Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ





6η Μαΐου η μοιραία μέρα για το ευρώ;
Ή
Η μοιραία μέρα για τους τοκογλύφους του διεθνούς κεφαλαίου

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι οικονομικοί παράγοντες του εξωτερικού εμπλέκονται σε μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να αποφύγουν την  κατάρρευση οι  μνημονιακές δυνάμεις που υποδούλωσαν την χώρα και συνεργάστηκαν στενά με το διεθνές κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους στο όνομα της «σωτηρίας» της Ελλάδας.
Ο φόβος και ο τρόμος που τους έχει καταλάβει τους οδηγεί είτε σε απαράδεκτες υποδείξεις εκφοβιστικού χαρακτήρα (περίπτωση Λαγκάρντ) είτε σε καλοπιάσματα, κολακείες και ψεύτικες ελπίδες σωτηρίας (τελευταίες δηλώσεις Μπαρόζο) προκειμένου να ξεγελαστούν οι αφελείς ελληνες ψηφοφόροι και να υπερψηφίσουν τα μνημονιακά κόμματα.
Ο φόβος όμως που τους διακατέχει είναι εδώ και διατυπώνεται καθαρότατα στο παρακάτωσημερινό άρθρο του FOCUS με τίτλο «6η Μαΐου η μοιραία μέρα για το ευρώ;»


Focus: Μοιραία ημέρα η 6η Μαΐου για το ευρώ

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 13:42 
Το μέλλον του ευρώ θα κριθεί από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus.

«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ  », αναφέρει χαρακτηριστικά ο γερμανός αρθρογράφος, ο οποίος εκφράζει έντονες ανησυχίες για την οργή των Ελλήνων ψηφοφόρων.
«Τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία έχουν δεσμευτεί απέναντι στις Βρυξέλλες να τηρήσουν πολιτική λιτότητας, δεν συγκεντρώνουν μαζί ούτε και το απαραίτητο μίνιμουμ του 36%. Η οργή των Ελλήνων για τις περικοπές είναι μεγάλη, η πτώχευση απεφεύχθη, αλλά η ανεργία έχει ξεπεράσει το 22%, η ανεργία των νέων το 50%», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται η στροφή των πολιτών προς τα κόμματα της Αριστεράς και τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με το πρόγραμμα διάσωσης μετά τις εκλογές σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σταθερή κυβέρνηση συνασπισμού.

«Αυτήν την οργή την εκμεταλλεύονται τα ακραία αντιμνημονιακά κόμματα. Η λύση των κομμάτων διαμαρτυρίας προέρχεται από εκείνους που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, ότι η χώρα έχει κατακτηθεί από τους δανειστές και την τρόικα», παρατηρεί ο αρθρογράφος.

Τέλος, το δημοσίευμα εστιάζει στον πιθανό κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης: «Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Αρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του».

Πηγή: Deutsche Welle
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: