Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Του Παναγιώτη Λελιάτσου.

Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Θράκης έχει στοχοποιήσει τον ρόλο και τον παράγοντα του Τουρκικού προξενείου θεωρώντας ότι δημιουργεί όλες εκείνες τις συνθήκες στις
οποίες αργά η γρήγορα θα τεθεί θέμα απόσχισης της Δυτικής Θράκης από τον εθνικό κορμό. Όλοι μας έχουν στρέψει τα βέλη και τα μάτια επάνω στις δράσεις και τις κινήσεις όλων εκείνων που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Προσφάτως όμως έχει μπει δυναμικά στην περιοχή άλλος ένας παράγων ίσως και πιο δυναμικός και λέγεται γερμανική επιρροή. Μέχρι σήμερα ακούγαμε και βλέπαμε κάποιους παράγοντες οι οποίοι βγαίνανε δημοσίως και μιλούσαν για ένα μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή μέσω της σύστασης των ΕΟΖ. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι στην Θράκη προετοιμάζεται ένα σκηνικό συνεκμετάλλευσης μεταξύ τούρκων και Γερμανών.

Ειδικά στην Θράκη η δημιουργία ΕΟΖ είναι προ των πυλών. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που βλέπουμε τον τουρκικό εθνικισμό να έχει ενεργοποιηθεί σε τέτοιον βαθμό τελευταία και να προωθεί αυτή την ιδέα. Η αριστερά υιοθετώντας τον εθνικισμό του αντιπάλου, σιωπά για τα όσα κάνει ο τουρκικός εθνικισμός, δηλαδή ο τουρκικός καπιταλισμός, με την βοήθεια και την προτροπή του πάντα συμμάχου του γερμανικού καπιταλισμού, στην Θράκη. Και βαφτίζει φασισμό οποιαδήποτε αντίδραση που προέρχεται μόνο από την ελληνική πλευρά. Στην Θράκη δεν αλωνίζουν μόνο οι τούρκοι εθνικιστές, με διάφορες οργανώσεις που έχουν φιλοτεχνήσει μέχρι και τούρκικη σημαία της Θράκης. Έχουμε και οικονομικές τουρκικές κινήσεις με γερμανικό πάντα υπόβαθρο.

Υπάρχουν τουρκικές τράπεζες στην περιοχή που έχουν διεισδύσει στην τοπική οικονομία με κεφάλαια γερμανικής προελεύσεως. Έχουμε επίσης το φαινόμενο να κλείνουν ή να παραπαίουν υπερβολικά πολλές τοπικές επιχειρήσεις-εργοστάσια, και ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα για την εξαγορά τους. Με την βοήθεια ειδικών της ημεδαπής που ειδικεύονται σε τέτοιες αγοραπωλησίες ως μεσάζοντες, με το αζημίωτο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινήσεις για την δημιουργία ΕΟΖ στην Θράκη παίζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, και κάποιοι βουλευτές της εκεί μειονότητας. Ο επικεφαλής του τουρκικού προξενείου μάλιστα είναι παρών στις συναντήσεις στελεχών της Deutsche Bank με έλληνες υπουργούς. Και φυσικά η περιοχή έχει δεχθεί εκτός από τις πάμπολλες επισκέψεις τούρκων επιχειρηματιών και την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ..Ολα όμως τα παραπάνω είναι κόκκινο πανί για τμήμα της ελληνικής αριστεράς και όποιος τα αναφέρει αυτομάτως καταχωρίζεται στους σκληρούς ακροδεξιούς εθνικιστές αν όχι στους φασίστες. Μοιάζει σαν η συμπεριφορά αυτού του τμήματος της αριστεράς να πριμοδοτεί τις επιδιώξεις πολύ συγκεκριμένων διεθνών οικονομικών συμφερόντων, ενώ στο όλο ζήτημα εμπλέκεται σαφέστατα και το ζήτημα της αθρόας μετανάστευσης ως μελλοντικού εργατικού δυναμικού στην Θρακική ΕΟΖ, τουλάχιστον.Αυτό που γίνεται λοιπόν στην Θράκη είναι ότι έχουν κουμπαριάσει επιχειρηματικά συμφέροντα και από τις δύο πλευρές τους Αιγαίου με υψηλή ευρωπαϊκή, γερμανική μάλλον, οικονομική εποπτεία και με τις ευλογίες της αριστεράς.

Ο τουρκικός εθνικισμός προετοιμάζει το έδαφος για ελληνοτουρκικά μεγαλο-επιχειρηματικά κέρδη, και στο μέλλον ίσως να δούμε μέχρι και τούρκους μετανάστες εργαζόμενους στις ΕΟΖ της Θράκης.Γύρω από όλα αυτά παίζεται η ελληνική εθνική κυριαρχία επί της περιοχής καθώς και το μέλλον της σε σχέση με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει πιάσει τα πόστα. Εθνικιστικά και οικονομικά.

Και ο έλληνας πρωθυπουργός προφανώς και έχει συζητήσει το θέμα “ΕΟΖ στην Θράκη” με την γερμανική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εντολές έχουν δοθεί. Εκείνο όμως που δεν έχουμε αντιληφθεί όλοι μας και οφείλεται στο γεγονός ότι κινούνται πίσω από κάθε κίνηση του τουρκικού προξενείου είναι το γερμανικό υποπροξενείο Κομοτηνής το οποίο μέχρι προσφάτως δεν είχε κανένα ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο προσφάτως όμως έχει αναβαθμιστεί, οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει εγκατασταθεί στην περιοχή υψηλόβαθμο διπλωματικό στέλεχος με περγαμηνές στο βιογραφικό του με στελέχη από διαφόρους τομείς και ουσιαστικά δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές ακόμη και στο τουρκικό προξενείο.

Το μέγα όμως ερώτημα που μπορεί να θέσει κάποιος είναι το εξής ποιος και γιατί θέλει την Θράκη στα χέρια του; Η απάντηση είναι πολύ απλή και εύκολη μέσα στην επόμενη 10ετία το 30% των ενεργειακών πόρων της ευρώπης θα περνά από την περιοχή αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αντιληφθεί κάποιος πως δεν θα αφεθεί η περιοχή στα χέρια λίγων γιατί οποιος κατέχει την θράκη θα ελέγχει την οικονομική και πολιτική δραστηριότητα της Ευρώπης. Μένει να δούμε την έκβαση του δράματος στην Θράκη.
Δεν υπάρχουν σχόλιαστο:ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Η Τρικλοποδιά ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: