Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΡΕΕΕ!!!




Στα μέτρα λιτότητας που εξασθενούν την Ελληνική οικονομία αλλά και στις υποχρεώσεις που θα ξεπληρώσει η νέα δόση της τρόικας αναφέρεται στο δημοσίευμά της η Γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune.

Τι θα κάνει η Ελλάδα τα 31 δις ευρώ της δόσης;

“Στην Ελλάδα, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας συσσωρεύονται όμως δεν έχουν τα θεμιτά αποτελέσματα. Η λιτότητα που έχει εφαρμοστεί στους Έλληνες μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδα του κράτους και συμβάλει στην παράλυση της εσωτερικής οικονομίας. [...]

Σε σχέση με τη βοήθεια των 31.5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα σε αντάλλαγμα ενός σχεδίου λιτότητας, τα 25 δισεκατομμύρια θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως διευκρινίζει Αθηναίος τραπεζίτης. Τον περασμένο Φεβρουάριο άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ είχαν εκταμιευθεί για να στηρίξουν τις τράπεζες της χώρας. [...]

Το υπόλοιπο του ποσού θα δοθεί στην κυβέρνηση η οποία θα εξοφλήσει τα χρέη της απέναντι στους ιδιώτες επιχειρηματίες, δηλαδή 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια. [...]

Από τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δανειστεί στην Ελλάδα από την τρόικα από πέρυσι το Φεβρουάριο, η πλειοψηφία έχει χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τόκων Ελληνικών δανείων.”

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=28318&subid=2&pubid=129171238



Ιδού πού θα πάει η δόση των 31,5 δισ (αν δοθεί)
Πολλά ακούμε εδώ και μήνες για την περιβόητη δόση που πρέπει επειγόντως να μας στείλουν, γιατί χανόμαστε. Υποτίθεται ότι από αυτά θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (ότι απέμεινε από αυτά).
Τα 24,8 δισ. θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων, ενώ..τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.
Με τα υπόλοιπα 100 εκατ. περίπου θα πρέπει να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, οι «τρύπες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΟΠΥΥ και το πρωτογενές έλλειμμα του 2012!
Η δόση των 31,5 δισ. ουδεμία σχέση έχει με την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά κατευθύνεται αποκλειστικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους δανειστές, είτε με τη μορφή της ανακεφαλαιοποίησης και της αποπληρωμής εντόκων γραμματίων (ελληνικές τράπεζες) είτε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων (χώρες-μέλη της Ε.Ε. και ΔΝΤ).
Βλέπετε πουθενά μισθούς και συντάξεις;Υπάρχει κάποιο κενό λογικής δεν συμφωνείτε;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: