Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

2012 : Υστερίες ...συντέλειας









Υστερίες ...συντέλειας



Γράφει η Σοφία Διγενή-Κολιοτάση
 
Θα πάμε χαμένοι σαν τους δεινόσαυρους ή θα μας κάψει ο δικός μας ήλιος; Διαβάζω και πάλι τις τελευταίες μέρες ότι  επίκειται το τέλος του κόσμου. 

Ακόμη και ο Τζόρτζ Λούκας, ο παραγωγός του Star Wars και άλλων γνωστών ταινιών του Χόλιγουντ εκμυστηρεύτηκε στον ηθοποιό Σεθ Ρότζεν πως πιστεύει ότι τέλος του κόσμου θα έρθει πράγματι το 2012 όπως υποστήριζε και ο Νοστράδαμος.

Να σημειώσουμε ότι ο Λούκας δεν είναι ο μόνος από τους διάσημους που πιστεύει κάτι τέτοιο ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Άστον Κάτσερ, ο οποίος προετοιμάζεται για την καταστροφή του κόσμου δηλώνοντας ότι μέχρι τότε θα είναι έτοιμος να μεταφέρει την οικογένειά του σε ένα ασφαλές μέρος.

Ας αφήσουμε όμως τις απόψεις του Λούκας και των άλλων κι ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας (Long Count), αυτήν την ημερομηνία, τον Δεκέμβριο του 2012 δηλαδή, ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουρανό.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ισχυρίζονται, μεγάλα φαινόμενα στον Ουρανό και στη γη με αποτέλεσμα την καταστροφή του κόσμου και το τέλος του.

Το 1950 έκλεισε ένας κύκλος και άρχισε ο Μεγάλος Κύκλος, που τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012. Τότε αρχίζει ένας νέος κύκλος για το σύμπαν.
Σύμφωνα με αυτά για την Ελλάδα το τέλος του κόσμου θα συμβεί την μεσημβρινή ώρα 13 και 13΄πρώτα λεπτά.

Ωστόσο και οι περισσότεροι αστρονόμοι συμφωνούν ότι τα έτη από το 2012 έως το 2025, θα είναι τρομερά σημαδιακά για την ανθρωπότητα, και αναμένεται να γίνει ένας χαμός: Εξεγέρσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα, πόλεμοι (ίσως και ο 3ος παγκόσμιος), ανατροπές και καταστροφές μεγάλων κυβερνήσεων.

Ο Dr. Donald Yeomans, υπεύθυνος της NASA για την αποστολή συσκευών διαστήματος σε κοντινούς προς τη Γη αστεροειδείς δηλώνει: «Μα δεν πάει άλλο. Η υπηρεσία µας δέχεται τόσες πολλές ερωτήσεις από φοβισμένους ανθρώπους, που συνεχώς µας ρωτούν αν πράγματι ο κόσμος µας θα καταστραφεί το 2012,» συμπληρώνοντας «αναγκαστήκαμε να δημιουργήσουμε ένα site όπου εξηγούμε για ποιον λόγο όσα διαδραματίζονται σε τέτοιου τύπου ταινίες είναι μυθεύματα».

Πέρασε και το 2000

Θυμάστε τον πανικό για το 2000 με τον ιό (Υ2Κ) που θα χτυπούσε όλους τους υπολογιστές; Η ημερομηνία ήρθε και παρήρθε χωρίς πολλά παρατράγουδα λόγω του επαρκούς σχεδιασμού και ανάλυσης της κατάστασης.

Ο Ψυχρός Πόλεμος και η συνεχής απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, η σύγκρουση Ανατολής και Δύσης για την παγκόσμια κυριαρχία, το δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ, που στα ρωσικά σημαίνει «άψινθος», μια λέξη κλειδί στον «κώδικα» της Αποκάλυψης, η πτώση του Ανατολικού μπλοκ, ο Πόλεμος στον Κόλπο, ο Σαντάμ Χουσεΐν, ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές των γοητευτικών θεωριών για το τέλος του κόσμου.

Και μετά το πέρασμα της χιλιετίας, το έτος 2000, η Πτώση των δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, την Νέα Βαβυλώνα όπως την λένε πολλοί, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, έδωσαν καινούργια τροφή για πολλά σενάρια του τέλους του αιώνος.

Θα πάμε χαμένοι σαν τους δεινόσαυρους; Η θεωρία για τη συντέλεια του κόσμου από ένα μεγάλο μετεωρίτη, είναι επίσης μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες. Η καταστροφή της γης με αυτόν τον τρόπο, έχει απασχολήσει αρκετούς ερευνητές και έχει δώσει τροφή για τη συγγραφή αρκετών βιβλίων, ενώ οι κινηματογραφικές ταινίες που βγαίνουν κατά καιρούς, αποτελούν υπερπαραγωγές οι οποίες σπάνε τα ταμεία. Η θεωρία αυτή, δεν ήταν πάντοτε τόσο δημοφιλής.

Το 1978 όμως, ένας γεωφυσικός ονόματι Glen Penfield, ανακάλυψε έναν κρατήρα με διάμετρο 180 χιλιομέτρων, ο οποίος δημιουργήθηκε με την πρόσκρουση ενός μεγάλου μετεωρίτη με τη Γη. Ο μετεωρίτης αυτός, έπεσε κοντά στην πόλη Chicxulub στο Μεξικό, και η έκρηξη που προκλήθηκε, είχε ισχύ 100.000.000 μεγατόνων TNT (περίπου 2 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη έκρηξη που έχει γίνει από τον άνθρωπο μέχρι σήμερα). Πιο γνωστός μετεωρίτης όμως, είναι αυτός που πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, προκάλεσε τον αφανισμό των δεινοσαύρων.

Μία τέτοια παρόμοια σύγκρουση μετεωρίτη, μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό ολόκληρης της ανθρωπότητας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο λένε οι επιστήμονες θα πρέπει ο μετεωρίτης να έχει μήκος μεγαλύτερο από 2 χιλιόμετρα. Η σκόνη που θα σηκωθεί και θα καλύψει τους ουρανούς, τα τοξικά αέρια που θα απελευθερωθούν, αλλά και τα τεράστια τσουνάμι που θα σηκωθούν, δεν θα αφήσουν περιθώρια επιβίωσης στους περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς.

Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι: «Προφητεία 2012»

Η προφητεία για το 2012 όμως, δεν είναι καθόλου καινούργια. Έχει πάνω κάτω ηλικία 800 ετών και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κάποιο κείμενο που έγραψε σε κάποιο μεσαιωνικό μοναστήρι της Ιταλίας, ο Ιησουΐτης μοναχός Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι. Η «Προφητεία 2012» αρχίζει με την ημερομηνία 30 Απριλίου 1945. Είναι τότε που κατά τον Φιμπονάτσι: «θα πεθάνει το «Θηρίο».

 Ίσως θυμάστε ότι στις 30 Απριλίου του 1945, αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Φιμπονάτσι συνδέει τη ημερομηνία του θανάτου του «Θηρίου» με την ημερομηνία της σύλληψης του «Άλλου», όπως τον αποκαλεί.

Κατά τον Φιμπονάτσι πάντα η «βασιλεία» του «Άλλου» μέσα από πολλές καταστροφές που προβλέπονται με μεγάλη ακρίβεια, όπως αυτή του Τσέρνομπιλ, το1986, διαρκεί μέχρι τα τέλη του αιώνα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 1999, οπότε ο «Άλλος» παραδίδει τα σκήπτρα στη γενιά του.

Ο Φιμπονάτσι δεν διευκρινίζει τι ακριβώς ρόλο θα παίξει πέρα από τη «πάλη με τον Χρόνο», και το ότι θα δημιουργήσει μια στρατιά Αγγέλων που θα πολεμήσουν με τους Δαίμονες, ανθρώπους που θα ζουν ανάμεσά μας, αλλά που στην πραγματικότητα θα είναι κάτι άλλο, πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Άγγελοι και Δαίμονες, με τη μορφή καθημερινών ανθρώπων, που θα πάρουν μέρος στον «Τελευταίο Πόλεμο».

Για το 2008, ο Φιμπονάτσι είχε προφητεύσει τη «Μεγάλη Καταστροφή», που θα σημαδευτεί με την έλευση του «Μαύρου» στην ηγεσία της «Νέας Ρώμης». Αν η «Μεγάλη Καταστροφή» είναι η οικονομική κρίση που πλήττει όλον τον πλανήτη και αν ο «Μαύρος» δεν είναι άλλος από τον Μπαράκ Ομπάμα, τότε ο Φιμπονάτσι έχει «πέσει πάλι μέσα». Για το 2012 ο Φιμπονάτσι δεν προβλέπει το Τέλος του Κόσμου. Προβλέπει όμως την αρχή της περιόδου της Αποκάλυψης, που η έναρξή της θα σημαδευτεί με ένα μεγάλο γεγονός. Κατά τον Φιμπονάτσι, από το έτος 2012, θα μπούμε στην «βασιλεία» του Ιωάννη, δηλαδή, κατά πολλούς, στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί, αλλά, θα έρθουν τα πάνω κάτω. Θα έρθει η γη τα πάνω, κάτω.

Ωστόσο και η αλλαγή στην πολικότητα της Γης, αν πάρουμε κατά λέξη την ερμηνεία όλων όσων αναφέρει ο Φιμπονάτσι είναι από τις δημοφιλέστερες θεωρίες για την καταστροφή της ανθρωπότητας. Τα τελευταία 100 μόνο χρόνια, η ένταση του μαγνητικού πεδίου της Γης, έχει μειωθεί περίπου κατά 5%. Το να μειωθεί το μαγνητικό πεδίο της Γης, θα είναι ένα καταστροφικό γεγονός, καθώς χωρίς αυτό θα είμαστε ευάλωτοι στις ηλιακές καταιγίδες (σωματίδια από τον ήλιο).

Αυτές οι ηλιακές καταιγίδες, θα καταστρέψουν σιγά – σιγά το στρώμα του όζοντος αφήνοντας ευάλωτους τους ζωντανούς οργανισμούς στις καρκινογόνες ακτίνες του ήλιου, όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Παραδόξως, το έτος 2012 υποδεικνύεται και από τον Terence Mc Kenna, ο οποίος θεωρεί ότι ο χρόνος είναι ένα κύμα Fractal, που διακόπτεται απότομα το συγκεκριμένο έτος.

1η Νοεμβρίου του 4006 ή δισεκατομμύρια χρόνια μετά

Σύμφωνα τώρα με την αποκρυπτογράφηση του "Μυστικού Δείπνου" από τη Sebrina Sforza Galitzia, και ο Ντα Βίντσι έχει προφητεύσει ότι η ανθρωπότητα - έτσι όπως την ξέρουμε- θα τελειώσει την η 1η Νοεμβρίου του 4006!Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι μετά από μερικά δισεκατομμύρια χρόνια ο Ήλιος μας θα αρχίσει να διαστέλλεται, φτάνοντας περίπου στη διάμετρο της τροχιάς της Αφροδίτης, μετατρεπόμενος σε υπερκαινοφανή αστέρα (supernova).

Έπειτα από μια τρομερή έκρηξη, θα μετατραπεί σε λευκό νάνο. Έτσι, δεν θα μπορεί να προσφέρει τις ζωογόνες του επιδράσεις στον πλανήτη μας και η γη μας θα μετατραπεί σε ένα νεκρό, παγωμένο κόσμο.

Διάφοροι οπαδοί της Νέας Εποχής είναι περισσότερο καθησυχαστικοί, καθώς θεωρούν ότι θα υπάρξουν μεν παγκόσμια φαινόμενα αλλά όχι γενικευμένη καταστροφή. Αυτό που θα συμβεί, όμως, είναι μια αλλαγή στην ανθρώπινη συνείδηση, με ότι και αν σημαίνει αυτό. Τέλος, Θιβετιανοί Μοναχοί, ειδικευμένοι στο Remote Viewing, αναφέρουν ότι θα υπάρξει επέμβαση εξωγήινων οντοτήτων στο κρίσιμο σημείο, κατά το οποίο πολλά κράτη θα έχουν αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής. 

Τελικά, λέω να μην περιμένω άλλο το τέλος των πάντων και να πάω για έναν καφέ. Τώρα αν εσείς συνεχίζετε ν’ ανησυχείτε, σας λέω ότι όσο κι αν το ψάξετε άκρη δεν θα βρείτε γι αυτό «φραπεδό-φίλοι» μου ενωθείτε, ζεσταθείτε, μας περιμένουν πολλές όμορφες μέρες και νύχτες αρκεί να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να φροντίζουμε τον πλανήτη και τους εαυτούς μας.


Πηγές:

Εγκυκλοπαίδεια Δομή, λήμμα «Εσχατολογία».      
Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης, εκδόσεις Κάκτος.       
Ressurrection -theological and scientific assessments, Peters Ted- Robert John Russel- Michael Welker, 2002.       
Scientific American, τεύχος Δεκεμβρίου 2005.

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html

http://www.elzoni.gr/html/ent/341/ent.21341.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: