Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Π. Νεάρχου: Η μαθητική εξέγερση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών



Π. Νεάρχου: Η μαθητική εξέγερση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβυς ε.τ. 

Η εξέγερση των μαθητών για τη Μακεδονία μοιάζει με αυτά τα μικρά θαύματα που έρχονται απροσδόκητα στην Ελληνική ιστορία και αλλάζουν τα δεδομένα, επιβεβαιώνοντας το ανυποχώρητο εθνικό φρόνημα που σιγοκαίει σαν τη σπίθα στη στάχτη.
Επί δεκαετίες τώρα, από τον καιρό συγκεκριμένα του αλήστου μνήμης, μοιραίου πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, τα σχολεία, η παιδεία είναι στόχος υπονομεύσεως του εθνικού φρονήματος των μαθητών. Αποκορύφωμα είναι ο σημερινός υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, ο οποίος έχει υπερβεί κάθε όριο. Επί ημερών του έγινε επίσημη κρατική ιδεολογία ο εθνομηδενισμός, με το παραπλανητικό άλλοθι της λεγόμενης «πολυπολιτισμικής» παιδείας και το παρακολούθημά της, τις γνωστές στερεότυπες καταγγελίες για «ρατσισμό» και «φασισμό». Η ιδεολογία της Αριστεράς του Σόρος σε πλήρη εξέλιξη.
Η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε σαν κεραυνός στις ευαίσθητες και αδιάφθορες από κομματικές ιδιοτέλειες και παρωπίδες νεαρές ψυχές των μαθητών. Συνειδητοποίησαν την τεράστια εθνική απώλεια που διακυβεύεται με τη Συμφωνία αυτή και την ταπείνωση που απορρέει από μια τέτοια συνθηκολόγηση. Εξεγέρθησαν γιατί η Μακεδονία δεν είναι κάτι θεωρητικό και μακρινό. Είναι ο ίδιος ο τόπος που ξέρουν και όπου ζουν στην καθημερινή ζωή και στην ιστορία. Είδαν ξαφνικά τους μαθητές του Γυμνασίου του Γέρακα να αποβάλλονται από εγκάθετους σχολικούς Διευθυντές, γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα». Με τα νέα δεδομένα της Συμφωνίας των Πρεσπών, το τραγούδι αυτό ήταν έξω από το πνεύμα της και έπρεπε να γίνει απαγορευμένο.
Με την ίδια έκπληξη συνειδητοποίησαν οι Μακεδόνες επιχειρηματίες ότι πρέπει τώρα να πάρουν άδεια από διεθνή γραφεία και Οργανισμούς για να έχουν το δικαίωμα να ονοματίζουν τα προϊόντα τους Μακεδονικά. Τα ψευδεπίγραφα «Μακεδονικά» προϊόντα των Σκοπίων θα γίνονταν τώρα διεθνώς νόμιμα και τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα θα είχαν ανάγκη να αποδεικνύουν συνεχώς το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι Μακεδονικά προϊόντα.
Εκεί όμως που ο καθένας συνειδητοποίησε την τεράστια απάτη που αποκρύπτει η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η περιβόητη Μεικτή Επιτροπή για την αναθεώρηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων και την προσαρμογή τους στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της Επιτροπής της Ελληνικής πλευράς επελέγησαν με κριτήριο τη θετική στάση τους έναντι της Συμφωνίας, με αποκορύφωμα τη συμπερίληψη σ’ αυτήν μέλους που αναπαράγει απροκάλυπτα τις θέσεις των Σκοπίων, η Επιτροπή βρίσκεται σε αδιέξοδο ενώπιον των αξιώσεων που προεβλήθησαν από την πλευρά των Σκοπίων.
Οι διαβουλεύσεις της Επιτροπής είναι απόρρητες και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της κοινής γνώμης για όσα συζητούνται. Πληροφορούμαστε όμως, από όσα διαρρέουν και δημοσιεύονται στον Τύπο της γειτονικής χώρας, ότι μεταξύ των προτάσεων που έχει υποβάλει η πλευρά των Σκοπίων περιλαμβάνονται και τα εξής:
1. Διαχωρισμός της Αρχαίας Μακεδονίας από την Ελληνική Ιστορία. Αποδοχή δηλαδή από την Ελληνική πλευρά του ιδεολογήματος των Σκοπίων, που είναι η πεμπτουσία της πλαστογραφίας για τη Μακεδονία, ότι «εσείς είστε Έλληνες και εμείς Μακεδόνες»! Ότι δηλαδή οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες και ότι οι κληρονόμοι τους είναι οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων.
Η Συμφωνία των Πρεσπών προεβλήθη με δύο εμβληματικά σημεία: Πρώτον, ότι αλλάζει το όνομα και «περιορίζεται» στο «Βόρεια Μακεδονία». Δεύτερον, ότι απαλείφεται από το Σύνταγμα της χώρας ο αλυτρωτισμός για τη διεκδικούμενη ενιαία Μακεδονία, που μοιράσθηκε δήθεν στα τρία από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913.
Τι είδαμε όμως στις αλλαγές του Συντάγματος; Διατήρηση του άρθρου 36, που αναφέρεται σε «Μακεδονία» και όχι σε «Βόρεια Μακεδονία». Αλλαγές στα άλλα επίμαχα άρθρα, που δεν απαλείφουν την ουσία του αλυτρωτισμού αλλά τον συντηρούν πλήρως, με άλλοθι τη «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, που έσπευσε, με αφέλεια νηπίου, ασύγγνωστη αμέλεια και ενδοτικό πνεύμα, να αναγνωρίσει η Ελληνική πλευρά.
Από όσα δέχθηκε η Ελληνική πλευρά διαφαίνεται ότι αναγνωρίζει επίσης το αφήγημα των Σκοπίων για δήθεν διαμοιρασμό της Μακεδονίας με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και για την ύπαρξη τριών Μακεδονιών! Γι’ αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι τα Σκόπια θέλουν το μονοπώλιο της Μακεδονίας, ενώ η Ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί κανένα μονοπώλιο. Είναι πολύ λάθος η αποδοχή του αφηγήματος για δήθεν διαμοιρασμό της Μακεδονίας με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Η Συνθήκη αυτή δεν αναφέρεται σε καμιά Μακεδονία και δεν έκανε κανένα διαμοιρασμό, απλούστατα γιατί δεν υπήρχε τότε το ιδεολόγημα της πλαστογραφημένης Μακεδονίας. Αυτό άρχισε να αναπτύσσεται και να διακινείται μετά το 1920, στους κόλπους της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου καθόρισε απλώς τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος, Βουλγαρίας και Σερβίας.
Οι συζητήσεις της Μεικτής Επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων ήρθαν να ρίξουν νέο φως στο πραγματικό περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και για το τι πραγματικά σημαίνει για την Ελληνική πλευρά και τη Μακεδονία. Είναι ενδεικτικές από την άποψη αυτή οι άλλες προτάσεις που υπέβαλε η πλευρά των Σκοπίων, σύμφωνα πάντα με όσα έγιναν γνωστά από διαρροές στον Τύπο των Σκοπίων:
2. Αναγνώριση της «Μακεδονικής» ταυτότητας του Κυρίλλου και του Μεθοδίου από τη Θεσσαλονίκη, που έγιναν οι απόστολοι των Ρώσων και άλλων Σλαβικών λαών.
3. Αναγνώριση ως ιστορικής κληρονομιάς των Σκοπίων της ένδοξης Μακεδονικής δυναστείας του Βυζαντίου, διαχωρισμός γενικότερα προς όφελος των Σκοπίων της Ελληνικής ιστορίας από το Βυζάντιο και απάλειψη του προσωνυμίου «Βουλγαροκτόνος» από το όνομα του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου.
4. Αναγνώριση «Μακεδονικής» επαναστάσεως, δηλαδή Σλαβο-Σκοπιανής, το 1821. Ο κατάλογος δεν είναι πλήρης. Αντιλαμβάνεται όμως κανείς το φιάσκο στο οποίο υπέπεσε η Ελληνική πλευρά με την υπογραφή μιας ανιστόρητης, ενδοτικής και ανεδαφικής Συμφωνίας. Η εξέγερση των μαθητών στέλνει δύο πολύ βασικά μηνύματα.
Το πρώτον είναι το εθνικά απαράδεκτον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οποιαδήποτε περαιτέρω προώθηση και επικύρωσή της δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Η Ελληνική πλευρά οφείλει να απαγκιστρωθεί ευσχήμως από τη Συμφωνία αυτή.
Το δεύτερον είναι το μήνυμα-απάντηση στον καλλιεργούμενο εθνομηδενισμό. Η νέα γενιά έδωσε μια ηχηρή απάντηση σ’ αυτήν την προπαγάνδα. Δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ύπουλη διαβολή του πατριωτισμού ως δήθεν «ρατσισμού», «φασισμού» και ακροδεξιάς ιδεολογίας.
Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη της πατρίδας, με ό,τι αυτό σημαίνει και όπως ενσαρκώνεται πολύ συγκεκριμένα σήμερα από τη Μακεδονία αλλά και τους άλλους εθνικούς κινδύνους που απειλούν τη χώρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: