Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Αδειάζει» Καραμανλή, Παπανδρέου ο Προβόπουλος για τις προεκλογικές υποσχέσεις!


Γνώριζαν οι πολιτικοί αρχηγοί την κατάσταση στην οικονομία από το 2009 , είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος


Τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και  Γ. Παπανδρέου, «κάρφωσε» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009. Υπογράμμισε σαφώς ότι ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, ενώ είχε ενημερώσει προσωπικά και τους αρχηγούς των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.

Η αποκάλυψη του κ. Προβόπουλου,  έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει και επισήμως τις αποκαλύψεις του Wikileaks, ότι  οι πολιτικοί αρχηγοί γνώριζαν από το 2009 και απέκρυπταν από το λαό την επικείμενη προσφυγή στο ΔΝΤ, λόγω εκτροχιασμού της Οικονομίας. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αμέσως μετά την κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάνει λόγο για ενδεχόμενη ποινική δίωξή τους...

Μεταξύ άλλων ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι οι στατιστικές, από τους πρώτους μήνες του 2009, έδειχναν πως οι αριθμοί ήταν μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου χρόνου και οι δείκτες του πρώτου εξαμήνου, αποτελούσαν καμπανάκι ότι θα δυσκολέψει ο δανεισμός.
Άσκησε κριτική ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν τα κατάλληλα, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος επανειλημμένα επισήμανε τον κίνδυνο εκτροχιασμού του ελλείμματος, αλλά οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, δεν είναι βέβαιο ότι πείστηκαν.

Ανέφερε ότι η αποστολή δύο διαφορετικών πινάκων δεδομένων EDP στην Eurostat εντός ολίγων ημερών, από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν εντολής του ECOFIN, να ζητήσει από την Eurostat αναλυτική εξέταση των αδυναμιών των ελληνικών στατιστικών καταγραφών και εστίαση στις συναλλαγές του κράτους με τα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι υπήρχε περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009  και ήταν επιβεβλημένο. «Μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα   θα μπορούσαν να ανακόψουν τη δυναμική του ελλείμματος, έχοντας τεράστια επίπτωση στις αγορές, που θα εφησύχαζαν βλέποντας την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,   κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», εκτίμησε πως οι αγορές και οι θεσμικοί επενδυτές, δεν περιμένουν μια υπουργική δήλωση, «έστω και ατυχή», για να κρίνουν εάν η χώρα είναι σε αρνητική κατάσταση.

ΛΑΟΣ: Ποινικές ευθύνες για τους δύο πρωθυπουργούς

Τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με δηλώσεις του στη Βουλή, όσο και το κόμμα με ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι :

« Μετά την κατηγορηματική τοποθέτηση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας εγείρονται ποινικές ευθύνες για τους δύο τελευταίους διατελέσαντες Κοινοβουλευτικούς Πρωθυπουργούς. Κοινοβούλιο και Δικαιοσύνη πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών απαιτήσεων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.  Ιδίως στην περίπτωση Παπανδρέου, υπάρχει κάτι περισσότερο από τις λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις. Εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμείς».

http://www.eklogika.gr/news/8503

Δεν υπάρχουν σχόλια: