Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νεκρός διαδηλωτής και τραυματίες στο ογκώδες συλλαλητήριο







Πάλι είχαμε μολότοφ και επεισόδια στο Σύνταγμα




Ένας 65χρονος ναυτεργάτης άφησε την τελευταία του πνοή, από καρδιακό επεισόδιο, την ώρα που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου μεταφέρθηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός του δεν σχετίζεται με τα επεισόδια, αλλά σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο σημείο όπου ο άτυχος άνδρας έπαθε ανακοπή, είχε γίνει περιορισμένη χρήση χημικών.

Ο νεκρός διαδηλωτής ήταν μακροχρόνια άνεργος και οργανωμένος στο ΠΑΜΕ. Ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος τα τελευταία έξι χρόνια και βοηθούσε περιστασιακά το γιο του στο καφενείο που διατηρούσε ο τελευταίος, στο Κουκάκι.

Στον Ευαγγελισμό και σε άλλα της πρωτεύουσας μεταφέρθηκαν και αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια που ξέσπασαν λίγο μετά τις 13.30, με διαδηλωτές να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν  χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα ομάδες νεαρών και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν στην οδό Βασ. Γεωργίου, μέσα στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και στο κάτω μέρος της Σταδίου. Για αρκετή ώρα η κατάσταση ήταν έκρυθμη με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και μολότοφ και τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Κατά τα επεισόδια, έγιναν επτά συλλήψεις και 103 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία τραυματίστηκαν έξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρυσι στις 20 Οκτωβρίου του 2011, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, έχοντας προηγουμένως εμφανίσει έντονα συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία).

Οι αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο μετά την είδηση του θανάτου του 67χρονου διαδηλωτή

Έντονος προβληματισμός επικράτησε στο Κοινοβούλιο μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης για το θάνατο ενός διαδηλωτή από ανακοπή καρδιάς.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε «πληροφορηθήκαμε το θάνατο από ανακοπή καρδιάς ενός μακροχρόνια ανέργου συμπολίτη μας που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση μακριά από τις εστίες μικροεπεισοδίων. Τα πράγματα πάνε άσχημα. Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στην φωτιά με τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και φωτοχοποίησης. Αποσύρετε και επανεξετάστε τα νέα μέτρα. Η κοινωνία πάει από το κακό στο χειρότερο και οφείλουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εξέφρασε την λύπη του και επισήμανε «Περνάμε δύσκολες στιγμές όλοι πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης. Υπάρχουν πράξεις βίας και σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτές και πρέπει να τις καταδικάσουμε. Η κοινωνία είναι στα όριά της και πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή. Η χώρα λαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα όχι γιατι έχει λεφτά και δεν θέλει να τα μοιράσει, αλλά γιατί δεν έχει χρήματα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξηθούν οι πόροι και να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας».

Πηγή: "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: