Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

MICHEL COMTE - Ο ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ



MICHEL COMTE



VERUSHKA



MIKE TYSON



SWISS LANDSCAPE



JEREMI IRONS



UMA THURMAN



BEAUTY AND THE BEAST


KATE MOSS



St. MORITZ LANDSCAPE



ANNA KURNIKOVA





MICHEL COMTE OFFICIAL WEBPAGE

at







Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ

http://www.museum-gestaltung.ch/E_welcome.html


Michel Comte is among the most sought-after contemporary photographers in the world. Comte's work is consistently committed to an overarching aesthetic. EFE/Walter Bieri

Ο Michel Comte είναι μεταξύ των πλέον διάσημων σύγχρονων φωτογράφων. Δουλεύοντας μαζί με ηθοποιούς και μοντέλα, μουσικούς και καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης, ο Comte − που γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1954 − έχει δημιουργήσει σημαντικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες πορτρέτου και μόδας. Μετά από την ανακάλυψή του από τον σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld, η σταδιοδρομία του Comte υπήρξε ιδιαίτερα ανοδική. Για περισσότερο από 30 χρόνια, αυτός ο αυτοδίδακτος φωτογράφος έχει δεχτεί προτάσεις από φίρμες όπως οι : Ungaro, Dolce & Gabbana, και Nespresso. Το τελευταίο διάστημα έργα του εκτίθενται, από τις 30 Αυγούστου 2009, στο Museum of Design της Ζυρίχης (http://www.museum-gestaltung.ch/E_welcome.html ). Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2010.



Michel Comte - Helena Christensen in Vogue Italia, 1993 © I-Management (Suisse) SA

Αυτή η πρώτη μεγάλης κλίμακας έκθεση φωτίζει το συνολικό έργο του Comte με θέματά που κυμαίνονται από το γοητευτικό κόσμο των σούπερ σταρ και της διαφήμισης και του στο ρεπορτάζ από διάφορες γωνιές του κόσμου.. Παρά το μέγεθός της, η δουλειά του Comte χαρακτηρίζεται από μια συνέπεια στην καλλιτεχνική αισθητική δημιουργία. Πέρα από το χαρακτηρισμό των φωτογραφιών του , αυτή η αναδρομή στο έργο του ρίχνει φως στη διαδικασία παραγωγής ενός κόσμου εικόνας που εξουσιάζει όλο και περισσότερο την καθημερινότητά μας.

Ο Michel Comte γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1954. Εκπαίδευσε ως συντηρητής έργων τέχνης και ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος. Το 1979, του ανατέθηκε η πρώτη του διαφημιστική παρουσίαση από το Karl Lagerfeld για την φίρμα μόδας Chloé και έτσι εγκαταστάθηκε σ το Παρίσι.

Το 1981 πηγαίνει σ τη Νέα Υόρκη και αργότερα στο Λος Άντζελες για να δουλέψει στην αμερικανική έκδοση του Vogue. Περιγράφει την αεικίνητη ζωή του με τις λέξεις: «Έχω ζήσει πάντα στην κόψη του ξυραφιού». Μόλις βρίσκει ότι η ζωή του στερείται τον κίνδυνο, προχωρά και εστιάζει το ενδιαφέρον του σε κάτι νέο. Ίσως το είδος αυτής της ζωής να βρίσκεται ριζωμένο στα γονίδιά του. Σε τελική ανάλυση, είναι ο εγγονός του αεροπόρου Alfred Comte, ενός από τους πρωτοπόρους της αεροπορίας.

Μέσα σε ένα διάστημα μερικών ετών, ο Comte από ένας άγνωστος φωτογράφος βρέθηκε να είναι ένας καταξιωμένος πολυάσχολος φωτογράφος περιζήτητος από όλα τα περιοδικά μόδας και από όλα τα φωτογραφικά και μη περιοδικά. Έχει εργαστεί για το Vanity Fair και το Vogue, και έχει παρουσιάσει τα πορτρέτα σημαντικών προσωπικοτήτων από τον κόσμο της τέχνης, της μουσικής, και της ψυχαγωγίας . Μερικές από τις προσωπικότητες που πέρασαν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό του είναι μεταξύ άλλων ο Julian Schnabel, ο Jeremy Irons, η Demi Moore, ο Mike Tyson, η Carla Bruni, και ο Michael Schumacher.

Αλλά πέρα από τη φωτογραφία πορτρέτου και μόδας, Comte ασχολείται όλο και περισσότερο με το φωτορεπορτάζ και την δημοσιογραφική φωτογραφία. Έχει δουλέψει για τον Ερυθρό Σταυρό και για το δικό του Water Foundation και έχει κάνει πολεμικό ρεπορτάζ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Βοσνία, το Σουδάν. Αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω σε μια ταινία για τις ακρότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των ερυθρών Χμέρ (Khmer Rouge) στην Καμπότζη. Η αναδρομική παρουσίαση από το NRW-Forum θα περιλάβει επίσης και αυτά τα είδη φωτογραφιών, για να καταστήσει εμφανή την διπλή δημιουργική δουλειά και το ταλέντο του Michael Comte και στα δύο είδη.





Πηγές:

Διάφορες ιστοσελίδες του Internet
http://www.artknowledgenews.com/2009-08-30-20-55-32-museum-of-design-opens-large-scale-exhibition-of-michael-comtes-oeuvre.html

http://videoportal.sf.tv/video?id=df11bf29-074c-43f3-92c4-5a4d49a33aba
http://www.michelcomte.org/gallery1.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: