Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ OLYMPIC AIR.


Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δίνουν τη "σκυτάλη"
στην Olympic Air στους αιθέρες.







Τη Δευτέρα στις 23:20 έγινε η προγραμματισμένη η τελευταία πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Τελευταία άφιξη, η πτήση από Νέα Υόρκη για Αθήνα στις 9:10 την Τρίτη. Μια πτήση που ο αποχαιρετισμος της από την Νέα Υόρκη έγινε, με ιδιαίτερη συγκίνηση, κάτω από τις υδάτινες αψίδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου "ΚΕΝΕΝΤΥ"

Στις 00:50 το πρωί της Τρίτης 29.9.2009 έγινε και η προγραμματισμένη πρώτη πτήση της Olympic Air για Κάιρο.

Επίσημα η OLYMPIC AIR αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου 2009.




Έτσι απλά έσβησε
η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙ
Α ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ :



Τη διακοπή σειράς πτήσεων εξωτερικού, αλλά και εσωτερικού, από τις 29 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Στην εταιρεία Olympic Air μεταβιβάζονται τα εισιτήρια των επιβατών των Ολυμπιακών Αερογραμμών που έχουν κλειστεί για μετά τις 29 Σεπτεμβρίου, σε προορισμούς που καλύπτει η νέα εταιρεία. Αυτό διαβεβαιώνει η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήριο για πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών μετά την 29η Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από άλλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της νέας εταιρείας Olympic Air, βάσει συμφωνιών που έχουν ήδη συνάψει οι Ολυμπιακές Αερογραμμές και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση των επιβατών.

Σημειώνεται επίσης πως όσοι επιβάτες δεν επιθυμούν να πετάξουν με άλλη αεροπορική εταιρεία, δικαιούνται πλήρη επιστροφή του εισιτηρίου τους.

(Από τις ειδήσεις του skai.gr)



Σαν τεως διευθυντικό στέλεχος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ θα μπορούσα να γράψω πολλά για το τι σήμαινε για εμένα προσωπικά η ΟΑ. Προτιμώ όμως να σας παρουσιάσω τα συναισθήματα ενός απλού Έλλ
ηνα επιβάτη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ όπως τα παρουσίασε στο blog του stefos-muc.blogspot.com

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2009


Για να πω την αληθεια, τωρα που ξεκινησα να το γραφω, δεν ξερω πως και τι θα γραψω… Σπανιο για μενα, οποιος με ξερει μπορει να το επιβεβαιωσει.. Τι να γραψει κανεις για να μπορεσει να εκφρασει τα αισθηματα του για κατι το τοσο απροσωπο και ομως τοσο προσωπικο.. Η Ολυμπιακη μας, ολων των Ελληνων δεν υπαρχει πια. Για να ακριβολογω: Δεν υπαρχει οπως την ξεραμε. Η Ολυμπιακη, η εταιρεια που στους Ελληνες της διασπορας εδω και δεκαετειες εφερνε εν ριπη οφθαλμου ελληνικες παραλιες, τη μυρωδια απο τα ψητα σουβλακια και τις αλλες λιχουδιες μπροστα στα ματια μας, τον αστραφτερο ηλιο, τη γαλαζοπρασινη θαλασσα, με φοντο αχνο ενα τεραστιο αεροπλανο, συνηθως ενα Β742 την ωρα της προσγειωσης δεν υπαρχει πια.
Αισθανομαι πως ενα δακρυ μου κυλαει αθελα μου και φοβαμαι οτι θα γινει ποταμι. Με τρεμαμενα χερια ψαχνω και βρισκω ενα πακετο χαρτομαντηλα. Χαμογελαω, γιατι μου περναει απο το μυαλο ενας αδιευκρινιστος αριθμος: Ποσες φορες εβρισα την Ολυμπιακη μου για τις απεργειες και τις καθυστερησεις της; Ποσες φορες εστειλα στα αναθεμα αγενεις υπαλληλους της, και ποσες φορες μου ερχοταν η νταρντανα αεροσυνοδος της πρωτης πτησης μου στο μυαλο; Εχω σταματησει να μετραω, εδω και χρονια. Τα χρονια που η Ολυμπιακη ηταν για ολους τους Ελληνες το σημαδι του πολιτισμου. Μια ανοητη παρομοιωση, αλλωστε σιγα τον πολιτισμο που εφερνε στα περατα της γης.. Μπουζουκια, ουζα, κακομουτσουνοι ανθρωποι, σιγουρα οχι ετσι οπως τους ονειρευοταν ο Α. Ωνασης οταν υπεγραφε τη συμφωνια στις 30 Ιουλιου 1956 με το Δημοσιο για την αγορα της Τ.Α.Ε..
Η εταιρεια που διχασε τους Ελληνες περισσοτερο ισως απο καθε αλλη. Η εταιρεια που με τα σκανδαλα της και τις σπαταλες της εγινε το σημα της αποτυχιας του ελληνικου σοσιαλισμου. Αλλα και των ροζ σκανδαλων. Για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα ηταν η κακια γειτονισσα του καθε Ελληνα. Ξεκινησε μικρα, ταπεινα στις 6 Απριλιου 1957 με μια απλη Ντακοτα κανοντας στην πτηση Αθηνα-Θεσσαλονικη. Σε τρια χρονια ειχε κανει το αλμα στην jet εποχη και μεσα στα επομενα 5 χρονια την ηξερε ολος ο πλανητης. Σε λιγοτερο απο 10 χρονια η παλαι ποτε Σταχτοπουτα και προβληματικη, φτωχη, ελληνοπουλα ειχε γινει μια φανταχτερη κοσμοπολιτισσα.
Ηταν η εταιρεια που εφερε τη δημοκρατια στην Ελλαδα μετα το πεσιμο της χουντας. Ηταν η εταιρεια που επενθυμιζε με το ονομα της την προελευση του μεγαλυτερου αθλητικου γεγονοτος της ανθρωποτητας. Η εταιρεια που οι περισσοτεροι απο εμας διαλεξαμε να κανουμε την πρωτη μας πτητικη εμπειρεια. Τα χρονια βεβαια περασαν. Τα χρωματα της Ολυμπιακης ξεθωριασαν. Η αιγλη εδωσε το ονομα της στα σκανδαλα. Η υπερηφανια στην ντροπη. Η χαρα για την πατριδα στα νευρα για την συμπεριφορα μερικων δημοσιων υπαλληλων. Ολα αυτα ειναι πλεον παρελθον. Τωρα ξεκιναει μια αλλη Ολυμπιακη, μια που ελπιζουμε να ειναι οπως ονειρευομασταν την παλια. Ολες οι θετικες αλλα και αρνητικες σκεψεις μας φευγουν αυτες τις τελευταιες ωρες ζωης της «παλιας» και μας γεμιζει καπου με πονο. Ακουω τη στιγμη που το γραφω το ATC του LGAV.. Ακουω τις τελευταιες επικοινωνιες πιλοτων της Ολυμπιακης και με σφιγγει η καρδια. Γιατι ξερω. Σε λιγο δεν θα υπαρχει η εταιρεια που μας διχασε, μας εφερε πιο κοντα, μας εκανε να αγαπησουμε τον αεροπορικο χωρο, μας εκανε να ειμαστε πιο περηφανοι η λιγοτερο. Η εταιρεια που συνδεαμε με την Ελλαδα δεν θα υπαρχει. Παλι φευγει ενα δακρυ. Δεν ειχα ποτε καποια σχεση εργασιακη με την ΟΑ. Ημουν συναισθηματικα δεμενος. Ηταν η εταιρεια με την οποια πεταξα για πρωτη φορα, οντας 40 ημερων απο την Γερμανια προς τα που; Την ΠΑΤΡΙΔΑ.. Ηταν και η πρωτη εταιρεια με την οποια εκανα την πρωτη πτηση μου οταν ενηλικιωθηκα. Ειμαι συναισθηματικα φορτωμενος και δεν με απασχολει τι θα σκεφτει καποιος. Και για μενα η ΟΑ ηταν ολα: απο το τελεια καλο εως το κακο και ασχημο. Και κυριως ενα στοιχειο, πως μπορει απο μια μεγαλη εταιρεια να γινει μικρη.

Αλλα και παλι. Τωρα θα παψουν οι κουβεντες για τα σκανδαλα για την «παλια» Ολυμπιακη. Οντως ειμαι περιεργος ποσο θα αντεξει ο νεοελληνας να βρει να γκρινιαξει και για τη «νεα» Ολυμπιακη. Τελος παντων. Ενα τεραστιας σημασιας κεφαλαιο κλεινει αποψε το βραδυ. Οχι κεφαλαιο.. Ενα βιβλιο κλεινει. Μια ζωη κλεινει και περναει στο επομενο σταδιο.. Και το δακρυ της αναμνησης αρνειται να κοπει... Οχι μονο σε μενα.




Ναι, θα μου λειψεις Ολυμπιακη!

-->





ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ

ΓΙΑΤΙ


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ


ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ

ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ


ΠΟΥ ΤΗΝ ΖΗΣΑΜΕ
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ

ΠΑΘΙΑΣΤΗΚΑΜΕ
ΠΟΛΥ
ΚΑΙ

ΦΑΓΑΜΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ



ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ

Kseniya Simonova - Μια ταλαντούχα Ουκρανή





Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντωντης ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση.

Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου.

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο, ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.

Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας.

Ρίξτε ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ στο παρακάτω βιντεάκι:


Η Ουκρανία έχασε πρίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.

Η σκηνή, στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.



http://www.dailymotion.com/video/x9sgof_kseniya-simonova-ona-ma-talent_creation

Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαριστώ Τατιάνα


Ukrainian sand artist proves that reality

TV's got talent

Kseniya Simonova, the winner of Ukraine's Got Talent, has become a YouTube phenomenon by telling stories through sand animation. Who needs Susan Boyle?


Kseniya Simonova

Circle in the sand ... Kseniya Simonova on Ukraine's Got Talent

Ukraine's Got Talent? This much we already knew. There's Mikhail Bulgakov, Olga Kurylenko and the Klitschko brothers. We can now add Kseniya Simonova to that list who has won the Ukrainian version of Britain's Got Talent with sand animation. Yes, you heard right. She tells stories through sand.


Here, she recounts Germany conquering Ukraine in the second world war. She brings calm, then conflict. A couple on a bench become a woman's face; a peaceful walkway becomes a conflagration; a weeping widow morphs into an obelisk for an unknown soldier. Simonova looks like some vengeful Old Testament deity as she destroys then recreates her scenes - with deft strokes, sprinkles and sweeps she keeps the narrative going. She moves the judges to tears as she subtitles the final scene "you are always near".

Simonova is a real piece of work. Watching her in action calls to mind Rolf Harris ("can you tell what it is yet?") and his passion for popularising art. Yet you wonder how she would fare in the UK's version of the show. Piers? "Tony Hart's dead, love - move on." Simon? "It was all a bit cabaret, sweetheart." Amanda? "I'm loving the dress! You go, girlfriend!" Ant and Dec would think her canny, at least.

Maybe I'm being unfair. Perhaps it's not just Ukrainian sophisticates who can appreciate Simonova. If Susan Boyle can become a YouTube phenomenon, popularise classical singing and send Demi Moore into tweeting meltdown would it really be so strange for Simonova's compelling animations to do the same?

It might just happen. Her war story has over 400,000 views on YouTube and is provoking an interesting debate in the comments section. Jgoo24 notes that "sand is her bitch" and few would argue with this. "Maybe the most magnificent master piece of art of all time" says DevinsDad90, not a man prone to hyperbole. And also "i just jizzed in my pants" (thank you, deaddevil6).

Leaving aside the never less than disturbing thoughts of the YouTube massive, it's clear that Simonova has achieved her goal as an artist. If we take it that art's purpose is to illuminate the world in a new way, provoke a reaction, somehow alter the consciousness of the viewer then her work is a huge success. And that high art can come from a format that produced Stavros Flatley and that it can be popularised and sent around the world is surely some kind of modern miracle.

We can only hope that some young British artist is inspired by this and queues up in the rain with the spoon players, acrobats and Michael Jackson impersonators and makes a similar impact. But whatever happens, after Simonova's triumph, don't ever badmouth the TV talent contest to me.

From;

http://www.guardian.co.uk/culture/tvandradioblog/2009/aug/13/ukranian-sand-artist

ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ









Ευχαριστώ Γωγώ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Στη σαμπάνια η φυσαλίδα κάνει τη διαφορά

Οι φυσαλίδες είναι αυτές που, πέρα από το άφρισμα, δίνουν στη σαμπάνια τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της, γι' αυτό τα ποτήρια που αυξάνουν τις φυσαλίδες, κάνουν καλύτερη τη γευστική εμπειρία, σύμφωνα με νέα γαλλική έρευνα.

Είναι η πρώτη στον κόσμο μελέτη που μελέτησε τόσο λεπτομερώς τη χημεία των φυσαλίδων και διαπίστωσε ότι σε αυτές υπάρχουν μέχρι και 30 φορές περισσότερες χημικές ουσίες που βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα, σε σχέση με το υπόλοιπο ποτό.

Η μελέτη, σύμφωνα με το BBC, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, έγινε από ομάδα ερευνητών υπό τον φυσικό Ζεράρ Λιζέ-Μπελέ του πανεπιστημίου της Ρενς Σαμπάνιε-Αρντέν της Γαλλίας, και τον χημικό Φιλίπ Σμιτ-Κοπλέν του Ινστιτούτου Οικολογικής Χημείας και Μοριακής Βιοχημείας του Νόιερμπεργκ στη Γερμανία.

Στο παρελθόν, το διοξείδιο του άνθρακα στις φυσαλίδες θεωρείτο ότι απλώς έδινε στο αφρίζον κρασί μια όξινη γεύση κι ένα μικρό μυρμήγκιασμα στη γλώσσα, όμως η νέα μελέτη δείχνει πως ο ρόλος των φυσαλίδων είναι πολύ πιο σημαντικός.

Η νέα έρευνα επίσης αναδεικνύει τη σημασία του ποτηριού της σαμπάνιας και του αφρίζοντος οίνου, το οποίο κατά προτίμηση πρέπει να είναι ραβδωτό, καθώς έτσι ενθαρρύνει την εμφάνιση περισσότερων φυσαλίδων. Καθώς η σαμπάνια χύνεται στο ποτήρι, οι μυριάδες ανερχόμενες προς την επιφάνεια φυσαλίδες σπάνε και εκπέμπουν πάνω από την επιφάνεια του ποτού μια πληθώρα μικροσκοπικών σταγόνων, με την μορφή αεροζόλης, που δίνουν την χαρακτηριστική γεύση και το διακριτικό άρωμα στο ποτό.

Ο δρ Λιζέ-Μπελέ χρησιμοποίησε ένα πολύ υψηλής ανάλυσης φασματόμετρο μάζας για να μελετήσει λεπτομερώς την χημική σύνθεση των μικροσκοπικών σωματιδίων που πετάγονται από το αφρίζον κρασί και τη σαμπάνια με την μορφή φυσαλίδων, μέσα στις οποίες υπάρχουν, όπως διαπίστωσε, εκατοντάδες διαφορετικές χημικές ουσίες.

Σε επόμενο βήμα της έρευνας, θα συγκρίνει τα χημικά δεδομένα των φυσαλίδων με τις υποκειμενικές γευστικές εμπειρίες των δοκιμαστών οίνων και σαμπάνιας, για να ανακαλύψει τις ακριβείς ουσίες μέσα στις φυσαλίδες που δίνουν την καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία, ώστε να αποκτήσουν οι σαμπάνιες και οι αφρίζοντες οίνοι ακόμα καλύτερη γεύση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/29/1721293.htm

Σοκ στη Βρετανία για θάνατο 14χρονης μετά από εμβολιασμό



Συναγερμός στη Βρετανία για εμβόλιο
κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία μετά το θάνατο μιας 14χρονης μαθήτριας λίγο μετά τον εμβολιασμό της ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού στα σχολεία των μαθητριών ηλικίας 12 ετών και άνω που ξεκίνησε πέρυσι.

Η 14χρονη Νάταλι Μόρτον μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης του Κόβεντρι όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα Σερβαρίξ (Cervarix) της εταιρείας ΓκλάξοΣμιθΚλάιν (GlaxoSmithKline). Το πόρισμα της νεκροψίας για την ακριβή αιτία θανάτου αναμένεται εντός των ημερών, ωστόσο η Αγγλίδα μαθήτρια δεν έπασχε από κάποια γνωστή τουλάχιστον προϋπάρχουσα ασθένεια.

Η συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων αποσύρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς συμμαθήτριες της Νάταλι Μόρτον είχα παραπονεθεί για ζάλη και ελαφρά αδιαθεσία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές οι ήπιες παρενέργειες έχουν αναφερθεί σε περίπου 4.600 περιπτώσεις στη Βρετανία επί συνόλου περίπου ενάμισι εκατομμυρίου εμβολιασμών και θεωρούνται αναμενόμενες.

Η έναρξη του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού μαθητριών στη Βρετανία είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και επειδή είχε επιλεγεί το συγκεκριμένο εμβόλιο έναντι άλλου σκευάσματος, πιο διαδεδομένου στον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε χρόνο 3.000 Βρετανίδες προσβάλλονται από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας, ο οποίος ευθύνεται για χίλιους θανάτους ετησίως.

Του ανταποκριτή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/09/2009_299838


September 29, 2009

Friends pay tribute to schoolgirl cancer jab victim Natalie Morton




Natalie Morton, aged 14, from Coventry, England

(Caters News Agency)

Natalie Morton died at University Hospital in Coventry after her cervical cancer jab


The death of a schoolgirl after she was injected with a cervical cancer vaccine today prompted a flood of tributes.

Natalie Morton, 14, collapsed after receiving the HPV1 Cervarix jab at the Blue Coat Church of England school in Coventry.

"She was a beautiful girl with a lovely smile and will always be in my heart. She could always make me smile and laugh wen ever i was with her. Love you Nat xxxxxxxx," wrote Becky Sprigg, a fellow pupil, on a tribute page to Natalie set up last night on the Facebook social networking site.

"I remember coming round when i was little playing with you and (Natalie's sister) abigail. Practically grown up together - you don't realise things until there gone - speechless," posted Nicola Watson, who also attended the school.


"You are in gods arms now and hes holding you tightly - everyone is praying for you. we all love you so much! your going to be in all are hearts! x lots of love x nicola and Danny x"

By this morning the Facebook group had attracted more than 500 members and 120 people had left their condolences.

"We'll miss you at church Natalie: doing your dancing, playing with our girls, just laughing around the place," posted Jill Harris-Kuhn.

"Eleanor's loved being with you in Friends of God the last few weeks and Adele loved your cuddles. We want your mum and Andy, your dad, your sister, your nan and grandad to know that they're in our constant thoughts and prayers and that we love them."

Last night Charmaine Dunn-Myria, 15, who was in the same year as Natalie, described how panic took hold around the school when pupils found out what happened.

"Girls were in tears in the corridors and everyone was in shock," she said.

“I had my jab today as well and I was really worried about it and that something was going to happen to me. They never told us that there was any danger in these jabs. I didn’t know you could get sick or die from them.”

Julie Roberts, the school’s head teacher, said this morning that special assemblies would be held today and children in distress would be given the chance to talk..

“We have all the chaplains in today to talk to the children,” she said.

“We have made provision for counselling and we have a school chaplain for every year. As far as the school is concerned, our thoughts and prayers are with the parents and our first priority has to be the children.

“The primary care trust are making their own investigations and we are hoping that by the end of the day we will have a clearer picture.”

From

Μανώλης Σφακιανάκης - Ο Πουαρό του Διαδικτύου



ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Όσο μεγαλώνει η ευρυζωνικότητα μεγαλώνει και η εγκληματικότητα

Από το 1947 που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ ο Eniac, ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε μέγεθος όσο ένα σπίτι μέχρι σήμερα που δουλεύουμε με μικρά, εύχρηστα και πρακτικά notebook πολλά έχουν αλλάξει. Το κυριότερο ίσως είναι η άμεση ανταλλαγή πληροφορίας μέσω του διαδικτύου. Στην σύγχρονη κοινωνία μας η επικοινωνία μέσω ίντερνετ, όπως κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, συνεπάγεται την ανάγκη ασφάλειας, ελέγχου και προστασίας για να αποτραπούν τα φαινόμενα «ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Ο υπεύθυνος για την ηλεκτρονική ασφάλεια της Ελλάδας, Μανώλης Σφακιανάκης είναι Χανιώτης, δε «μασάει τα λόγια του» και όσα αναφέρει στην συνέντευξη που ακολουθεί περί phishing, hacking, παιδοφιλίας, κυβερνοεγκλήματος, υπολογιστών «ζόμπι», κτλ, πρέπει να μας προβληματίσουν, καθώς είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι μέλλον χωρίς διαδίκτυο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές δε νοείται.

Ποιό είναι το πιο συχνό ηλεκτρονικό αδίκημα στη χώρα μας;

Το πιο συνηθισμένο είναι η διακίνηση, κατοχή και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας. Έχουμε δεκάδες περιστατικά καθημερινά και θέλω να τονίσω μέσα από τις σελίδες του περιοδικού σας ότι η Ελλάδα δεν παράγει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε μια πρόσφατη δήλωσή σας είπατε χαρακτηριστικά: «Στη χώρα μας δεν παράγεται υλικό παιδικής πορνογραφίας, πλην όμως είναι πολλοί αυτοί που πληρώνουν χρήματα για να το προμηθευτούν και να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους».

Να ξέρετε ότι όποιος δίνει χρήματα για τέτοιο σκοπό, είναι σα να βάζει τα λεφτά στην τσέπη του παιδόφιλου για να πάει να βρει το επόμενο θύμα του. Εμείς κυνηγάμε αυτούς που αγοράζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας και για αυτή τους την πράξη τιμωρούνται με δέκα και δώδεκα χρόνια φυλάκισης. Ήδη έχουν πέσει οι πρώτες καμπάνες. Κάτω από οχτώ χρόνια δεν πέφτει η ποινή, γιατί, τονίζω, ότι όποιος αγοράζει τέτοιο υλικό για να το βλέπει και να ευχαριστιέται, χρηματοδοτεί τον παιδόφιλο!

Πέραν από τις κινήσεις σας ως υπηρεσία, τί θα συμβουλεύατε τον απλό πολίτη, ως ειδικός στις τεχνολογίες, πώς να προστατέψει τα παιδιά του από τους επιτήδειους που καραδοκούν και είναι και ευφυέστατοι;


Το πρώτο πράγμα που θα συμβούλευα τους γονείς είναι να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα διαπιστώνουμε σε περιπτώσεις που οι γονείς με τα παιδιά τους είναι ξένοι στο ίδιο σπίτι. Ποτέ δεν είδα οικογένεια δεμένη να έχει πρόβλημα με τα παιδιά της.

Το άλλο σημαντικό είναι όταν αγοράζουμε υπολογιστή και κάνουμε σύνδεση internet, υπογράφουμε συμφωνητικό με τα παιδιά μας. Ο Μπίλ Γκέητζ το λέει αυτό, όχι εγώ, «σήμερα, τάδε του μηνός συμφωνήσαμε να αγοράσουμε Η/Υ, όπου το παιδί θα το χειρίζεται από ένα έως και είκοσι λεπτά, μάξιμουμ την ημέρα». Εάν σπάσει αυτή την συμφωνία, ο υπολογιστής κλείνει και το internet διακόπτεται. Υπάρχει έγγραφο συμφωνητικό στο διαδίκτυο ή το τυπώνει μόνος του ο γονιός και τότε το παιδί νιώθει μια δέσμευση.

Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό είναι ο χώρος που θα τοποθετηθεί ο υπολογιστής, ποτέ στο δωμάτιο του παιδιού, πάντοτε στο σαλόνι, όπου μπορούμε με μια ματιά να ελέγξουμε τι κάνει στο internet. Πριν λίγο καιρό ένας 37χρονος είχε πείσει 11χρονα παιδιά να γδύνονται και να αυνανίζονται στο διαδίκτυο, ώσπου μια μητέρα κρυφοκοίταξε στο δωμάτιο του παιδιού της και είδε το θέαμα, μας ενημέρωσε και εμείς καταφέραμε να τον συλλάβουμε.

Ποτέ δεν αφήνουμε τα παιδιά στο σπίτι για να βγαίνουμε ανενόχλητοι τα βράδια, γιατί η απουσία μας εξυπηρετεί τα σχέδια πολλών ανθρώπων με διαστροφές που προσεγγίζουν τα παιδιά μέσω internet. Όταν αφήνεις το παιδί σου ελεύθερο στο διαδίκτυο είναι σαν να αφήνεις το παιδί σου, ελεύθερο σε μια πλατεία κακόφημη. Σωματέμποροι, ναρκωτικά, παιδόφιλοι, όλη η βρωμιά βρίσκεται στα διάφορα chat rooms, και εκεί μέσα όλοι αυτοί ανάλογα το στόχο τους βρίσκουν υποψήφια, αθώα θύματα.

Για τους επιχειρηματίες ήθελα να πω ότι ο «Δημόκριτος» έχει φτιάξει ένα φίλτρο, όπου τους βγάζει κυριολεκτικά από τον μπελά να συλληφθούν οι ίδιοι και όχι ο υπάλληλός τους που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, αφού αυτό το φίλτρο κόβει όλη την παιδική πορνογραφία μέσα από το διαδίκτυο. Αυτό το φίλτρο είναι χρήσιμο και για το σπίτι, για τα σχολεία και για επιχειρήσεις. Το εμπορεύεται ο «Δημόκριτος» και η ιστοσελίδα είναι www.filterex.gr και οι επιστήμονες που το εφηύραν, το κατοχύρωσαν διεθνώς και από ότι ξέρω το τελευταίο διάστημα αρχίζουν σιγά- σιγά και το βγάζουν στην αγορά. Είναι ένα μέτρο προστασίας για όσους δεν έχουν καμία σχέση και μπορούν να βρεθούν υπόλογοι ξαφνικά, αφού ο νέος νόμος τιμωρεί και την κατοχή παιδικής πορνογραφίας, όχι μόνο την εμπορία.

Επίσης, θέλω να πω ότι και οι χρήστες των ιστοσελίδων του Facebook και του Hifive, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, να βάζουν ονοματεπώνυμο και τα σχόλιά τους, ποτέ όμως φωτογραφία τους και προσωπικά στοιχεία γιατί κάποιοι επιτήδειοι τα εκμεταλλεύονται και μπορούν μετά να εκβιάζουν τον καθένα βάζοντας τον σε ερωτικά βίντεο κτλ. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τον ύπνο τους από αυτά.

Ο πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2106476464 - 65 και στο email ccu@ath.forthnet.gr και θέλω να πω σε όλους ότι τα είκοσι πέντε παιδιά που δουλεύουμε μαζί, είναι δίπλα τους 25 ώρες το 24ωρο και να μη διστάσουν ποτέ να μας καλέσουν.

της Γωγώ Σωτηρίου

Από το Κρητικό περιοδικό "ΣΤΙΓΜΕΣ"

http://stigmes.gr/gr/grpages/articles/sfakianakis.html

Ποιος είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης

Μανώλης Σφακιανάκης - Ο Πουαρό του Διαδικτύου

Απρίλιος 14, 2009

Τα μάτια του έχουν δει κάθε μορφή του ηλεκτρονικού εγκλήματος και με την ομάδα του έχει αποτρέψει περισσότερες από 15 αυτοκτονίες νέων από το 2006 έως σήμερα.

* Το άρθρο ανήκει στο φάκελο:
“Η πινακοθήκη των Προσώπων του ΕΤ”

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι περιπτώσεις της πρόωρης διακίνησης των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων το 2007, του σκανδάλου ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών την επόμενη χρονιά και της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης στη σχολή του ΟΑΕΔ; Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες αφήνουν μέσω του υπολογιστή τους ηλεκτρονικά ίχνη και ένας άνθρωπος κάνει άνω κάτω το Διαδίκτυο για να τα εντοπίσει. Είναι ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής Μανώλης Σφακιανάκης.

Εργασιομανής και λιγομίλητος, ο Χανιώτης αξιωματικός περνά εδώ και δέκα χρόνια τον περισσότερο χρόνο του (μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μαρτυρούν συνάδελφοί του) μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ηταν το 1999 όταν πρωτοσυστάθηκε στη χώρα μας ειδικό Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην ηγεσία του τοποθετήθηκε ένας έμπειρος αστυνομικός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν μπροστά από τα μάτια του έχουν περάσει σκηνές που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Από βιασμοί βρεφών μέχρι σεξουαλικές πράξεις με μικρά παιδιά. «Εντοπίσαμε Ελληνα ο οποίος κατέβαλε 2.000 δολάρια για να παρακολουθήσει, κατά παραγγελία, απευθείας βιασμό από τη Φινλανδία», είχε δηλώσει πέρυσι τον Ιανουάριο ενώπιον των έκπληκτων βουλευτών της Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας του Κοινοβουλίου. Οσο εξαπλώνεται η χρήση του Ιντερνετ τόσο αυξάνονται και τα εγκλήματα που συνδέονται με αυτό – και φυσικά και ο φόρτος εργασίας του κ. Σφακιανάκη. Μαζί με 25 ακόμα συναδέλφους του κυνηγά στις λεωφόρους του Διαδικτύου παιδόφιλους, χάκερ, κοινούς απατεώνες και κάθε λογής «ηλεκτρονικούς» εγκληματίες.Και οι ευθύνες τους δεν σταματούν εκεί. Από το 2006 ως σήμερα κατόρθωσαν να αποτρέψουν περισσότερες από 15 περιπτώσεις αυτοκτονιών, που οι υποψήφιοι αυτόχειρες είχαν προαναγγείλει μέσω ιστοσελίδων.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σφακιανάκης είδε με μεγάλη ανησυχία να επιβεβαιώνεται μια πρόβλεψή του. Εδώ και καιρό περίμενε ότι το φαινόμενο των νεαρών δραστών που αναγγέλλουν μέσω Διαδικτύου την πρόθεσή τους να προβούν σε φονικό και μετά το κάνουν πράξη θα ερχόταν και στη χώρα μας. «Ο 19χρονος αυτόχειρας μιμήθηκε άλλους δράστες του εξωτερικού, που είδε στην τηλεόραση», δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης σε συνέδριο για το ηλεκτρονικό έγκλημα στη Χαλκιδική. Ο ίδιος, με τη βοήθεια των αστυνομικών της υπηρεσίας του, προσπαθεί να διαπιστώσει αν ο Δημήτρης Πατμανίδης είχε επικοινωνήσει με οποιονδήποτε μέσω Διαδικτύου πριν διαπράξει το αιματηρό έγκλημα. Τα φώτα στον πέμπτο όροφο της ΓΑΔΑ θα μείνουν για μία ακόμα ημέρα ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Βιογραφικό

- Γεννήθηκε το 1964 στα Χανιά.

- Ο πατέρας του είναι ιερέας στην Κρήτη.

- Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήταν από τους πρώτους Ελληνες αστυνομικούς που διερευνούσαν φαινόμενα απάτης με πιστωτικές κάρτες ή με τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω του Ιντερνετ.

- Το 1999 ανέλαβε τη διοίκηση του νεοσύστατου Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

- Για τη δράση του έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Οικονομίας και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ανακτήθηκε από: http://www.e-tipos.com

Πηγή:

http://blogs.sch.gr/stpapadakis/archives/2672