Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δώσαμε λίγα στην Ελλάδα και εισπράττουμε τόκους





Δώσαμε λίγα στην Ελλάδα 

και εισπράττουμε τόκους


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τα χρήματα που χάνουν οι Γερμανοί, λόγω της Ελλάδας. "Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα" είπε χαρακτηριστικά. Τι είπε για τους τόκους και τις εγγυήσεις

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας του ευρώ, χαρακτήρισε την πορεία του επιτυχημένη.

Όπως είπε, το ενιαίο νόμισμα εξακολουθεί, να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα.

Όπως είπε, "η σημερινή κρίση δεν συνιστά κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους κάποιων χωρών της ευρωζώνης".

Αναφερόμενος δε στις επιβαρύνσεις για το Γερμανό φορολογούμενο από την κρίση χρέους, τις χαρακτήρισε περιορισμένες.

"Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν", είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

"Να συμβάλλουν και οι Έλληνες"

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Ράινερ Μπρούντερλε, υπογράμμισε ότι το FDP συνεχίζει να πιστεύει ότι η αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος.

"Δεν βοηθάει να δίνουμε στην Ελλάδα μόνο χρηματική βοήθεια. Οι Έλληνες θα πρέπει να συμβάλουν ενεργά, για να εξαλειφθούν οι αιτίες της άθλιας κατάστασής τους, δηλαδή η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οι παραλείψεις στις δομικές μεταρρυθμίσεις", είπε.

Όπως είπε, περιμένει σημαντικές αποφάσεις για την ευρω-διάσωση το 2012, που όπως εκτιμά βαδίζει επιτέλους προς μια ένωση σταθερότητας.

"Το έργο είναι δύσκολο. Αλλά αν δεν το καταφέρουμε, θα αποτύχουμε. Οι επιτυχίες των προσπαθειών μας σιγά-σιγά γίνονται ορατές", είπε ενώ κατέκρινε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τους χειρισμούς της στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

"Τώρα το Σύμφωνο Σταθερότητας αποκτά διαφορετική αυστηρότητα. Έχει δόντια, ενώ πριν παρέπεμπε απλώς σε οδοντοστοιχία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/soimple_dwsame_sthn_ellada_daneia_kai_eisprattoyme_tokoys.1559416.html


ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

ΑΝ

ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ,
ΕΞΑΝΤΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: