Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ........ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Στυγνός εκβιασμός της Ελλάδας 

από την Κομισιόν

 


Τρεις μήνες καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα ανακοίνωσε η Κομισιόν.
Όλα θα κριθούν από την νέα "επίσκεψη" της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου. 
Υπό πίεση για δύσκολες αποφάσεις η κυβέρνηση


Έντονη ανησυχία, προκαλεί η ανακοίνωση της Κομισιόν, για καθυστέρηση τριών μηνών ως προς τη χορήγηση των επόμενων δόσεων του δανείου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΕ Ολιβιέ Μπαγί,  η επόμενη δόση των 5 δισ. ευρώ, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να εκταμιευτεί το Δεκέμβριο του 2011, θα εκταμιευτεί το Μάρτιο του 2012.
Αναφερόμενος στον τρίμηνο ρυθμό εκταμίευσης των δόσεων του πρώτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Μπαγί πρόσθεσε ότι "αυτό δεν μπορεί να αλλάξει". Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει 73 δισ. ευρώ και απομένει να εκταμιευτούν άλλα 37 δισ. ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό ότι η εκταμίευση πλέον συμπίπτει με τη λήξη ομολόγων, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση το Μάρτιο, καθώς η νέα δόση των 10 δισ. ευρώ, η οποία θα εκταμιευόταν το Μάρτιο, θα εκταμιευτεί τελικά τον Ιούνιο. 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η καταβολή των ανωτέρω ποσών αν οι ελεγκτές της τρόικας κρίνουν ότι η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους στην Ελλάδα.

Οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου, ώστε να διαπιστώσουν αν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο Ολιβιέ Μπαγί ήταν ξεκάθαρος και σε αυτό το σημείο, καθώς δήλωσε ότι αν υπάρξουν καθυστερήσεις, η πληρωμή του Μαρτίου θα αναθεωρηθεί.

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/stygnos_ekviasmos_ths_elladas_apo_thn_komision.1563527.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: