Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ : Μας δουλεύουν ψιλό γαζί


Αφού τη «δόση» μας (όπως στο χασικλή που τον έχει πιάσει χαρμάνα) θα μα τη δώσουν έτσι κι αλλιώς το Νοέμβρη, όπως προανήγγειλαν Μέρκελ και Σόιμπλε.


Μας δουλεύουν ψιλό γαζί

Αφού και την επιμήκυνση της διετίας θα μας δώσουν, όπως το ψιλοείπε ήδη ο Μπαρόζο. Αφού στο ευρώ με κάθε τρόπο θα μας κρατήσουν, όπως λέει η Μέρκελ όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Και αφού και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα κάνουν, όπως περίπου το προαναγγέλλει η Λαγκάρντ.

Τότε γιατί όλο αυτό το «τζέρτζελο» στην Αθήνα με τα δήθεν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις, τις παράλογες εμμονές της τρόικα και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπουργών και τη δήθεν δραματική σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης;

Απλούστατα γιατί μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Γιατί μας παραμυθιάζουν φροντίζοντας την επόμενη μέρα των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, γιατί το παραμύθι τους έχει το «δράκο» του, που θέλουν να μας τον κρύψουν.

Το σενάριο είναι ολοφάνερο. Υπάρχει ήδη η πολιτική απόφαση (κυρίως από Βερολίνο μεριά) να μας δοθεί η δόση τον Νοέμβρη των 31,6 δισ. για να μην κλατάρουμε εντελώς σαν κράτος και κάνουμε στάση πληρωμών και κυρίως για να μην «σκάσουν» οι ελληνικές τράπεζες.

Ναι, αλλά πρέπει να σωθούν –όσο μπορούν να σωθούν- και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Να πειστεί δηλαδή ο ελληνικός λαός ότι τα τρία παλικάρια έδωσαν τη μάχη τους, είπαν το «όχι» τους, έσκισαν τις καλτσοδέτες τους αλλά τα κατάφεραν και δεν υπέκυψαν στην τρόικα, στις τρομακτικές απαιτήσεις της και έτσι γλίτωσαν τα χειρότερα για τον Έλληνα πολίτη.

Και κάπου εκεί αρχίζει το στημένο παιχνίδι, αφού όπως ξέρουμε όλοι τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα για το Νοέμβρη.

Σηκώνει τον πήχη συνεχώς η τρόικα με παράλογες απαιτήσεις, βάζει συνεχώς νέα σκληρά μέτρα στο τραπέζι, οι δικοί μας δεν τα δέχονται, δήθεν πλακώνονται με τους τροϊκανούς και φεύγουν από τις συναντήσεις τους και να δείτε που σήμερα το απόγευμα, μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη θα ακούσουμε πάλι για κάτι νέες κόκκινες γραμμές και αύριο μεθαύριο θα μας πουν ότι τελικά η τρόικα υποχώρησε και οι δικοί μας θα πανηγυρίζουν ότι βγήκαν νικητές στις σκληρές διαπραγματεύσεις.

Μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας την ώρα που δεν έχουμε κουράγιο ούτε στην πλατεία Συντάγματος να κατεβούμε.

 http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/243835/mas-doyleyoyn-psilo-gazi

Δεν υπάρχουν σχόλια: