Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΙΣΠΑΝΟΙ : «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»






Διαδικτυακή «εξέγερση» λαού 

σε όλη την Ελλάδα



b_300_0_16777215_0___images_ola_facebookplaces_461874485.jpg

Οι  Έλληνες… ξύπνησαν από τους Ισπανούς

Έπρεπε να γίνουμε σύνθημα στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών για να συγκινηθούμε. Τελικά οι Ισπανοί με το σύνθημά τους, «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», χλευάζοντάς μας για την απάθειά μας, έπιασε τόπο, αν και αργά!

Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα” η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook.

«Η … λέξη «Αγανακτισμένοι» δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.
Στη διαδήλωση μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 3.900 άτομα, 1570 άτομα μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 90.000 άτομα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 18.00 μέχρι 23.30.

Παρόμοιες διαδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί για τη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη  και στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι κάθε ηλικίας θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο «αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες», όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές δεν «είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά». Το «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» αποτελεί ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.

b_300_0_16777215_0___images_eidiseis_2011_05_25_6-7f2plaisio.jpg

Συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου οργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Στην αναβίωση της πλατείας Κλαυθμώνος – όπου κατά το παρελθόν συγκεντρωνόταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονταν - οδηγούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η πρώτη αντίδραση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν η διοργάνωση κοινού συλλαλητηρίου κατά των μέτρων το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τα μέτρα «άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά» και εκτιμά ότι πρόκειται για «τη συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως «η νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών, αύξησης των φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην κοινωνική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

Η οργάνωση εκτιμά ότι το βιοτικό επίπεδο όλων θα μειωθεί πέραν του 20%, ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών (αφαίρεση μισθολογικής ωρίμανσης), η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, η νέα επιδρομή μέσα από το νέο ''μισθολόγιο'', οι προετοιμαζόμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια απελπιστική και ανυπόφορη κατάσταση.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στις 28 Μαΐου
Οι τοπικές  γραμματείες Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ. των εργαζόμενων, της ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών, της ΠΑΣΕΒΕ των αυτοααπασχολούμενων και των επαγγελματοβιοτεχνών, της ΟΓΕ των γυναικών, του ΜΑΣ των σπουδαστών, διοργανώνουν μια πρώτη μαζική απάντηση στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης το Σάββατο 28 Μαΐου στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου.

http://www.typosthes.gr/component/content/article/9-2010-12-03-15-51-14/8246-l-r-

Δεν υπάρχουν σχόλια: