Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σχέδια του Greece Debt Free για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους

Νέες συνεργασίες με εταιρείες και προϊόντα ως υποστηρικτές του Greece Debt Free πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, στην προσπάθεια του κινήματος για τη μείωση του ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.





Στις 17 Σεπτέμβρη 2013, το Greece Debt Free Inc. ΗΠΑ (GDF), παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση προς ακύρωση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, HELLENIC FRN-PSI-2% 24 Φεβρoυαρίου 2041, με συνολική ονομαστική αξία 2.000.000 ευρώ.

Οι μελλοντικές πληρωμές τόκων για αυτά τα ομόλογα με λήξη το 2041 είναι περίπου 1.120.000 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου (ονομαστική αξία) των 2.000.000 ευρώ, η ακύρωση του GDF απαλλάσσει τον ελληνικό λαό από αποπληρωμή χρέους 3.120.000 ευρώ.

Με την Υπουργική Απόφαση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποδέχθηκε τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων από το GDF και προχώρησε στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.

«Ευχαριστούμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη συνεργασία τους και την έκδοση της πρώτης Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο για όλες όσες επακολουθήσουν στη συνέχεια» τόνισε ο κ. Πέτρος Νομικός, ιδρυτής του Greece Debt Free.

«Ελπίζουμε να ακυρώσουμε περισσότερα ομόλογα στο άμεσο μέλλον, καθώς νέες συνεργασίες με εταιρείες και προϊόντα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα ως Υποστηρικτές του Greece Debt Free. Ήδη η μπίρα Volkan από τη Σαντορίνη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι Μεγάλοι Υποστηρικτές, έχοντας συνεισφέρει στα ομόλογα που έχουν ακυρωθεί. Άλλοι Υποστηρικτές περιλαμβάνουν τους δωρητές από όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου καθώς και την TÜV Hellas, την Pierre Fabre (Klorane), τον οίκο δημοπρασιών Bonhams και το σχολείο Ελληνογερμανική Αγωγή» σημείωσε.

Το κίνημα του Greece Debt Free προτρέπει πολίτες και εταιρείες να αναλάβουν δράση με σκοπό τη μείωση του ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Τί είναι το Greece Debt Free

Το GDF είναι δύο οργανισμοί, αλλά ένα κίνημα. Κάθε οργανισμός έχει τους ίδιους στόχους και κώδικα ηθικής και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του ελληνικού λαού. Το Greece Debt Free Inc. ιδρύθηκε στις ΗΠΑ και το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος είναι ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει δωρεές και στους δύο φορείς. Το GDF είναι ένα κάθαρα πατριωτικό κίνημα.

Είναι μη-πολιτικός, μη-κυβερνητικός και μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. Το GDF προσπαθεί επίμονα να είναι διαφανές. Οι ιδρυτικές αρχές του GDF κωδικοποιούνται στα καταστατικά των δύο φορέων, που αποκλείουν την πολιτική επιρροή, καθώς και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε οποιαδήποτε θέση εντός των οργανισμών.

Το GDF δεν έχει υπαλλήλους, λειτουργεί από εθελοντές και ενδιαφερόμενους πατριώτες και τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα. Αυτό που κάνει το GDF είναι απλό, αυτοματοποιημένο και αναφέρεται στο καταστατικό μας.       

Το GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος. Στη συνέχεια, το GDF βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων, βοηθώντας κατά αυτό τον τρόπο να μειωθεί το Ελληνικό εθνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα. Τα αυτοκόλλητα με την ειδική σήμανση του GDF εκδίδονται σε άτομα και επιχειρήσεις ως αναγνώριση των δωρεών που έχουν ήδη γίνει.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: