Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ


Τετάρτη, Ιανουάριος 26, 2011

ΨΕΜΑΤΑ και ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ στα ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ για το 1821.ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ.

Προς τον κ. Άρη Πορτοσάλτε portosalte@skai.gr

Αγαπητέ κ. Πορτοσάλτε

Χτες βράδυ παρακολουθήσαμε την έναρξη της ομολογουμένως εξόχως ενδιαφέρουσας σειράς ντοκυμαντέρ για το 1821. Συγχαρητήρια και σε σας και στο σταθμό σας που σε καιρούς της απόλυτης μηδενιστικής παρακμής εσείς έχετε το κουράγιο και την ψυχική δύναμη και ασχολείστε με αυτά τα εθνικά και ιστορικά ζητήματα. Η δουλειά που έκανε η ομάδα σας είναι όντως σπουδαία και πρέπει να την παρακολουθήσει ο κάθε Έλληνας.

Ωστόσο έμεινα εμβρόντητος, άναυδος και αποσβολωμένος όταν άκουσα από έναν τηλεοπτικό σταθμό με την υψηλότερη εγκυρότητα στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21 ήταν επανάσταση κατά των τσιφλικάδων, ήτοι των φεουδαρχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αν το δεχτούμε αυτό, τότε, παρακαλώ, γιατί δεν επαναστάτησαν μαζί με τους Έλληνες και οι Τούρκοι που όπως είπατε στην εκπομπή σας επίσης εκαταπιέζοντο από τους τσιφλικάδες - μεγαλοϊδιοκτήτες;

Θα ήθελα ακόμα να παρατηρήσω ότι ένας από τους έγκριτους καλεσμένους σας, πανεπιστημιακός καθηγητής, (μου διαφεύγει το όνομα), ορθά κατέθεσε την άποψη ότι όντως υπήρχαν κρυφά σχολεία όταν είχαμε περιόδους διωγμών και περιόδους έντονου εξισλαμισμού. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον παρουσιαστή κ. Π. Τατσόπουλο να διαρρηγνύει τα ιμάτια του περί του δήθεν μύθου του κρυφού σχολειού, που όπως φαίνεται μόνο "μύθος" δεν ήταν, αλλά ήταν η πραγματικότητα έστω και σε κάποιες περιπτώσεις.

Είμαι στην διάθεση σας, επί τη βάσει ιστορικών εγγράφων και επιστημονικών δεδομένων να σας παρουσιάσω την "παραδοσιακή άποψη", ότι δηλαδή η επανάσταση του 21 ήταν πρωτίστως εθνική
και όχι επανάσταση κατά της αστικο-τσιφλικάδικης ολιγαρχίας και των φεουδαρχών που θέλετε να παρουσιάσετε (ελπίζω από λάθος και όχι εσκεμμένα)

Με τιμή

Νίκος Μαστοράκης
Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

 



Ξεκίνησε σήμερα το φιλοτουρκικό και ανθελληνικό παραλήρημα από το ΣΚΑΙ με την σειρά 1821




Ξεκίνησε σήμερα το φιλοτουρκικό και ανθελληνικό παραλήρημα από το ΣΚΑΙ με την σειρά 1821. Θα σημειώσω μερικά πράγματα που ειπώθηκαν στην σειρά και θα σας προτείνω να την δείτε αφού διαβάσετε πρώτα το συννημένο κείμενο του Διονύσιου Κόκκινου: Η Ελληνική Επανάστασις. Αθήνα, Εκδόσεις Μέλισσα, 1957, που αποτελεί τμήμα της εισαγωγής στο μεγάλο αυτό έργο.

Ακούσαμε πάνω από 10 φορές την φράση "Έλληνες και Αλβανοί", ότι πήγαν στα ορεινά, έκαναν αυτό και το άλλο, δηλαδή σαν να υπονοεί ότι ζούσαμε (αδελφικά;) μαζί με τους Αλβανούς μέχρι το 1821!
Στην συνέχεια ακούσαμε για τους κλέφτες και αμαρτωλούς τα ανήκουστα. Συνεργάζονταν με τους τούρκους έκλεβαν και καταπίεζαν τους Έλληνες και πολλά άλλα παρόμοια.

Διαβάζουμε λοιπόν στο έργο Η Ελληνική Επανάστασις:

"Τα σώματα των κλεφτών ήσαν οργανωμένα κατά τον τρόπον που επέβαλλεν η πολεμική ανάγκη, αλλά και η παλαιά στρατιωτική παράδοσις που εσυνέχιζαν. Οι παλαιότεροι κλέφτες προήρχοντο από τους διαλυθέντες και καταστραφέντες κατά την τουρκικήν κατάκτησιν εις την Ελλάδα στρατούς. ... Πολλοί από αυτούς προσήλθαν εις την υπηρεσίαν της Ενετίας και εμάχοντο κατά των τούρκων... Η πολεμική ιστορία των ατίθασων Κολοκοτρωναίων αρχίζει από τας πρώτας δεκαετίας του 16ου αιώνος. Εκείνοι λοιπόν που εσχημάτισαν τα πρώτα σώματα των κλεφτών είχαν γνώσεις στρατιωτικές και πλήρη την εθνικήν συνείδησιν του προορισμού των.

.... Εγίνοντο υπερασπισταί των τυραννουμένων ομογενών των χωριών και των πόλεων... Εκινούντο τότε τιμωροί των οθωμανών και ο τρόμος που επροκαλούσαν αι επιδρομαί των καθίστα τους τυράννους ηπιώτερους... Αποτελούσαν τον εντός του τουρκικού κράτους ανυπότακτον στρατόν του υπόδουλου έθνους"

Δείτε διαφορά με αυτά που λέει ο "έγκριτος" ιστορικός Βερέμης στο ΣΚΑΙ στην σειρά 1821.
Συνεχίζει ο Διονύσιος Κόκκινος στο έργο του:

"Οι δημιουργία των αμαρτολών ήτο η πρώτη επιτυχία της πολεμικής δυνάμεως του έθνους. Πολεμισταί προερχόμενοι από τα σώματα των κλεφτών μεταβλήθηκαν εις φύλακες του κράτους. Το έθνος απέκτησε κατ' αυτόν τον τρόπο νομίμους υπερασπιστάς.... Εδημουργήθησαν τότε αι γενεαί των αμαρτολών, οικογένειαι στρατιωτικαί, ένας κόσμος ολόκληρος πολεμιστών: ...οι Ανδρούτσοι, ο Διάκος. ο Πανουργιάς,..."

Μιλάει σε κάποιο σημείο της σειράς 1821 ο Τατσόπουλος και μας λέει ότι μετά το κίνημα του Ορλώφ 3000 αλβανοί έσφαζαν και λεηλατούσαν την Πελοπόννησο. Δείτε τώρα πώς τα γράφει ο Διονύσιος Κόκκινος:

"Δέκα χιλιάδες τουρκαλβανοί, υπό τον Χατζή Οσμάν, δια να ειρηνεύσουν την επαναστατήσασαν χώραν την επέρασαν δια πυρός και σιδήρου.Τότε κινούνται εναντίων των οι αδελφοί <κολοκοτρωναίοι, ο Κωνσταντής,... Αλλά οι αλβανοί λεηλατούν και τας περουσίας των Τούρκων, και ο Χασσάν πασσάς που αποστέλλεται δια να απαλάξη τον τόπον από τους αλβανούς συνεργάζεται με τους Κολοκοτροναίους και τους άλλους καπεταναίους."

Ξαναγυρίζω στην πολλαπλή αναφορά της φράσεως "Έλληνες και Αλβανοί" που επαναλαμβανόταν πολλές φορές στην σειρά. Αφού οι αλβανοί έσφαζαν, οι καπεταναίοι τους πολεμούσαν, οι τούρκοι εστράφησαν εναντίον τους, πως θέλουν πάση θυσία να μας πείσουν ότι Έλληνες και αλβανοί ζούσαν μαζί;

Συνεχίζω για τους αμαρτωλούς

"Εις τα επαναστατικά κινήματα ενούνται με τους κλέφτες κατά των τούρκων... Ο καπετάν Ζήτρος απαλλάσσει την Ελασσόνα από κάθε ενόχλησιν των τούρκων. Ο καπετάν Καραλής τους έδιωξε από τα χωριά του Ολύμπου... ο καπετάν Καρακίτσος τους σφάζει εις το Καρπενήσι σαν γιδοπρόβατα... Αλλά ποτέ η Πύλη δεν είχε εμπιστοσύνην εις τους αμαρτωλούς. Τους ηνείχετο όταν δεν ήτο δυνατόν να κάμη διαφορετικά, δια να τους καταστρέφη όταν ημπορούσε"

Τους κλέφτες ύμνησαν ο Ρήγας και ο Μακρυγιάννης (τους ονόμασε "μαγιά" της λευτεριάς γιατί αποτέλεσαν τον κεντρικό πυρήνα των αγωνιστών της λευτεριάς) αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός που έπαιρναν κουράγιο από αυτούς, τους θεωρούσε προστάτες του και τους ύμνησαν με τα δημοτικά τραγούδια.

Μακριά λοιπόν από την φιλοτουρκική προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου από το ΣΚΑΙ, τον Βερέμη και το Τατσόπουλο...

Πηγή:
http://www.thermopilai.org/content/ksekinese-semera-philotourkiko-kai-anthelleniko-paralerema-apo-skai-me-ten-seira-1821


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑΣΑΜΕ:Αρχικά,με το "ντοκιμαντέρ" που παρουσίαζε τη...συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων,με τους πρώτους να είναι μείγμα κλεφτοκοτάδων και απατεώνων,που το μόνο που τους απασχολούσε ήταν το πλιάτσικο!

Έτσι τους παρουσίασε ο υβριστής Τατσόπουλος (δείτε τον στην φωτογραφία αριστερά μαζί με τους Βερεμή και Αλαφούζο),μιλώντας φυσικά και για τους "Αλβανούς",δηλαδή τους Αρβανίτες!Ταυτόχρονα,δεν έγινε καμία αναφορά στις απίστευτες σφαγές που ακολούθησαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης,ούτε στην αιματηρή καταστολή των προηγούμενων,από το 1821,ελληνικών επαναστάσεων!

Κι εκεί που μας είχε πιάσει αναγούλα και...στομαχόπονος από την ανθελληνική προπαγάνδα,ήρθε η "εκπομπή σχολιασμού" να μας προκαλέσει εμετό!Ακούσαμε εκεί,μεταξύ άλλων:

-Πόσο καλοί στα οικονομικά ήταν οι Τούρκοι.

-Πόσο αρμονικά ζούσαν οι δυο λαοί,με ελάχιστες μεμονωμένες συγκρούσεις να διακόπτουν αυτή την αρμονική συμβίωση.


-Η Επανάσταση απέτυχε και μας έσωσαν οι ξένες δυνάμεις.

-Το πλέον θετικό,σύμφωνα με τον "καθηγητή" Βερεμή, ήταν πως με την Επανάσταση μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουρκικού κράτους (ΝΑΙ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ)!!!

-Αρχαίο ελληνικό έθνος ουδέποτε υπήρξε, παρά φυλές που έτυχε να ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

-Η Αγία Λαύρα και τα κρυφά σχολειά δεν υπήρξαν,σύμφωνα με τον αγράμματο Τατσόπουλο:Μάλιστα,ο ίδιος ανέφερε πως εκείνη την περίοδο οι Έλληνες μάθαιναν "κολυβογράμματα" και πως οι καλοί μας φίλοι Τούρκοι,ουδέποτε εμπόδισαν την Παιδεία!

ΑΠΟΡΙΑ:ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΚΟΛΥΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ;ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑ;ΠΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΕΛΟΙΕ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΠΩΣ ΑΝ ΣΕ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ;

Επίσης:Αφού οι Τούρκοι δεν εμπόδισαν την Παιδεία,γιατί δεν υπήρχαν οργανωμένα Σχολεία εκείνη την εποχή,εκτός από μερικά μεγάλα Πανεπιστήμια (πχ. η Μεγάλη του Γένους Σχολή);

Διαβάστε κι αυτό.

ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ" ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣ.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεοταξίτικη "υπερπαραγωγή" (αλήθεια,η Εθνική Τράπεζα που τα βρήκε τόσα λεφτά για να γίνει χορηγός;),που στόχο έχει να ξαναγράψει την Ιστορία,μέσα από την αγιοποίηση των ΒΑΡΒΑΡΩΝ Τούρκων και τη γελοιοποίηση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ως εγκληματιών κοινής φύσεως.

Αποστρεφόμαστε πλήρως τα καθάρματα αυτής της "λογικής" και τους προτείνουμε,αν θέλουν τόσο να κάνουν...αναθεώρηση της Ιστορίας,να πάνε μια βολτίτσα κατά Τουρκία μεριά (όπου διδάσκονται πως τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό ελληνική κατοχή) ή στα Σκόπια (όπου παρουσιάζουν τον Μέγα Αλέξανδρο δικό τους).

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΘΟΥΝ,ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ!
Πηγή:
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/01/1821_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: