Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Φυσικές σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καούρας




Γιατροσόφια

Φυσικές σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καούρας

Θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα στις ώρες των γευμάτων, έτσι ώστε να τρώτε χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας ή να κατακλύζεστε από έγνοιες

Αν φροντίζουμε να μασάμε καλά την τροφή μας, το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της καούρας έχει γίνει, καθώς το σάλιο μας συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης. Η καούρα είναι μια πολύ ενοχλητική πεπτική διαταραχή, που μπορεί να βλάψει το πεπτικό σύστημα και τη συνολική υγεία ενός ανθρώπου.
Η τακτική λήψη αντιόξινων δεν αποτελεί πάντα τη λύση για την αντιμετώπιση της καούρας. Μπορεί, επίσης, να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για το πεπτικό σύστημα και για το σώμα σας μακροπρόθεσμα. Τα συγκεκριμένα φάρμακα μεταβάλλουν τη φυσική οξύτητα του στομαχιού σας, το οποίο χρειάζεται ένα συγκεκριμένο επίπεδο pΗ για να μπορεί να χωνέψει σωστά την τροφή. Αν εξουδετερώσετε τα στομαχικά οξέα, αποδυναμώνετε το στομάχι σας και, επιπλέον, γίνεστε πιο ευάλωτοι σε κάθε είδους ασθένειες.
Αλκαλοποιήστε τη διατροφή σας
Για την αποτελεσματική και μόνιμη αντιμετώπιση της καούρας, η πραγματική λύση πρέπει να βασίζεται στην αλκαλοποίηση της διατροφής σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε τροφές με αλκαλικές ιδιότητες, οι οποίες εξισορροπούν με φυσικό τρόπο τα οξέα στο σώμα σας. Ετσι, το όξινο pΗ του στομαχιού δεν μεταβάλλεται, αλλά τα οξέα μειώνονται σταδιακά και χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία της πέψης.
Ποιες τροφές είναι αλκαλικές;
  Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: σέλινο, μπρόκολο, αγγούρι, μαϊντανός κ.λπ.
• Αλλα λαχανικά: ντομάτα, λάχανο, παντζάρια
• Φρούτα: αβοκάντο, λεμόνι, πόμελο
• Φασόλια
• Ξηροί καρποί: αμύγδαλα
• Σπόροι
• Φύκια
Αποφύγετε τις όξινες τροφές
Ενώ πρέπει να προσθέσετε αλκαλικές τροφές στη διατροφή σας, θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τις τροφές που είναι όξινες:
• Οινόπνευμα
  Καφές
• Εμφιαλωμένοι χυμοί και ροφήματα
•Λευκή ζάχαρη
• Επεξεργασμένο αλεύρι
  Επιτραπέζιο αλάτι
• Γαλακτοκομικά
• Τηγανητά φαγητά
•Λουκάνικα
Πιείτε περισσότερο νερό
Για να βελτιώσετε την πεπτική λειτουργία σας, να αντιμετωπίσετε την καούρα και να αποβάλετε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα σας, θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό καθημερινά, εκτός γευμάτων, ειδικά με άδειο στομάχι.
Η συνταγή
Αυτή η φυσική σπιτική συνταγή για την αντιμετώπιση της καούρας και των γαστρικών ελκών ήταν πολύ δημοφιλής πριν από μερικές δεκαετίες:
Υλικά
• Χυμός από μία ωμή πατάτα
• 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (32 γρ.)
Τι πρέπει να κάνετε:
• Ανακατέψτε καλά τα υλικά και πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι τουλάχιστον μία ώρα πριν από το πρωινό γεύμα.
• Εφαρμόστε τη θεραπεία επί εννέα ημέρες στη σειρά.
Πιείτε χυμό λεμονιού
Το λεμόνι, αν και είναι όξινο φρούτο, εξουδετερώνει τα οξέα μόλις φτάνει στο στομάχι. Γι' αυτό τον λόγο πολλοί άνθρωποι πίνουν χυμό λεμονιού μετά τα γεύματα ή τον χρησιμοποιούν για να δώσουν γεύση στα φαγητά τους.
Μπορείτε να πίνετε λίγο χυμό λεμονιού σε νερό πριν και μετά τα γεύματα.
Αν αυτό δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά, μπορείτε να επιλέξετε κάποια άλλη θεραπεία από αυτό το άρθρο.
Μασάτε περισσότερο την τροφή σας
Η καούρα συχνά προκαλείται από το γεγονός ότι δεν τρώμε σωστά. Πολλοί άνθρωποι συνήθως τρώνε βιαστικά ή αγχωμένα, χωρίς να αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο ή χωρίς να επιλέγουν το σωστό μέρος για να φάνε. Θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα στις ώρες των γευμάτων, έτσι ώστε να μπορείτε να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να φάτε, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας ή να κατακλύζεστε από έγνοιες. Με αυτό τον τρόπο θα μασάτε την τροφή σας καλύτερα. Αυτή η απλή συνήθεια μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διαδικασία της πέψης, αφού κάποια ένζυμα περιέχονται στο σάλιο σας.
Πλυθείτε με μαγειρική σόδα
Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά για τη φυσική αντιμετώπιση της καούρας. Ωστόσο η τακτική κατανάλωση μαγειρικής σόδας δεν ωφελεί, αφού έχει παρόμοιες παρενέργειες με τα χημικά αντιόξινα. Ένας τρόπος που μπορεί να σας ωφελήσει, χωρίς να επηρεαστεί η διαδικασία της πέψης, είναι τα ζεστά λουτρά με μαγειρική σόδα, είτε τα ποδόλουτρα είτε τα λουτρά για ολόκληρο το σώμα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα αλκαλικά συστατικά της μαγειρικής σόδας να εισχωρήσουν στο δέρμα, του οποίου οι πόροι ανοίγουν χάρη στο ζεστό νερό, και να φτάσουν στα αιμοφόρα αγγεία. Δεκαπέντε με 20 λεπτά αρκούν για να απολαύσετε αυτές τις ωφέλειες.
Νερό με άργιλο
Μια άλλη φυσική, σπιτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της καούρας, που έχει άμεση δράση, είναι το νερό με άργιλο. Όμως θα πρέπει να επιλέξετε λευκό άργιλο, που είναι ασφαλής για κατανάλωση, επειδή δεν είναι όλα τα είδη αργίλου βρώσιμα.
Υλικά
• Ι κουταλάκι του τσαγιού λευκός άργιλος (5 γρ.)
• Μισό φλιτζάνι νερό (100 ml) Οδηγίες
• Ανακατέψτε καλά τον άργιλο και το νερό με ένα ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι. Είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιήσετε μεταλλικό κουτάλι.
  Περιμένετε 10 λεπτά και έπειτα πιείτε το μείγμα.
ENJOY/κυριακάτικη δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: