Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Ιός «πειρατής» και Lifeisbeautiful. Pps
Δύο ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ (HOAX) έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους φέτος για να τρομάξουν τους χρήστες του διαδικτύου και να κατακλύσουν τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία όλων μας.

Αν λάβετε τέτοια μηνύματα σας συνιστώ να τα αγνοήσετε και να μην τα προωθείτε γιατί απλά παίζετε το παιγνίδι κάποιων διεστραμένων μυαλών.

Ο πρώτος αστικός μύθος έχει τίτλο " Ιός «πειρατής»" και είναι μια τελευταία παραλλαγή ενός παλαιότερου αστικού μύθου με τίτλο l'Invitation ή Invite ή Invito.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανάρτησή μας  της 15ης Ιανουαρίου 2009 με τίτλο ΙΟΣ INVITE ή INVITO

http://boraeinai.blogspot.com/2009/01/invite-invito.html


Το κείμενο του αστικού μύθου που έφθασε σήμερα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο έχει ως εξής :Από:


Ημερομηνία: 10 Ιανουαρίου 2011 11:50 μ.μ.


Θέμα: ιός «πειρατής»


> Ενημερώστε όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:


> > nico_10_72@hotmail.fr


> > nico_72_10@hotmail.fr


> > yann.photos@ Hotmail.fr


> > kevinblancher@hotmail.fr> > Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.


> > Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεται l'Invitation (πρόσκληση), ή


> > τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site?


> > Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!! Είναι ένας ιός που ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους.> > Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!> > Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.> > Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!


--

Ο δεύτερος αστικός μύθος έχει τίτλο " Lifeisbeautiful. Pps»" και είναι μια τελευταία παραλλαγή ενός παλαιότερου αστικού μύθου με τον ίδιο τίτλο. Ο αστικός αυτός μύθος έχει κυκλοφορήσει σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες και φυσικά και στα ελληνικά. Σχετικά έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας που θα την βρείτε στη διεύθυνση :

Το ηλεκτρονικό μήνυμα για τον αστικό μύθο φέρει τον τίτλο " FW: [eemlist] FW: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!! διαδώστε το - ΕΠΕΙΓΟΝ για αποφυγή ΙΟΥ " και συνοδεύεται από το αρχείο sos.doc (23kb)

Το κείμενο έχει ως ακολούθως:

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!Παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ.


Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την


Norton.


Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν πρόσβαση στο Internet. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «Lifeisbeautiful. Pps».


Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!!


Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθεί στην οθόνη σας λέγοντας: Itistoolatenow, yourlifeisnolongerbeautiful, δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη!


Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ’ αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στο κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ !!!


Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι


ικανά να τον καταστρέψουν.


Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος


αυτοαποκαλείται «lifeowner».


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ!!!


ΓΙΟΥΛΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΟΥ


Σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης ΝΩΣΙΣ Ε.Π.Ε.


Λ. Αμφιθέας 109, Τ.Κ 175 63, Π. Φάληρο, Αθήνα


Τηλ: 210 9854792, fax: 210 9854795


Δεν υπάρχουν σχόλια: