Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χτίζουν «καθεστώς Παπαδήμου»

ΚΑΙ ΜΗ....ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ



Χτίζουν «καθεστώς Παπαδήμου»

Το ότι χρεοκόπη­σαν ο Παπανδρέ­ου και ο Σαμαράς είναι μια πραγμα­τικότητα που δεν αμφι­σβητείται και δεν μπο­ρεί να αλλάξει... Το ότι ο Παπαδήμος είναι "με­γάλη προσδοκία" για το λαό είναι ένα εξοργι­στικό ψέμα! Εκλογές το συντομότερο είναι η μόνη λύση! Η βούληση του λαού, όπως εκφρά­στηκε στις προηγούμενες εκλογές έχει δραματικά μεταστραφεί λόγω των "συνθηκών έκτακτης ανά­γκης" που επικρατούν στη χώρα. Κανείς όμως, δεν έχει το δικαίωμα να τη μεταφράζει με μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις και κατά το δο­κούν σε "μεγάλη προσδοκία"».

Αυτές οι λιγοστές λέξεις γράφτη­καν από έναν απλό πολίτη, τον κ. Μπάμπη Νικόπουλο, ο οποίος τις έστειλε προς δημοσιοποίηση στο blog «Flmotro». Η ανάρτηση έγινε την Κυριακή που μας πέρασε, το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία των εφημερίδων, οι οποίες εκτός από cd, dvd, μαγειρι­κές και δεν ξέρω τι άλλο, επιφύλα­ξαν και την... kinder έκπληξη: τη δημοσκοπική διαπίστωση της ατε­λείωτης δημοτικότητας και δημοφιλίας στους κόλπους του ελληνικού λαού του προσώπου του κ. Λουκά Παπαδήμου, όπως αυτή παρουσιά­στηκε από την εταιρεία MARC του κ. Γεράκη στην εφημερίδα ισχυρού εκδότη και εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών δημοσίων έργων.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μπά­μπης Νικόπουλος -επαναλαμβά­νω, ένας απλός πολίτης και τίποτα περισσότερο- αισθάνθηκε να τον κοροϊδεύουν, να υποτιμούν τη νοημοσύνη του και να προσπα­θούν να του κάνουν το μαύρο άσπρο, με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο ο οποίος βρέθηκε στην πρωθυπουργική καρέκλα από το πουθενά. έναν άνθρωπο που εκ­φράζει το διεθνές βαθύ τραπεζικό κατεστημένο, που έχει σμπαρα­λιάσει την Ελλάδα - έναν άνθρωπο που οι πολίτες δεν έχουν εκλέξει για να διαχειρίζεται τις τύχες τους. έναν άνθρωπο που τέσσερις ημέ­ρες πριν δύο διαφορετικές έρευνες αγοράς της ALCO και της MRB, τον αποδομούσαν με πυραυλική κα­τιούσα πορεία.

Και, δυστυχώς για το διορισμένο, προσωρινό κάτοι­κο του Μεγάρου Μαξίμου, δεν ήταν μόνο ο απλός πολίτης κ. Μπάμπης Νικόπουλος που... τα πήρε στο κρανίο. Οι αντι­δράσεις ήταν πολλαπλές απ' όλες τις πλευρές Την ίδια ημέρα, οι δη­μοσιογραφικές ιστοσελίδες και τα εκατοντάδες blogs αντέδρασαν με καταιγιστικό ρυθμό. Άλλες με ειρωνικά σχόλια για τα δημοκοπικά «ευρήματα» του κ. Γεράκη κι άλλες με θυμό που το εκδοτικό και οικονομικό κατεστημένο προσπα­θεί να επιβάλει έναν πρωθυπουρ­γό ως κυβερνήτη μακράς διαρ­κείας την ώρα που υποτίθεται άτι τρία κόμματα τον επέλεξαν για συγκεκριμένο έργο τριών παραμέ­τρων και για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα, με καταληκτικό ορίζο­ντα τη 19η Φεβρουαρίου, άντε τα μέσα Μαρτίου...

Στο ίδιο μήκος κύματος την επό­μενη ημέρα εφημερίδες ραδιό­φωνα αλλά και ορισμένα κανάλια -ελάχιστα, όπως το Kontra- κατήγ­γελλαν χωρίς πολλές περιστροφές τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις όλου εκείνου του πολιτικού; εκδοτικού και επιχειρηματικού συστήματος που το καθένα ξεχωριστά, για τους δικούς του λόγους βολεύεται να παραμείνει στην εξουσία όσο γίνε­ται περισσότερο η κυβέρνηση Πα­παδήμου, για να μην πω ο Λουκάς Παπαδήμος έστω και μόνος του, με καμιά δεκαριά υπουργούς της προσωπικής του επιλογής Το πιο εξοργιστικό «εύρημα» δε της περιβόητης δημοσκόπη­σης ήταν ότι το 50% θα ψήφιζε τον Λουκά Παπαδήμο ως αρχηγό ενός νέου κόμματος στις επόμε­νες εκλογές! Μιλάμε για ποσοστά που σχεδόν αγγίζουν εκείνα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρα­μανλή' στις πρώτες εκλογές μετά τη Μεταπολίτευση, το 1974!

Δεν θα αναφερθώ στο τι ακριβώς έχει συμβεί στις πρώτες σαράντα ημέρες της πρωθυπουργίας Παπα­δήμου, με την αναγγελία των νέων μέτρων που έρχονται το 2012, την αναγγελία της νέας περικοπής των συντάξεων -λόγω επικουρικών-, την αναγγελία των αθρόων απο­λύσεων -λόγω αποτυχίας της εφε­δρείας-, την αναγγελία της μείωσης μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό το­μέα, την πρόβλεψη -από ΟΟΣΑ, ΕΕ και άλλους οργανισμούς, ινστιτούτα, οίκους, διάσημους οικονομο­λόγους, πασίγνωστους αναλυτές ή φορείς- για ραγδαία αύξηση της ανεργίας, επιδείνωση της ύφεσης, αύξηση του δημόσιου χρέους, στα­διακή αποδόμηση της τελευταίας συμφωνίας των Βρυξελλών και σοβαρότατων προβλημάτων στο κλείσιμο του περίφημου PSI.

Σίγουρα όλ' αυτά -και όχι μόνο- έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να γκρεμίζει μονομιάς μέσα του την εικόνα του «σωτήρα» Παπαδή­μου, όπως είχαν φροντίσει να του τη φτιάξουν και να την αγιοποιή­σουν το τρίδυμο Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη. Εξ ου και τα αποτελέσματα της ALCO του Κώστα Παναγόπουλου για την εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» του Kontra Channel και της MRB του Δημήτρη Μαύρου στις εξαμη­νιαίες και ουδέποτε αμφισβητηθείσες τάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: