Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ρωσική "σφαλιάρα" σε Τουρκία για Κύπρο: "Είστε μια παράνομη κατοχική δύναμη"!

 
 
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα η Ρωσία προχώρησε πριν λίγες ώρες στην ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των τουρκικών αιτιάσεων αναφορικά με τα δήθεν δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου και με σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζει "κυπριακό έδαφος υπό τουρκική κατοχή" την Βόρεια Κύπρο.

Με αφορμή το ζήτημα των ιδοκτησιών στη Βόρεια Κύπρο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Ρώσους πολίτες να απέχουν από την αγορά ακινήτων "στο έδαφος της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της βορείου Κύπρου», που είναι κατεχόμενο μέρος από την Τουρκία και αναγνωρίζεται μόνον από την Άγκυρα" και αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα".

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Τύπου και Πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι "το τμήμα αυτό της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή και ανήκει στην ανεξάρτητη και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την παράνομη απόφαση με τα ψηφίσματα του 1983 και του 1984".

«Η αγορά ενός ακινήτου στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι παράνομη αφού τα περισσότερα ακίνητα ανήκουν νόμιμα στους Έλληνες Κύπριους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής το 1974. Η αγορά ακινήτων συνδέεται με μεγάλους κινδύνους αφού εκρεμούν αγωγές που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες», προειδοποίησε η Ζαχάροβα.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Κύπρου για την ιδιοκτησία, χωρίς την συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη, είναι απάτη και τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών!

Σημειώνει μάλιστα ότι "Τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτειά της είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται"

Η ρωσική παρέμβαση σε αυτή ειδικά την χρονική στιγμή που αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη αφού χαρακτηρίζει με μεγάλη σαφήνεια ως "κατοχικό" το καθεστώς ης Βόρειας Κύπρου και συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις της Κύπρου στις διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά περιουσιακό, επιστροφή προσφύγων κλπ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν αναγνωρίζει de facto καταστάσεις που θα δίνουν στην Τουρκία νομιμοποίηση για ενέργειες στην ΑΟΖ, όπως έρευνα, εξόρυξη κλπ καθώς "Τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτειά της είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται".

http://kostasxan.blogspot.com/2012/04/blog-post_3763.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: