Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνο για τον τόπο το κυβερνητικό αλαλούμ!





Είναι φανερό, το ομολογούν πλέον όλοι, πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της, αλλά αποβαίνει επικίνδυνη για τον τόπο.

Δημιουργήθηκε για λόγους άσχετους με το συμφέρον της πατρίδας, μόνο και μόνο για να ροκανίσουν κάποιοι τον χρόνο υπέρ των κομματικών τους συμφερόντων.

Το μόνο που κάνει από την ημέρα που σχηματίστηκε είναι να μετράει πληγές και λάθη, να καταγράφει αριθμούς του ζόφου – στην ανεργία, στην ύφεση, στα μειωμένα έσοδα, στις αποτυχίες.

Όλοι μαζί βγάζουν τα σώψυχά τους: Καθυστερήσαμε, απέτυχε το μέτρο της εφεδρείας, εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα του λαού, η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση και στη φτώχεια, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν επειδή χρειάστηκε περαιτέρω χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ – για να καταβάλλονται τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας – και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων.

Επικρατεί μια απόλυτα σχιζοφρενική κατάσταση:

Δεν έπρεπε να επιβάλουμε τόσους φόρους, αλλά δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε οριζόντια εφαρμογή της εφεδρείας, αλλά σε εφεδρεία με αξιολόγηση, αλλά και πάλι δεν προλαβαίναμε.

Έπρεπε να ολοκληρώσουμε τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, αλλά καθυστερήσαμε.

Έπρεπε να φέρουμε επενδύσεις, αλλά οι άτιμες δεν έρχονται.

Και ξανά μανά συσκέψεις και νέα επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αυτή τη φορά – άκουσον, άκουσον! – με… στόχο τη χάραξη ενός δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας, πανικού και πλήρους σύγχυσης, η επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Αφού ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι δεν δικαιούται να κόψει το ρεύμα σε κανέναν, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπών που θα κρίνουν τα αιτήματα εξαίρεσης, αλλά αυτές δεν… πρόκειται να δημιουργηθούν.

Οι επιτροπές αυτές θα είχαν ως μέλη από έναν εφοριακό, έναν αστυνομικό και έναν κοινωνικό λειτουργό – τους τελευταίους θα τους παρείχαν οι δήμοι.

Ούτε που του πέρασε από το μυαλό του κ. Βενιζέλου πως οι δήμοι δεν διαθέτουν καν τόσους κοινωνικούς λειτουργούς και πως η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς αστυνομικούς για να φτιάξει ο υπουργός τις επιτροπές του.

Πρώτος ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως δεν μπορεί  να διαθέσει αστυνομικούς, διότι δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Οπότε, πάνε οι αστυνομικοί.

Μετά η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις επιτροπές Βενιζέλου. Οπότε πάνε και οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Τώρα δεν μένει παρά να αποσύρει και ο Βενιζέλος τους εφοριακούς.

Δεν θα δυσκολευτεί και πολύ να αποφασίσει εναντίον του εαυτού του.

Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά.

Με την ίδια άνεση που χαρακτήρισε το μέτρο «δίκαιο», ενώ μόλις δυο μήνες νωρίτερα υποστήριζε πως η ΔΕΗ δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός, μπορεί μια χαρά να διακηρύξει πως δεν μπορεί να απομακρύνει τους εφοριακούς από τα κατ’ εξοχήν καθήκοντά τους.

Μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος παρακολουθεί – τον κ. Χρυσοχοΐδη να μην φέρνει επενδύσεις, τον κ. Βενιζέλο να μην μπορεί να φτιάξει τις επιτροπές του, τον κ. Πάγκαλο να μην μπορεί να συγχωνεύσει τους δημόσιους οργανισμούς, την κ. Διαμαντοπούλου να μην μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο της και να στείλει επιτέλους τα βιβλία στα σχολεία, τον κ. Λοβέρδο να προειδοποιεί για τον κίνδυνο διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών, τον κ. Ρέππα να μην αποφασίζει αν έπρεπε να εφαρμοστεί ή όχι το μέτρο της εφεδρείας – ο κύκλος της έκλεισε, είπε, αλλά το μήνυμα για αναδιάρθρωση του κράτους δόθηκε.

Αυτή τη στιγμή δηλαδή δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για την πορεία της χώρας, που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οδηγηθήκαμε σ’ αυτό το απίστευτο αλαλούμ, βοηθά τους υπεύθυνους αυτής της εκβιαστικής κατάστασης να κρύβονται πίσω από νέες ωραιοποιήσεις και κραυγές περί σωτηρίας της πατρίδας.

Σοφία Βούλτεψη

http://www.elzoni.gr/html/ent/831/ent.16831.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: