Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Καραμπινάτες αδικίες





Αν θελεί κάποιος σήμερα να περιγράψει με λίγες λέξεις την κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα που βιώνει ο λαϊκός παράγοντας, αρκεί η φράση: «Ήχοι ασφυξίας από μια κοινωνία σε απελπισία». Βέβαια, δεν είναι στο σύνολό της η κοινωνία σε κατάσταση απελπισίας, γιατί οι φοροδιαφεύγοντες –που κατά κανόνα είναι οι ισχυροί–, οι κάτοχοι μαύρου χρήματος, οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα της διαφθοράς και, τέλος, οι λεηλατούντες τη σπατάλη του δημόσιου τομέα συνεχίζουν να ζουν, αλώβητοι από την κρίση, μακάρια! Όσοι όμως πληρώνουν το «μάρμαρο» της οικονομικής κρίσης, δηλαδή άνεργοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς και μικροεπιχειρηματίες που πτώχευσαν, βιώνουν όντως μια κατάσταση ασφυξίας και απελπισίας.

•Και, δυστυχώς, η κρατούσα κατάσταση αφήνει στο απυρόβλητο τους «ζώντες μακαρίως» και πλήττει απανωτά όσους ζουν στα όρια της οικονομικής αντοχής. Το έργο το είδαμε σε διάφορες περιπτώσεις. Πρώτη περίπτωση: Έμειναν στο απυρόβλητο όσοι λαμβάνουν διπλές συντάξεις (βουλευτές, νομικοί του Δημοσίου και των τραπεζών, καθώς και μηχανικοί του Δημοσίου), με το αστείο επιχείρημα ότι «δεν μπορούν να εντοπιστούν οι διπλοσυνταξιούχοι»! Με επίσης αστείο επιχείρημα, ο συντελεστής φορολόγησης των υψηλών εισοδημάτων μειώνεται στο 35%, γιατί, λέει, έτσι δεν θα φοροδιαφεύγουν τα υψηλά εισοδήματα. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια περίοδο που αποκαλύπτεται ότι το 2011 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν εισόδημα 70 δισ. ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες μόνο 3,5 δισ. ευρώ. Επιπροσθέτως, η κρατούσα κατάσταση, όταν πρόκειται να αγγίξει τις καταθέσεις των 25 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό, ανακαλύπτει τυπικά προβλήματα νομιμότητας, ενώ όταν επιβάλλει τα «χαράτσια» σε μισθούς και συντάξεις, εντελώς αυθαίρετα, όλα είναι νόμιμα και ηθικά. Δεν ντρεπόμαστε!

Μιχ. Γαργαλάκος
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=80459&colid=30&dt=2012-10-07%200:0:0


«Αθώες» λίστες και «άμωμοι» λήσταρχοι
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή 
και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Άνθρωποι της ηλικίας μου και λίγο μικρότεροι από μένα αναρωτιούνται έκπληκτοι σε ποια Ελλάδα ζουν από τα τέλη του 2009 και εντεύθεν. Το ίδιο αναρωτιούνται εξοργισμένοι (και όχι απλώς έκπληκτοι) πολύ νεώτεροι Έλληνες, έχοντας ως παρακαταθήκη τις αφηγήσεις τίμιων γονιών.
Όχι πως δεν υπήρξαν στην πατρίδα μας λαμόγια, εκμεταλλευτές των αδυνάτων και απατεώνες ολκής. Αυτοί πάντοτε υπήρχαν και, πλην των άλλων, ρούφαγαν με απόλαυση και το αίμα των αποθεμάτων του Δημοσίου. Όμως, ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. Μια ανεξέλεγκτη μειονότητα αποτελούσαν.

Σε συνάρτηση με τα προαναφερθέντα, οφείλει να υπογραμμίσει κανείς την… ποιότητα των ηγεσιών μας. Ηγεσιών πολιτικών και πνευματικών κυρίως, οι οποίες, επιεικώς ειπείν, κυμαίνονταν μεταξύ μετρίου και κάτω του μετρίου. Προς επίρρωσιν του ισχυρισμού αυτού, αρκεί να αναφερθούν ο κύπριος εθνάρχης Τάσσος Παπαδόπουλος και ο φιλόσοφος και μέγας εκπαιδευτικός της γενιάς μου Ευάγγελος Παπανούτσος. Ειδικά για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ των δουλοφρόνων υποστηρικτών του Μνημονίου καλύτερα να μη μιλήσουμε. Οι πάντες, άλλωστε, γνωρίζουν τους ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ της πατρίδας μας και του λαού μας. Καταστροφείς μάλιστα ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ –το απείρως χειρότερο– ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΣ ΑΝΕΜΕΛΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΤΟΥΣ!

Και πώς να τιμωρηθούν με λίστες-ασπίδες που τις διαφεντεύουν οι ίδιοι; Αδίστακτοι ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ είναι τα υποκείμενα που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια. Με πρώτο και καλύτερο τον εκ Καστελλορίζου ανακοινώσαντα την υπαγωγή της χώρας μας στο… σωτήριο Μνημόνιο Παπανδρέου τον τρίτο. Ακολουθούν, ένα βηματάκι πιο πίσω, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Ο τελευταίος επιδιώκει –άκουσον, άκουσον!– να απαλλάξει τους τρεις πρώτους από τις ιλιγγιώδεις εις βάρος της πατρίδος μας ευθύνες τους και ταυτόχρονα να προστατεύσει αρκετούς αρχικλέφτες του δικού του κόμματος – άξιος ο μισθός του!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή με τις «αθώες» λίστες των «άμωμων» λήσταρχων: Η κ. Λαγκάρντ, υπουργός Οικονομικών τότε της Γαλλίας, έδωσε στον… υπεράνω πάσης υποψίας ομόλογό της Παπακωνσταντίνου λίστα με 1.900 (κατ’ άλλους 1.901 ή 1.991) ονόματα ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό. Την εποχή εκείνη πολλές ευρωπαϊκές χώρες φρόντισαν να αξιολογήσουν αντίστοιχες λίστες προερχόμενες από την ίδια πηγή (Λαγκάρντ) και αποκόμισαν οφέλη από εντοπισθέντες φοροφυγάδες. Οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν επιδόθηκαν σε νομικισμούς δήθεν απαγορευτικούς, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου πρώτα και Παπαδήμου ύστερα διά του αυθαιρετούντος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταχώνιασε τη λίστα και δεν την αξιοποίησε. (Σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του περιέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων, υποστηρίζοντας πότε το άλφα, πότε το βήτα και πότε το αντίθετο τόσο του άλφα όσο και του βήτα!)

Ο νομομαθής Βενιζέλος κατέρριψε… εμβριθώς όλα τα ρεκόρ γελοιότητος. Αφού έκρυψε στο σπίτι του (!) την, πλούσια σε τρανταχτά στοιχεία μεγάλης εκτάσεως φοροκλοπής, λίστα, ισχυρίστηκε αναισχύντως και χωρίς να πείθει ούτε τον εαυτό του ότι το CD με τα ονόματα δεν δύναται να θεωρηθεί πειστήριο ενοχής! Προηγήθηκε, άλλωστε, η προσπάθειά του, με υπουργό Δικαιοσύνης τον ανεκδιήγητο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να αντικαταστήσει τους Εισαγγελείς Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να μη συνεχίσουν την έρευνά τους για την εμπλοκή μελών της οικογένειας Παπανδρέου σε έκνομες και οικονομικά πλουσιοπάροχες δραστηριότητες! (Βλέπε περίπτωση Αντρίκου Παπανδρέου.)

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες λίστες ΑΝΑΜΕΙΚΤΕΣ με ονόματα ενόχων και μη ενόχων, για να θολώσουν τα νερά. Οι άνθρωποι αυτοί, προεξάρχοντος του Βενιζέλου (που έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο ναδίρ), λειτουργούν με τρόπους αυτόχρημα σατανικούς. Και επαίρονται από πάνω ότι τα επιχειρήματά τους είναι… ακαταμάχητα! Πάντως, τίποτα δεν παραμένει κρυφό υπό τον ήλιο. Αργά ή γρήγορα, τα επιφανή ονόματα που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ –αυτή μετράει– θα αποκαλυφθούν ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ, ΝΟΜΙΜΩΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Η χώρα, ανεξάρτητα από τις λίστες και τους γνωστούς πλέον λήσταρχους, οδηγείται σε εμφύλιο σπαραγμό. Η μνημονιακή προπαγάνδα, που εκπορεύεται από τους «καθοδηγητές» των ΜΜΕ και υιοθετείται ασμένως από μια ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗ κυβέρνηση ανδρεικέλων, αντί να πείθει, εξαγριώνει και ξεσηκώνει τους ήδη καταδικασμένους σε ηθικό και φυσικό θάνατο Έλληνες. Ιδίως εσχάτως που η μνημονιακή αυτή προπαγάνδα – το «Βήμα» εξακολουθεί να είναι πίσω από κάθε αθλιότητα- τους απειλεί με πραξικόπημα! Πραξικόπημα το οποίο υποτίθεται ότι θα κάνουν οι υποαμειβόμενοι αξιωματικοί που δυσκολεύονται να ζήσουν τις οικογένειές τους… Ξόανα είναι αυτοί που μας κυβερνούν, και τα ξόανα, με όλες τις εκδοχές της σημασίας αυτής της λέξης, είναι ανίκανα να μας πανικοβάλουν. Απλώς αυτοεξευτελίζονται συνεχώς. 

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=80460&colid=67&dt=2012-10-07

Δεν υπάρχουν σχόλια: