Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Θλίψη και αγανάκτηση μετά την αποκάλυψη των νέων μέτρων του Μνημονίου Νο 2







Έλαβα σήμερα το παρακάτω e-mail και καλό θα ήταν να το προωθήσετε και εσείς.





Θλίψη και αγανάκτηση μετά την αποκάλυψη των νέων μέτρων του Μνημονίου Νο 2

Ένα χρόνο μετά από τα μέτρα του 1ου Μνημονίου, η Κυβέρνηση έρχεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στην οποία οδηγήθηκε ο τόπος από την αποτυχημένη πολιτική που ασκήθηκε κατά την διακυβέρνηση της χώρας από την «Μεταπολίτευση» (1974) και μετά.
Με το 1ο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε με αντισυνταγματικό τρόπο, οι κυβερνώντες άπλωσαν τα χέρια τους βαθιά μέσα στις τσέπες μας για να βρούνε χρήματα να ικανοποιήσουν τις δανειακές ανάγκες της χώρας και όχι βέβαια για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όπως παραπλανητικά διαδίδουν. Οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας όμως μεγάλωσαν και τα σκληρά οικονομικά μέτρα δεν στάθηκαν αρκετά για την αντιμετώπισή τους.
Η λύση που δίνεται με το 2ο Μνημόνιο δεν διαφέρει πολύ από εκείνη του 1ου Μνημονίου. Πάλι η Κυβέρνηση θα απλώσει το χέρι της στις τσέπες μας να αρπάξει ότι μας απέμεινε από την πρώτη ληστρική επιχείρηση.
 Στον λαό δίνεται συγχρόνως η ελπίδα της σωτηρίας δια  των αποκρατικοποιήσεων. Την καραμέλα αυτή μας την προσφέρουν οι πολιτικοί πολλά χρόνια τώρα. Όμως μόνο λόγια ακούμε και φως δεν βλέπουμε. Γιατί αργούν οι αποκρατικοποιήσεις; Το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό ή οι διαχειριζόμενοι τις αποκρατικοποιήσεις δεν ικανοποιούνται;
Με τις αποκρατικοποιήσεις θα ικανοποιηθούν οι δανειστές μας ή θα χάσουμε και τις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας ενώ οι υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μας πιέζουν και κάθε λίγο και λιγάκι θα έρχεται η εκάστοτε Κυβέρνηση να βάζει το χέρι της στην τσέπη μας για να μας αρπάξει ότι μας άφησε από την προηγούμενη αφαίμαξη.
Και όλα αυτά, όχι γιατί η Κυβερνώντες ενδιαφέρονται να ξεχρεώσουν τον τόπο, αλλά γιατί θέλουν να έχουν ανοιχτές τις αγορές για να δανείζεται η Ελλάδα και αυτοί να μπορούν να παραμένουν στην εξουσία, και να απολαμβάνουν παχυλές απολαβές χρεώνοντας τον δυστυχή Έλληνα πολίτη.
Ποια είναι η αντίδρασή μας σ’ αυτή την κατάσταση;
Κάτι πρέπει να κάνουμε,
Εμείς που θέλουμε η χώρα μας να μην χρωστάει, αλλά τα οφειλόμενα να τα πληρώσουν
-       εκείνοι που διαχειριστήκαν τόσα χρόνια ανεπιτυχώς τα έσοδα του τόπου,
-       εκείνοι που επωφελήθηκαν από το Ελληνικό χρέος,
-       εκείνοι που καταβαράθρωσαν το χρηματιστήριο την στιγμή που παρότρυναν τους πολίτες, και υποχρέωναν τις Τράπεζες να τους δίνουν ακόμη και δάνεια, για να παίξουν στο χρηματιστήριο ενώ την ίδια στιγμή σχεδίαζαν την κατακόρυφη πτώση του,
-       εκείνοι που έδιναν ψεύτικα στοιχεία στην Ευρώπη για να έχουν ανοιχτές τις πόρτες του δανεισμού,
-       εκείνοι που θησαύρισαν από τις μίζες των εξοπλιστικών, και άλλων Κυβερνητικών δραστηριοτήτων,
-       εκείνοι που αντάλλασαν την περιουσία του Δημοσίου προκειμένου να θησαυρίσουν κάποιοι άλλοι φίλοι τους,
-       εκείνοι που αποφάσισαν από μόνοι τους να αυξήσουν τους μισθούς τους σε μυθικά ύψη, και οι Βουλευτές του Κοινοβουλίου, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αύξηση αυτή προς ίδιο όφελος,
-       εκείνοι που με ευνοϊκή φορολογική, και όχι μόνο, αντιμετώπιση, θησαύρισαν και εκμεταλλεύτηκαν τον Έλληνα Εργαζόμενο,
-       εκείνοι που έκαναν την πολιτική, επάγγελμά τους, και εξαγόρασαν την ψήφο του Έλληνα με ένα διορισμό ή μία ευνοϊκή στρατολογική τοποθέτηση, για να μην χάσουν οι ίδιοι την «δουλειά» τους,
-       εκείνοι που ισχυρίζονται ότι «μαζί τα φάγαμε» για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες,
-       εκείνοι που έχουν τα πολύ υψηλά εισοδήματα και έχουν χρέος να συνδράμουν τον Ελληνικό Λαό από τον οποίον τα απέκτησαν,
-       οι πολυεθνικές εταιρίες, που τις καλοδεχτήκαμε στην Ελλάδα και τις χρυσώσαμε με την προτίμηση που τους δείξαμε.
Κάτι πρέπει να κάνουμε !
Γιατί δεν υπάρχει ο λοχίας που θα μας σώσει !
Γιατί είμαστε υπερήφανος Λαός και δεν περιμένουμε καμία εξωτερική βοήθεια!
Γιατί δεν πιστεύουμε πλέον ότι υπάρχει κάποιος από τους γνωστούς πολιτικούς, που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, ο οποίος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το Ελληνικό Πρόβλημα, στην δημιουργία του οποίου συνέβαλε και ο ίδιος  με τον τρόπο του !
Κάτι πρέπει να κάνουμε !
Για να περιορίσουμε τους Βουλευτές από 300 σε 100, αφού οι πολιτικοί δεν αναθεώρησαν το Σύνταγμα, τόσα χρόνια που τους εκλέγουμε, όσον αφορά αυτό το θέμα, επειδή δεν τους συνέφερε !
Για να περιορίσουμε την εκλογή του Βουλευτή για μία μόνο τετραετή θητεία, για να πολεμήσουμε τον πολιτικό επαγγελματισμό και την πελατειακή σχέση Βουλευτή – Ψηφοφόρου !
Για να καλύπτεται ασφαλιστικά ο Βουλευτής από τον ασφαλιστικό του φορέα, όπως όλοι οι Έλληνες Πολίτες, και να καταργηθεί το ασφαλιστικό ταμείο των Βουλευτών !
Για να αποσυμφορηθεί η Βουλή από τους κατ’ εύνοια τοποθετηθέντες υπαλλήλους σ’ αυτή, διατηρώντας πλέον προσωπικό τριπλάσιο του αριθμού των Βουλευτών !
Για να χρησιμοποιείται μόνιμο και εγνωσμένης αξίας επιστημονικό προσωπικό προετοιμασίας νομοθετικού έργου, το οποίο δεν θα αντικαθίσταται όταν αλλάζουν οι Κυβερνήσεις ! 
Για να τίθενται επικεφαλείς στα Υπουργεία, Τεχνοκράτες, που δεν θα είναι Βουλευτές, και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται  μόνο για δύο συνεχόμενες Κυβερνητικές θητείες, αν το έργο τους κρίνεται επιτυχές !        
Για να υπάρξουν ανεξάρτητοι, ικανοί, έντιμοι και δίκαιοι δικαστές, οι οποίοι θα σέβονται τους νόμους και δεν θα επηρεάζονται από Πολιτικές, Κυβερνητικές η Ιδιοτελείς  Παρεμβάσεις !
Κάτι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας !!! 
Αν νομίζεις και εσύ ότι κάτι πρέπει να κάνουμε προώθησέ το σε γνωστούς και φίλους για προβληματισμό και προετοιμασία για το τι πρέπει να κάνουμε.


ΓΟΥΔΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: