Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΕΟΥΣ και όχι μόνον..


Σας παρουσιάζω παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες για νέους και παιδιά που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς από το περιοδικό "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

www.culture.gr


Εδώ θα βρείτε έναν οδηγό με τις εκπαιδευτικές δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού, μια ατζέντα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνονται από μουσεία, εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις. Σε μία από τις πρώτες σελίδες του site, ανοίγει ο χάρτης της Ελλάδας, επιτρέποντας να δείτε τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας.
Γλώσσα: Ελληνικά


www.spongebobworld.com


Γνωρίστε τον αγαπημένο ήρωα όλων των παιδιών μέσα από το site των θαυμαστών του. Σας παρουσιάζουμε τον απολαυστικό Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή και την τρελοπαρέα του: τον Πάτρικ, τον κύριο Καλαμάρη, τον κύριο Καβούρη, τη Σάντι και τον Γκάρι! Παίξτε online παιχνίδια και κατεβάστε wallpapers και screensavers.
Γλώσσα: Αγγλικά



www.uptoten.com

Ένα site γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά μέχρι 10 ετών. Οι μικροί σέρφερ θα βρουν από παζλ, λαβυρίνθους και εικόνες για να χρωματίσουν μέχρι τραγούδια, ιστορίες και ηλεκτρονικές κάρτες για να στείλουν στους φίλους τους. Υπάρχει ενότητα και για γονείς, με ιδέες και συμβουλές για την πλοήγηση των παιδιών στο Internet και τη χρήση υπολογιστών.
Γλώσσα: Αγγλικά


www.kidsplanet.org

Δικτυακός τόπος για παιδιά, με αντικείμενο τα άγρια ζώα του πλανήτη μας. Συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία και τους μαθαίνει ποια ζώα βρίσκονται σε απειλή, πού μπορούν να τα συναντήσουν, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά τους. Ακόμα, θα βρουν πολλά παιχνίδια, memories, παζλ, κουίζ και φωτογραφίες άγριων ζώων για να εκτυπώσουν και να χρωματίσουν.
Γλώσσα: Αγγλικά


www.kidscom.com

Ένα site επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Τώρα η φωνή σας μπορεί να ενωθεί και νά ακουστεί μαζί με εκείνη πολλών παιδιών από όλο τον κόσμο για: να σταματήσουν οι πόλεμοι στον πλανήτη, να προστατεύονται περισσότερο τα δικαιώματα των παιδιών, να βρεθούν επιτέλους θεραπείες για τον καρκίνο ή το AIDS, την προστασία του περιβάλλοντος, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα κ.ά.
Γλώσσα: Αγγλικά


www.agirlsworld.com

Ο κόσμος των κοριτσιών" είναι ένα site που απευθύνεται μόνο σε νε αρά κορίτσια. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν, θα ανταλλάξετε απόψεις με κορίτσια της ηλικίας σας, θα διαγωνιστείτε και θα μάθετε τα νέα για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη μόδα, αλλά και πολλά άλλα, μέσα από ατελείωτο διαδικτυακό παιχνίδι.
Γλώσσα: Αγγλικά


www.junior.gr

Εδώ θα βρείτε προτάσεις για ψυχαγωγία εκτός σπιτιού, θεατρι κές παραστάσεις, σινεμά, παιδικά εργαστήρια, εκδηλώσεις, με τη δυνατότητα, για κάποιες από αυτές -εφόσον γίνετε μέλη του- να λάβετε εκπτωτικά κουπόνια. Επίσης, πολλά online παιχνίδια (και
για παιδιά προσχολικής ηλικίας), παραμύθι
α, ειδική κατηγορία για τις μαμάδες κ.ά.
Γλώσσα: Ελληνικά


www.smurf.com

TO επίσημο site για τα Στρουμφάκια έχει όλα όσα θα περίμε νε κανείς. Τα βιογραφικά τους με τις φωτογραφίες τους, το πώς γεννήθηκαν", αλλά και τους... φανατικούς εχθρούς τους που πασχίζουν να τα εξαφανίσουν. Εδώ, επίσης, θα βρείτε πληροφορίες για τα λιγότερο δημοφιλή Στρουμφάκια και θα διασκεδάσετε παίζοντας μαζί τους.
Γλώσσα: Αγγλικά


www.asterix.com


To... ηλεκτρονικό χωριό του Αστερίξ και της παρέας του είναι εδώ! Ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, ο Πανοραμίξ, ο Κακοφωνίξ, μέχρι και ο Ιντεφίξ! Γνωρίστε καλύτερα τους τρελούς Γαλάτες, περιπλανηθείτε στο χωριό τους, παίξτε παιχνίδια με τον μικρό Πέπε, τυπώστε και στείλτε τις αστείες κάρτες τους και γραφτείτε στη λίστα για να λαμβάνετε τα νέα του γαλατικού χωριού που αντιστέκεται ακόμη στους Ρωμαίους!
Γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά

www.cloudappreciationsociety.org

Ένας Άγγλος (και ποιος άλλος θα μπορούσε να έχει τέτοια ιδέα;) ο Γκάβιν-Πρέτορ Πίνει ίδρυσε μια «Εταιρεία μελέτης και παρατήρησης των σύννεφων». Τα μέλη της, πλέον ακριβώς 12.371 έχουν το κοινό πάθος της παρατήρησης των πιο όμορφων σύννεφων και ανταλλάσσουν μεταξύ τους θαυμάσιες φωτογραφίες στο www.cloudappreciationsociety.org. Εδώ και λίγους μήνες εκδόθηκε και το πρώτο βιβλίο στην Ιταλία με τίτλο Cloudspotting κατά το trainspotting.


Δεν υπάρχουν σχόλια: