Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου

ΣΥΝΕΧΗ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ TEXNHTH ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Προετοιμάζεται η γενική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου




Συσκέπτονται σήμερα οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Χθες αγρότες «παρέλασαν» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με προορισμό την έκθεση «Ζωοτεχνία».


Ούτε ένα μήνα δεν κράτησε η ευδαιμονία της Νέας Δημοκρατίας, που μετατρεπόμενη σε κυβερνητικές προβλέψεις έφερναν την ανάπτυξη κοντά και εμφάνιζαν την κοινωνία να αποδέχεται, ή έστω να ανέχεται, την πολιτική λιτότητας κυβέρνησης και τρόικας ως αναγκαίες. 

Η κοινωνία επιστρέφει και το δείχνει με πολλούς τρόπους. Οι απεργίες διευρύνονται. Και αυτό ωθεί την κυβέρνηση να προσφεύγει στο αυταρχικό μέτρο της επιστράτευσης. Οι αγρότες σήμερα, ωστόσο, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, αφού απέρριψαν τα μέτρα – κοροϊδία της κυβέρνησης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προετοιμάζονται για τη γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.  

Νεότερες δημοσκοπήσεις, όπως της Public Issue, σκορπούν την προηγούμενη δημοσκοπική άνοιξη της συγκυβέρνησης. Οι εταίροι της χάνουν πόντους, ενώ άλλοι κοινωνικοί δείκτες επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική πολιτική προσκρούει σε αυξανόμενες αντιστάσεις. Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση νόμος και τάξη αρχίζει να ξεθωριάζει. Τα ρήγματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ειδικότερα στο εσωτερικό της ΝΔ, είναι ευδιάκριτα.

Ούτε ένα μήνα δεν κράτησε η ευδαιμονία και στην οικονομία. Ο Γενάρης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζαμε όλοι: η κρίση όλο και περισσότερο βαθαίνει και αυτό το βλέπουμε, όχι μόνο με την άνοδο της ανεργίας και της πανθομολογούμενης αδυναμίας εκπλήρωσης κάθε είδους υποχρεώσεων της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και με την πορεία των εσόδων. Η κυβέρνηση, στην κυριολεξία, τρέμει μπροστά στην επερχόμενη υποχρέωση που προκύπτει από το μνημόνιο να πάρει νέα μέτρα λιτότητας για να καλύψει το κενό.

http://www.epohi.gr/portal/politiki/13592-2013-02-10-20-58-27

Δεν υπάρχουν σχόλια: