Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η απάτη των swaps (Σουάπς)





 
Η απάτη των  swaps (Σουάπς)
με Γκόλτμαν Ζάκς και Σημίτη.


Δεν σας το είπαν έτσι; Το 2019, λήγει το Σουάπ (
swap) που υπέγραψε ο Σημίτης με την Γκόλτμαν Ζάκς, που  θα κληθεί να το πληρώσοει επειδή έτσι επιθυμούσε ο τ. πρωθυπουργός κ.  Σημίτη! Τι είναι όμως τα  Σουάπς (swaps; ) Είναι τα πιο επικίνδυνα χρεωστικά έγγραφα στον πλανήτη!

 Τα επικίνδυνα swaps είναι Οικονομικές συμφωνίες ανταλλαγής στοιχείων –ενεχύρων μεταξύ αντισυμβαλλομένων μερών. Είναι οι μελλοντικές χρηματο-ροές, που μας δεσμεύουν επί πλέον και ξεχωριστά από τα Ομόλογα που πληρώνουμε.  Σημειωτέον ότι τα swaps,  δεν παρακολουθούνται  από κανένα επίσημο εποπτικό σώμα, αλλά είναι έρμαια της πιστοληπτικής ικανότητας και της φερεγγυότητας ή μη, των αντισυμβαλλομένων. Και η Ελλάδα, είναι γνωστό ότι έχει ατράνταχτη περιουσία. Είμαστε  ο ισχυρότερος και ο πιο πλούσιος  Οργανισμός του κόσμου. Λοιπόν; Θα  επιτρέψουμε να δημεύσουν την Δημόσια αλλά και την  Ιδιωτική περιουσία όπως ετοιμάζονται ; Εμείς αποφασίζουμε!   Παράγκες θέλουμε ή Ακίνητα;  

Το πλήρες ιστορικό των swaps
Γκόλτμαν Ζάκς - Σημίτη που θα πληρώσουμε

 Τον Φεβρουάριο του 2010, αποκαλύφθηκε τυχαία ότι ο Σημίτης, είχε υπογράψει ένα επικίνδυνο swap με την Γκόλτμαν Ζάκς. Φημολογείται δυστυχώς ότι,  η Ελλάδα έχει κλείσει πάνω από 30 συμβάσεις  swaps  με 18 Τράπεζες και  τότε μιλάμε για ένα εφιαλτικό χρέος πάνω από 60 δισεκατομμύρια, το οποίο  κρύβεται μέσα σ’ αυτές τις  συμβάσεις, επειδή γι’ αυτό σχεδιάστηκαν. Το συγκεκριμένο  swap που υπέγραψε ο Σημίτης με την Γκόλτμαν Ζάκς   λήγει το 2019 και θα προστεθεί στο χρέος μας, ανεβάζοντάς το  σε ποσοστό  2,8 με όσα  εν τω μεταξύ μας έχει κοστίσει  σε προσαυξήσεις!  Πρόκειται για την λεγόμενη περίφημη πλαστογραφία που έκανε ο Σημίτης με την Γκόλτμαν Ζάκς για να μπούμε  στην Ε.Ε.

Η συμφωνία μεταξύ Σημίτη-Χριστοδουλάκη και Γκόλτμαν  Ζάκς, έγινε ως εξής: Οι "τοκογλύφοι" της Γκόλτμαν Ζάκς, είπαν στον κ. Σημίτη ότι: «Επειδή δεν ξέρουμε την πραγματική ισοτιμία μεταξύ  Δραχμής-Ευρώ, εκτιμούμε ότι η δραχμή θα μπει στο Ευρώ με μια τιμή « Χ». Και με αυτήν την τιμή «Χ», αγόρασαν το χρέος μας, αλλά έκαναν λάθος τα πουλάκια μας, κι’  έχασαν λεφτά! Στην συνέχεια, έκαναν μια παράνομη Ιδιωτική Συμφωνία, με  το ελληνικό κράτος και με τον πρωθυπουργό Σημίτη  να  ομολογεί περιέργως πως ότι, δεν ήταν  λάθος της Γκόλτμαν Ζάκς, αλλά ήταν χρέος της Ελλάδος προς εκείνην ! Η Συμφωνία αυτή, ουδέποτε πέρασε από την Βουλή…
Ο σάλος με τα  swaps ξέσπασε όταν ο  κ. Τρισέ, αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα τις συμβάσεις αυτές, κάνοντας μια περίεργη δήλωση:  « Δεν μπορώ να τις δώσω στην δημοσιότητα, διότι θα κλονισθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στις αγορές……»
Βεβαίως ως λαός δεν ξέρουμε ακόμη τι ενέχυρο έδωσε  ο τότε « πρωθυπουργός» των Ιμίων και γνωστός για τα τερτίπια του Χρηματιστηρίου κ. Σημίτης,  στην Γκόλτμαν Ζάκς υπογράφοντας το μοιραίο swap. Ούτε γνωρίζουμε  τι άλλα  ενέχυρα έχουν δώσει  οι άλλοι  «πρωθυπουργοί» μας.  Αν αποκαλυφθούν και οι υπόλοιπες συμβάσεις swaps που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί μας με τις 18 Τράπεζες, τότε θα δούμε τι θα πεί «Έλληνας» πρωθυπουργός.  Ανάμεσα στις Τράπεζες αυτές  είναι και οι Τουρκικές ;      
Δυστυχώς λέγεται ότι η μετά Σημίτη  Κυβέρνηση, κάλυψε πλήρως το θέμα. Σήμερα, η παρούσα ή οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει μετά από εκλογές οφείλει όπως για  το χρέος, να δημεύσει την περιουσία των εμπλεκομένων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο  όλεθρος των «γυμνών» CDS.  ( Ασφαλίστρων Κινδύνου)

 Ήδη από την άνοιξη του 2009, είχε παρατηρηθεί  μια αφύσικη πτώση των ελληνικών Ασφαλίστρων Κινδύνου (CDS), που  προοιώνιζε την κρεμάλα της Ελλάδος.

 Ήταν φανερό ότι στηνόταν η παγίδα, αν  και οι αγορές των CDS είναι τελείως αδιαφανείς δεν ξέρεις ποιός αγοράζει και ποιός πουλάει. Αυτά είναι τα λεγόμενα «γυμνά» CDS. Δηλαδή όποιος αγόραζε τα  Ασφαλιστικά Συμβόλαια για τα Ομόλογα του Ελληνικού  χρέους, δεν κατείχε  αναγκαστικά και Ομόλογα ελληνικού χρέους!  Γιατί τα αγόραζαν λοιπόν; Απλά γιατί περίμεναν την εκτίναξη των επιτοκίων των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (sprets) και μετά πουλούσαν χρυσάφι τα ελληνικά Ασφάλιστρα  Κινδύνου( CDS), που είχαν αγοράσει εξευτελιστικά. Ξένοι και Έλληνες αναλυτές,  προειδοποιούσαν ότι  στήνεται παγίδα. 

Δυστυχώς οι θέσεις Παπανδρέου με εκείνες τις περίεργες δηλώσεις του εναντίον της Ελλάδος (Τιτανικός και χώρα διεφθαρμένων), είχαν σαν αποτέλεσμα  τα ελληνικά CDS να εκτιναχθούν μέσα σε μία νύχτα σε ιλιγγιώδη ύψη και όσοι είχαν ποντάρει σε αυτό, αν είχαν μάλιστα εσωτερική πληροφόρηση για τις σχετικές επικίνδυνες δηλώσεις, να κερδίσουν τρισεκατομμύρια, χωρίς να δουλέψουν, χωρίς να κουραστούν! Σκόπιμες λοιπόν  οι δηλώσεις που έγιναν;
Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου, καθυστέρησε πάνω  από 3 μήνες να κινηθεί. Βεβαίως  ήταν αδύνατο μετά  το «λεφτά υπάρχουν», να παραδεχθεί  ότι λεφτά δεν υπήρχαν και βεβαίως η καθυστέρηση αυτή ήταν ολέθρια για την Οικονομία μας  και δυστυχώς το ήξερε ότι αυτό ήταν πολύ πιθανό να συμβεί. Από εκεί και πέρα ο δρόμος για το  ΔΝΤ ήταν ανοικτός και βεβαίως τον είχε ανοίξει ο ίδιος.

Ti μπορούσε να κάνει  ο κ.  Παπανδρέου;

Διαπραγμάτευση των «γυμνών» CDS. Μόλις  ανέλαβε με τα γνωστά ψέμματα που είπε, ο κ. Παπανδρέου, θα μπορούσε να  ζητήσει από την Ε.Ε. την έκδοση μιας Κοινής Οδηγίας προς όλες τις χώρες για  την απαγόρευση της αγοραπωλησίας των ελληνικών  CDS και ταυτόχρονα παρακολούθηση, δηλαδή την καταγραφή των αγορών CDS. ΔΕΝ  είναι δυνατόν να υπάρχει μια αγορά με πιστωτικά προϊόντα που ΔΕΝ καταγράφεται ποιός αγοράζει και ποιός πουλάει. Έλεος! Και μόνον η κίνηση αυτή από ελληνικής πλευράς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θ’ απασφάλιζε την βόμβα των  CDS.   

Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου αντί να θέσει ένα ανάχωμα σε αυτά τα πιστωτικά προϊόντα δήλωσε το καταστροφικό :  «Η Ελλάδα θα πληρώσει όλα τα χρέη της». Δηλαδή: Μην ανησυχείτε εσείς «κύριοι» της  Γκόλτμαν Ζάκς και της Μόργκαν, διότι οι μίζες  και  το μαύρο σας χρήμα θα εξοφληθούν. Θα εξοφληθούν και τα  swaps  σας, έστω και αν καταστραφούν οι Έλληνες!  Όλα αυτά «Για να μην μας πούνε κουβέντα οι Ευρωπαίοι».

 Η περίεργη και  καταπιεστική πολιτική του  κ. Παπανδρέου 

Πριν αναλάβει ο κ. Παπανδρέου, χρωστούσαμε μόνον  σε ιδιωτικές Τράπεζες του εξωτερικού. Σήμερα όμως εξ αιτίας του, χρωστάμε σ’ Ευρωπαϊκά κράτη, κυρίως στην Γερμανία. Βεβαίως  με τις ξένες  Τράπεζες, μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε επιτυχώς, επιβάλλοντας  ε μ ε ί ς τους όρους μας. Με τα κράτη, όμως, κάτι τέτοιο  είναι αδύνατο.  Η «διάσωση» λοιπόν της Ελλάδος από τον κ. Παπανδρέου  έχει την εκπληκτική  ιδιότητα  ν’ αυξάνει  το χρέος, να στραγγαλίζει  την οικονομία, να βουλιάζει την χώρα και να «δολοφονεί»  τους Έλληνες! 

Απόσπασμα από άρθρο της κας  Αγγελικής Ρέτουλας 
από την ιστοσελίδα greeksurnames

Δεν υπάρχουν σχόλια: