Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Νέα τροπή στην δράση τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα

αποκαλύψεις, πυρκαγιές, Τούρκοι, πράκτορες 
 
 
Δημοσίευμα της Μιλιέτ για μυστική έκθεση, περί "πυρκαγιών σε ελληνικά δάση, τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο και επίθεση σε στρατόπεδο
 
Το θέμα των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες συντηρεί και σήμερα στην επικαιρότητα ο τουρκικός Τύπος. Η εφημερίδα Μιλιέτ δημοσιεύει μυστική έκθεση, που αναφέρει ότι συνέταξε το 1997 ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ και κάνει λόγο για "πυρκαγιές σε ελληνικά εδάφη, τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο και μία επίθεση σε στρατόπεδο Κούρδων του PKK, στη Λαμία". 

Σύμφωνα με την Μιλιέτ, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της επίμαχης έκθεσης, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως αντίποινα από άλλες χώρες.

Οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι, που υπογράφουν το θέμα, οι Τζαν Ντουντάρ και Ριτβάν Ακάρ, εκτιμούν πως "υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας, για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος", ενώ προσθέτουν πως "η μία ομάδα ήταν των ειδικών δυνάμεων, που ανέλαβαν τις πυρκαγιές και η δεύτερη των μυστικών υπηρεσιών, που ανέλαβαν τις βομβιστικές επιθέσεις".

Πάντως, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "οι Έλληνες θορυβημένοι από τις πυρκαγιές και τις βόμβες ζήτησαν “κατάπαυση του πυρός”, το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε τέλος στην ιδιότυπη φιλοξενία του PKK, στην Ελλάδα".

Και η Vatan αναφέρεται σήμερα στην ίδια έκθεση, λέγοντας πως υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες “σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα”.

24h NewsRoom
http://www.24h.gr/section/ellada/nea-tropi-stin-drasi-tourkon-praktoron-stin-ellada 

Δεν υπάρχουν σχόλια: