Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ!






Εν όψει της άφιξης  Άνγκελα Μερκελ στην Αθήνα, και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει συνδικάτα, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, έχει στηθεί στο Μέγαρο της Κατεχάκη «επιχειρησιακό στρατηγείο» με τους επιτελείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και το Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις  για τα μέτρα που θα ληφθούν.
 Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει τη διάθεση του συνόλου της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα υπάρχει και μετακίνηση δυνάμεων από την επαρχία, με αναφορές να κάνουν λόγο για 7.000 αστυνομικούς σε ετοιμότητα.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό τη Βουλή.

Προβλέπεται ακόμη η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται «ευαίσθητα» Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες και κυρίως της Γερμανίας, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί οι συναντήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου με την πολιτική ηγεσία.

Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ, ο ΑΙΑΣ, καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ελληνική αστυνομία, από το Ισραήλ, θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, όπως και τα οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική.
Επίσης το γνωστό πλέον μεταλλικό πλέγμα και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, θα έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης.
 
http://www.tsantiri.gr/ellada/frourio-i-athina-gia-tin-episkepsi-merkel.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: