτλο ενός βιβλίου και θα δείτε βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το βιβλίο, όπως θα βλέπατε σε ένα κατάλογο καρτών. Μπορείτε επίσης να δείτε ορισμένα αποσπάσματα - προτάσεις του όρου αναζήτησής σας στο συγκείμενο. Εάν ένας εκδότης ή συγγραφέας μας έχει δώσει άδεια, θα βλέπετε μια ολόκληρη σελίδα και θα μπορείτε να περιηγηθείτε σε ένα βιβλίο για να δείτε περισσότερες σελίδες.

Εάν το βιβλίο δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, θα βλέπετε μια ολόκληρη σελίδα και θα μπορείτε να μεταβείτε στην προηγούμενη ή στην επόμενη σελίδα για να δείτε όλο το βιβλίο.

Κάνοντας κλικ στην επιλογή " Αναζήτηση σε αυτό το βιβλίο", μπορείτε να πραγματοποιήσετε περισσότερες αναζητήσεις μέσα στο βιβλίο που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε από τους συνδέσμους "Αγοράστε αυτό το βιβλίο" για να μεταβείτε απευθείας σε ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο από όπου μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε επίσης κλικ στον σύνδεσμο "Εύρεση αυτού του βιβλίου σε μια βιβλιοθήκη" για να βρείτε μια τοπική βιβλιοθήκη από όπου μπορείτε να το δανειστείτε.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες, να τυπώνουν ορισμένα απο τα βιβλία της ψηφιακής βιβλιοθήκης που ετοιμάζει. Σκοπός της Google είναι να μειώσει τις αντιδράσεις που ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία της να ψηφιοποιεί και να πουλάει online βιβλία, καθώς τα περίπου 2 εκατομμύρια βιβλία, στα οποία θα επιτρέπεται η εκτύπωση, είναι αυτά που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Η Google υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία On Demand Books, δημιούργημα της οποίας είναι η γρήγορη εκτυπωτική μηχανή "Espresso Book Machine". Με την εν λογο μηχανή οί αναγνώστες θα μπορούν να εκτυπώσουν δυσεύρετα ή εξαντλημένα βιβλία.

Παράλληλα η Google δίνει την δυνατότητα να αναζητήσετε βιβλία που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας

Η Αναζήτηση Βιβλίων Google βοηθά πάντοτε τους χρήστες να βρίσκουν και να διαβάζουν στο διαδίκτυο βιβλία που δεν υπάγονται στη νομοθεσία για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Με την προσθήκη της δυνατότητας λήψης αρχείων PDF, η Google δίνει πλέον σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να πραγματοποιούν λήψη (και συνεπώς να εκτυπώνουν και να διαβάζουν χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο) των βιβλίων που δεν υπάγονται στη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα.

Για να βρείτε βιβλία που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής "Βιβλία πλήρους προβολής", πριν καταχωρήσετε τους όρους αναζήτησης. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Λήψη" που εμφανίζεται στα βιβλία δημόσιου τομέα, θα μπορέσετε να κατεβάσετε ένα αρχείο PDF των βιβλίων αυτών στον υπολογιστή σας.

Περισσότερες πληροφορίες :


Δεν υπάρχουν σχόλια: