Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πολιτική αναταραχή προκαλούν οι «βόμβες» Προβόπουλου για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ


Για πιθανές ποινικές ευθύνες των κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή που προκύπτουν από την αναφορά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή ότι τους είχε ενημερώσει προεκλογικά για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σήμερα στη Βουλή. 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ  επανέρχεται θυμίζοντας «την πολιτική απάτη του "λεφτά υπάρχουν", που έστησε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου» και επιτίθεται στον κ. Βενιζέλο, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ,  θυμίζουν ότι οι αποκαλύψεις Προβόπουλου αφορούν τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον κ. Καραμανλή για να ισχυριστούν ότι «βλάπτουν και οι δύο το ίδιο τη χώρα»...

.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης, σήμερα κάλεσε τη Βουλή να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις από τον κ. Προβόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να διευκρινίσει αν η ενημέρωση ήταν γραπτή ή προφορική και σε περίπτωση που ήταν γραπτή να του ζητηθεί να καταθέσει τις σχετικές επιστολές. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης ότι υποχρεούται τόσο ο «κρυπτόμενος» κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου να προσέλθουν στη Βουλή και να επιβεβαιώσουν ή όχι τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ και υποστήριξε ότι εγείρονται ερωτήματα πιθανής ποινικής ευθύνης των δύο. «Δεν μπορούμε λοιπόν να συγκαλύπτουμε. Αν ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ

Αποσυνδέει το θέμα από τον κ. Καραμανλή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας   Γιάννης Μιχελάκης  και σε δήλωσή του επιτίθεται στον Γ. Παπανδρέου, βάζοντας στο «κάδρο» και τον νυν αντίπαλο, Ευάγγ. Βενιζέλο:

«Τα όσα είπε χθες ο κ. Προβόπουλος δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία αρνητικής εικόνας, τη διάλυση κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τη χώρα, το "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009 και την προσφυγή στο ΔΝΤ. Όπως δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πολιτική απάτη του "λεφτά υπάρχουν", που έστησε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου. Δυστυχώς, όμως. Παρ' όλα αυτά, ακόμη και τώρα, ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του προκατόχου του. Με τις υποσχέσεις, που έδωσε χθες για αποκατάσταση όλων των αδικιών που προκάλεσαν ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει τις ίδιες καταδικασμένες πρακτικές. Με υποσχέσεις για όλους και για όλα, επιβεβαιώνει ότι «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε:

«Η χθεσινή κατάθεση του κ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή της βουλής αποτελεί μια ακόμα μαρτυρία που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ γνώριζαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας . Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι γνωστά, ο μεν κ. Παπανδρέου κορόιδεψε τον ελληνικό λαό υφαρπάζοντας την ψήφο του , ενώ είχε ήδη δρομολογήσει το ερχομό του ΔΝΤ , η δε απόδραση του κ. Καραμανλή φαντάζει ως πταίσμα μπροστά στην εγκληματική και ολόψυχη στήριξη του μνημονίου από τον Α. Σαμαρά . Τώρα πλέον ο λαός τους γνωρίζει και τους σπρώχνει στο περιθώριο .Αρνείται την ταπείνωση και την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση που του ετοιμάζουν, αναζητά την ελπίδα και ανοίγει νέους δρόμους μαζί με την αριστερά» .
Ο  εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ

Ο υπεύθυνος  Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δ.Χατζησωκράτης, δήωλσε:

«Οι αλληλοκατηγορίες ΝΔ και Βενιζέλου, αυτή τη φορά με αφορμή την ομολογία του κ. Προβόπουλου ότι και τα δύο κόμματα ήσαν ενήμερα για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας το 2009, ουδεμία σημασία έχουν όταν και οι δύο έχουν συνυπογράψει το Μνημόνιο 2 και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και για τα μέτρα που έρχονται. «Βλάπτουν και οι δύο το ίδιο τη χώρα».

http://www.eklogika.gr/news/8516

Δεν υπάρχουν σχόλια: